”U” för Damberg i KRC-tabellen och WRC-comeback för Stohl och Hyuindai!

Fortfarande inget ”officiellt” meddelande från SBF eller någon annan som är inblandad i historien med den tekniska efterkontrollen vid KRC/RM-tävlingen Oknörundan. Direkt på plats uteslöts Per-Arne Sjöstedt med för stor cylindervolym på Saaben. Waxholms Tom Damberg däremot valde att låta göra kontrollen hemma i egna garaget. Motorn plomberades och lär ha kontrollerats i slutet av förra veckan. Som sagt ännu är inget officiellt besked om utgången av kontrollen publicerat. Noterar dock att på Klassiska Rallycupens hemsida i den uppdaterade resultatlistan för cupen har man markerat Tom Dambergs poäng från Oknörundan med ”U”. Tolkar detta som ”Utesluten” och att kontrollen alltså då inte gått bra för Volvo 164:a- åkaren…
Fler och fler rykten med nya aktörer i WRC, nästa fabrikant som lär vara på väg in på den stora rallyscenen lär vara Hyundai. Tyska Auto Motor und Sport visar t.o.m. en bild på den nya ”rally/racingversionen” av nya storsäljaren 120i. Säsongen 2003 var senast den Koreanska biljätten fanns med i WRC och då med Accent-modellen. Enligt mitt sätt att se, den fulaste WRC-bilen hitintills och detta istenhård konkurrens med Seat. Nya 120i i WRC-kostym däremot ser riktigt läcker ut och den ser jag framemot att få se i verkligheten.
Mer nyheter i WRC, gamle räven Manfred Stohl gör comeback i Nya Zeeland och detta i en Fiesta för Brazil World Rally Team. Ett team där Stohl styr och ställer och när en av de ordinarie förarna inte ville åka på den ”gröna ön”, tar han chansen att återuppliva gamla minnen.
Senast Stohl körde i WRC var 2007 och då var det med WRC-Citroën Xsara och minns jag inte helt fel så ingick han i Daniel Carlssons ”Nykterhetssatsning” inom WRC. Sex pallplatser har den 40-årige österrikaren lyckats körs sig till under karriären. Kan det bli en sjunde på NZ? Jag är skeptisk…
En som åker på hemmavägar på ön är tvåan i S-WRC, Hayden Paddon. Han vann P-WRC 2011 och siktar på en ny titel även i år. Omöjligt är det inte då S-WRC-ledaren Craig Breen avstår att åka NZ och lämnar fältet fritt för Paddon plus naturligtvis vår egen PG Andersson. Nu har Paddon också fått en ny sponsor, men behöver ännu mer uppbackning för att kunna vara med och utmana i resterande deltävlingar.
Noterar att man skulle varit i Nossebro idag där Ramona Karlsson håller högtidstalet vid Nationaldagsfirandet för Essunga Kommun. Positivt och riktigt kul att man släpper in rallyåkare i ”finrummen” bland alla folkdräkter och andra mer eller mindre misslyckade kulturyttringar.
Själv sitter man här och är snudd på sysslolös. Tänk om Gud och den krängde tjänstemannen/kvinnan på Länsstyrelsen inte krånglat så förbannat, då hade jag och Silver-VOC:en varit på väg hem från Trelleborg Motor Show. Nu blev det inte så utan istället en Nationaldag utan något egentligt innehåll…

3 svar på “”U” för Damberg i KRC-tabellen och WRC-comeback för Stohl och Hyuindai!

 1. Tjenare, Tommy!
  Vet att koreanska är svårt. men det tog sej ju efter rubriken. Vad som inte är så svårt och som inte blev bättre är koreanens modellbetäckning. Den heter i20 och ingenting annat. Kan ju vara svårt att tyda Tyska tidningar och sen blanda tyska BMW med Hyundai.
  Här skulle du kunna skyllt på den 35-gradiga värmen, men inte ens denna ursäkt kan utnyttjas. Grattis till senaste tipset! Det tar sej sa kärringen…….

  Ha det
  Skoda-Nilsson

  1. Hej.
   35-grader,inte ens hälften här hemma så den nödutgången är stängd…
   Ska jag vara ärlig så har aldrig Hyundai intresserat mig, oavsett var ”i:et” står!
   MVHTommy

   1.  Hola! Lika j-a varmt idag! Förstår att du inte är intresserad Koreanska bilmärke. Det var man ju inte i SSR heller när holländaren dök upp i sin (I Sverige) okända Hyundai Pony, tillika VW´s pilgröna färg. Och när du sedan har en mässlingssjuk gråsugga hemma i garaget kaqn det ju inte finnas mycket tid över till annat än denna.?
    Sorry är på sånt humör idag!

    Skoda-Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *