Två x WRC-Citroén i topp och riktiga rallyförare mekar in i kaklet!

Inte utan att man känner sig som en riktig ”rallyförare” inför SMK Hörbys RS-tävling Express-Specialen i morgon, söndag. Hur har denna känsla infunnit sig hos Motorbloggaren? Jo, riktiga rallyförare skruvar alltid på bilen in i det sista, helst ska natten före tävling tillbringas i garaget. Riktigt så bra blev det inte, men hela eftermiddagen dagen före tävling är ändå inte så illa…
Först strax efter lunch kom två bättre begagnade asfaltdäck i min väg och vips i väg för byte. När detta var klart så övertygade ”chefsingenjören” mig det kloka i att byta den läckande vattenpumpen och kamremmen.
Nu är ju detta sporten där till och med det dj-la järnspettet kan krångla, så istället för den dryga timme som avsattes för operationen, tog det honom mer än det dubbla. Sedan var det tändningar, CO-halter och ……..och hans gamla moster innan bilen äntligen var färdig. Då var klockan nästan halv sex och de våfflor som sambon bakat för eftermiddagskaffet var ju så där lagom frasiga timmar senare. Dessutom skulle vi vara på ett födelsekalas klockan sex. Men som Stig-Olof ”Stecka” Walfridsson sa en gång, ” rallyförare är födda en dag för sent och det märks genom hela livet”!
Vi kom till födelsekalaset och där var dessutom en av tävlingens debutanter gäst, Viktoria Lind som i par med lillasyster Emma gör debut i Express-Specialen. Grupp E- Golfen var tankad och klar och nu var det med spänning som hon såg framemot ”racet”. Något hon väntat på att få göra i många år och nu var det nära. Ja ni kan kanske gissa vad vi pratade om på kalaset? Rätt svar, rally!
I Portugal gick det åt h-e för bägge värmlänningarna i ”WRC-akademin”. Först bröt Calle Ward, vars motor gått tungt hela lördagen för att till sist mer eller mindre explodera, låg då sjua. På näst sista sträckan bröt sedan Fredrik Åhlin, även han med mekaniska problem.
Bättre gick det då för stockholmaren Victor Henriksson som slutade tvåa., bara sexton sekunder efter vinnaren Egon Kaur. Lite tur hade både Kaur och Henriksson då ledaren Fisher rullade bara kilometer från målet på sista sträckan.
I P-WRC tragglar Flodin vidare på en trettonde plats inför söndagens avslutning. Tråkigt för Patrik som förtjänat ett bättre öde!
Dubbelt franskt i topp är det i WRC där Ogier toppar dryga halvminuten före Loeb. Till tredjeplacerade Latvala skiljer flera kafferaster, över fyra minuter. Sedan är resten statister, efter problem, Hirvonen t.ex. är bara femma. Petter Solberg är någonstans i källaren och önskar väl mest att det hela vore över…
Nu väntar sängen för imorgon smäller det, ja fast helst ser jag ju att det inte gör det förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *