Tror fortfarande att Petter Solberg vinner Rally Sweden och Jonas kan börja sälja otur!

Skrev i går att luften gått ur Rally Sweden, hur fel kan man egentligen ha? Tvärtom är det utan tvekan ett av de mest spännande rallyna på många år. Då snackar jag inte bara om den svenska VM-deltävlingen, utan hela VM-serien.
Fem förare med klara segerchanser inför sista dagen, nu är nog ändå Mr Hitchkock inblandad? Vilken rysare, thriller eller nagelbitare söndagen blir och självklart håller jag tummarna för Petter Solberg, min egen vinnare!
Igår trodde jag mycket på Hirvonen, men går man ut först då är man nog tyvärr lite ”out of the game”. Latvalla ser livsfarlig ut, samma sak med Ogier ( det vore ju katastrof om Byggaren fick rätt i sitt tips). Mina tummar hålls för Petter, han är värd och förtjänar en seger ( plus att jag vinner vadet )!
I dag blev det först Fredriksberg, f.d RS-kungen lyckades faktiskt lotsa oss till ett riktigt bra ställe. Det tråkiga var att precis här, av alla SS-mil på Rally Sweden, kommer Skånehoppet Jonas Olsson med punka. Stannar och tvingas byta hjul precis framför min kamera. Bara att konstatera att Jonas smeknamn måste bli ”Stolpen” hädanefter. För mer ”stolpe ut” än vad han lyckas få ihop, är nästan omöjligt. Nu berättade han via mobilen att punkan var det lilla problemet. Först körde han ner i ett jättehål mitt på vägen och rensade mer eller mindre bakvagnen. På dagens näst sista sträcka blev det en alltför brutal landning vid skidbacken Värmullsåsen. Knäckte både bakaxel och tappen så att hjulet satt helt löst. Efter mycket mekande lyckades Jonas dock ta sig i mål och slutade sexa i klassen. Om inte schaktfirman skulle gå ihop, kan han alltid starta en firma och sälja otur. Då hade han garanterat blivit miljonär…
Efter detta fortsatte vi till berömda Sågen. Mer språkförbistring när jag frågade en tjejfunktionär efter mediaparkeringen.
– You take that road to the rigth and you will find it, svarade hon.
– Ok, sa jag.
– Jag kör till höger och sedan hittar jag den…
Är det inte ryssar som jag inte förstår, då är det värmländskor som inte fattar skånska. Är detta egentligen inte något för EU att ta upp nere i Bryssel? Visst borde vi förstå varandra inom EU?
Kom upp till målböjen och intog fotoposition. En perfekt kurva att ta fartfyllda bilder i med jättepubliken som bakgrund. Här var det tre förare som stal showen. Jag tar dom i ordning.
Number three: Petter Solberg. Perfekt spårval, lagom drift genom den tvära vänstern. Så här kör en vinnare.
Numer two: Ken Block. Fiestan i tungt ytterspår, men med perfekt balans och som bonus ett jättesnömoln över mina tuffare placerade fotokollegor.
And number one and the winner: Patrik Sandell. Vilket ladd in i böjen, Skodan helt på tvären tjugo-trettio meter innan det var dags att svänga och sedan ”flat out”. En uppvisning i världsklass. Patrik, du måste ha tränat med en Opel i början av karriären…
På vägen ut passade jag på att köpa en rally-T-shirt som minne. Även här uppstod språkförbistring då säljaren var från England ( kan så klart ha varit walesare, skotte, irländare eller något annat men han snackade engelska). Pekade på en tröja och han frågade vilken storlek?
– Ta en small det brukar passa, sa jag fast på engelska.
Även om han var från England så trodde han inte att han hört riktigt rätt, det kunde jag lätt utläsa av minen. Han fann sig dock snabbt.
– Vi har även extra-small, om du tror den passar bättre?
Det blev en XL!
Nu analyserar vi vidare och i morgon blir det Rämmen ( här som Stoffe Nilsson rullade så brutalt för flera år sedan). Nu tar vi nog inte målet utan väljer ett inhopp, om f.d RS-Kungen hittar förstås…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *