Vem vinner Anderslövsrallyt och klent intresse för ”rallybrudarnas RM”.

Nu är det ganska exakt 24 timmar kvar tills det är dags för gruspremiären på Söderslätt och Anderslövsrallyt i Trelleborgs MK:s regi. Meteorologerna har lovat fint väder, men den vanliga dj-la blåsten där nere lär vi väl inte slippa …
Tråkigt nog blev det lite klent med startande, bara nittio bilar plus debutanter känns åtminstone trettio för lite. Jag hoppas verkligen att inte trenden fortsätter, men även i Kristianstad om två veckor ser det ”lite klenare” ut än normalt. Just nu lite drygt hundrafyrtio bilar och här brukar det alltid snurra kring tvåhundra. Fast ännu återstår det två dagar innan anmälningstiden går ut, så där kan väl komma ytterligare några. Hur som helst, något nytt deltagarrekord lär det inte bli i år för tävlingsledare Björn Larsson & co.
Anmärkningsvärt är också att det inte finns en enda anmäld till Tjej-RM, vad händer tjejer? Var befinner sig fortåkarna Cindy Brüggeman, Ramona Karlsson och Jennie Lee Hermansson och ni andra som har förutsättningar att köra RM, den 24 april? Visst har det varit lite tunt i Tjejklassen de senaste åren men nu verkar det vara totalt kört.
Det är väl så enkelt att den uppräknade trion hellre mäter sig med killarna och en titel i Tjej-RM inte står så högt på rankningen. Frågan jag ställer mig är, finns det överhuvudtaget någon anledning att ge klassen RM-status överhuvudtaget?
Men över till lördagens premiär i Anderslöv och där jag tänkte ge mina ”experttips” hur resultatlistan kommer att se ut. Efter att noga analyserat startlistan tror jag på följande:
4WD:
1.Henrik Persson Kullings MS Mitsubishi
2. Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
3. Kristian Johansson Kinds MK Mitsubishi
4. Joachim Grahn Simrishamns MK Mitsubishi
5. Joachim Carlström Gullabo RC Mitsubishi

2WD:
1. Thord Johansson SMK Hörby Volvo
2. Joachim Kristiansson SMK Hörby Opel
3. Mattias Jirvelius SMK Örebro Toyota
4. Christoffer Holmberg Karlskrona AK Opel
5. Jonas Olsson Hässleholms MK Ford

Vad tror ni, är jag helt fel ute? Vem har jag missat, vem är outsider? Är Ryds vilding Janne Kristiansson i 2WD fågel eller fisk, kan hans fina vintersäsong ge honom den kick som behövs för att ta en pallplats på lördag? Likadant SMK Hörbys Fredrik Nilsson som var snabbaste B-förare i fjol och då i sin första tävling i grupp H. Nu kör han i A-klassen och där är motståndet tuffare,  kan han skrälla!
Vi ses i Anderslöv

2 svar på “Vem vinner Anderslövsrallyt och klent intresse för ”rallybrudarnas RM”.

  1. Hej Tommy, kul att du tror på ”vårat” ekipage, hoppas de går bättre än ifjol då ratten lossa på ett par SS. mvh C Hansson Kullings MS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *