Våren närmar sig och Kadetten ska besiktigas.

Våren närmar sig alltmer för varje dag!
Åkte en sväng å jobbets vägnar i trakterna kring Lönsboda där Kong Christan Race ska köras om exakt en månad. Tro det eller ej, men nästan all snö har smält bort. Bara för en knapp vecka sedan var det helt vitt i skogarna och nu porlar det istället glatt i bäckarna av smältvattnet. Fortfarande är vägarna blöta och mjuka, men med lite värme och friska vindar så borde det inte vara någon fara för tävlingens genomförande. Vi håller tummarna!
Rimligtvis borde det se ännu bättre ut för Anderslövsrallyt. Vägarna på Söderslätt har ju varit snöfria länge och här torkar det också upp betydligt fortare. Allt tyder på att barmarkssäsongen kan dra igång som planerat.
Nu i helgen är det dags för RS-åkarna att ställa kosan mot Hörby och andra deltävlingen i RS-DM och AsfaltsCup. Cirka femtio anmälda är fullt godkänt då asfaltsåkande inte är lika populärt som att sprätta grus. Eslövs Mats Andersson är ute efter sin femte raka seger i Express-Specialen och han lär bli väldigt svårstoppad. Visserligen brukar han alltid krångla till det just i Hörby. Är det inte koner som står ivägen så är det något annat strul, men på slutet är det ändå Asfaltskungen som vinner.
Kanske kan Ebbe Nilsson äntligen få till det och lugga honom på segern, vilket jag med bestämdhet vet att Ebbe gärna skulle vilja…
Själv har jag, naturligtvis med hjälp av mer kunnigt folk, börjat vårrusta Kadetten. Bromsarna hade satt sig under vinteruppehållet och bromsbanden fram spruckit. Nu är det inte så att man knallar in till den lokale Opel-dealern och beställer nya hjulcylindrar och bromsbackar till en Kadett 64:a. Istället gäller det att göra som ekorren inför vintern, hamstra grejer när man hittar. Så i garaget letades nödvändiga reservdelar fram och snart bör det gå att få stopp på ”fartmonstret” igen.
Nu väntar Bilprovningen för den obligatoriska kollen på fredag och sedan är det bara vaxning som återstår innan premiären i Anderslöv.
Visst är det vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *