TV-Svängen tuggar på, Volvo valde TTA och så Subaru/BMW!

Det tuggar på i anmälningslistan till SMK Hörbys TV-Svängen. Just nu med efteranmälningar är man uppe i 156 ekipage. Så värst många fler lär det inte bli, för på fredag drar man repet och stänger för fler anmälningar. Ändå ett rejält startfält, i runda slängar tjugofem fler än fjolårsupplagan.
Märkligt nog är det betydligt klenare intresse för Lars-Erik Thorp Memorial i Säffle som även denna körs den 10 september. Trots att tävlingen ingår både i RM och Klassiska Rallycupen har man knappt åttio anmälda. Konstigt med så lite startande i rallylandskapet nummer ett, Värmland. Någon som förstår?
Den tredje ”stortävlingen” samma helg är EMK-Kannan i Eskilstuna, dessutom final i Sverige-Serien för Volvo Original. Här är man bekymrad över årets lägsta antal Originalare, bara 39 ekipage. Nästan hälften mot vad som åkt tidigare under året.
Innan finalen lär också SBF komma med domen över Alexander Cruse och hans körning i Dackefejden med den otillåtna diffen. Många, inte bara i VOC-gänget väntar med spänning på utslaget…
I dag kom det definitiva beskedet att Volvo lämnar STCC nästa år och satsar på Swedish Racing League. Helt väntat men ändå ett tungt besked både för STCC och inte minst publiken. Jag har så f-bannat svårt att få in i skallen hur sexigt det är med en Volvo C30 i plastkostym. Dessutom med Nissanmotor under plasten. Vad är det för bil? Är det Volvo, Nissan eller bara ”hittepå”?
Det som kommer att fälla avgörandet nästa år är vem av de två, STCC eller SRL som får media på sin sida. Den som vinner det racet, vinner också publiken och sponsorerna. Med min kännedom om mediabranschen är jag helt övertygad att media kommer att fokusera på en av de två serierna. På sportredaktionerna finns varken intresse eller resurser att bevaka bägge. Där är ju trots allt så många bollar som går före…
Körde idag bakom en märkeskollega, alltså en Subaruförare. Led med killen som körde och får anta att det var hans egen bil. Vadå led? Jo tänk att plocka ut en ny läcker metallicblå Subaru, kolla på registreringsnumret och hitta bokstavskombinationen ”BMW…”. Hur kul känns det på en skala?
Hörde på radion att Saab inte tillverkat en enda bil på sex månader. Sex månader utan en enda Saab från Trollhättan. Nu måste väl snart även de mest hängivna optimisterna inse att om inte mörkret börjar lägga sig över Saab, så är det väl åtminstone skymning?
Besökte i dag museét i Kristianstad där eldsjälen Rickard Bruzelius just nu håller på att färdigställa en ”mini-utställning” om Råbelöfbanan. Den 17 september är det exakt femtio år sedan sista tävlingen kördes och detta uppmärksammas alltså. Annars är intresset ljumt från kultureliten för stadens största evangemang genom tiderna. Märkligt kan jag tycka?
Missa inte utställningen, jag säger bara missa inte detta!

4 svar på “TV-Svängen tuggar på, Volvo valde TTA och så Subaru/BMW!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *