Svenskarna svek Olle i Malmö och Mads Östberg vann på hemmabana!

En riktig skithelg!
Men först kan man konstatera att Mads Östberg behöll tempot från Rally Sweden när det i helgen var dags för Norska Mästerskapet. Det var aldrig något snack om saken för Mads som i ”träningsbilen” en Fiesta S2000, vann KNA Rally Finnskog och leder mästerskapet efter två deltävlingar.
Trots ett kopplingsbyte med över två minuters tidstillägg spurtade Mads snart i kapp. Till slut var han 2,30 före tvåan Thoma Kvam i sin WRC-Focus. Är där någon tvekan om vem som tar över kungakronan i Norge efter Petter Solberg?
Hälsingerallyt var det enda med lite status här hemma och där blev det Skodaseger genom Stockholmaren Björn Adolfsson.
Satt och skummade lite motorsportnyheter för att få uppslag till bloggen. Studsade till när jag såg rubriken i barometern.se ”Två skadade vid racingolycka.” Alltså här blir man ju nyfiken, mixen Barometern som har Kalmar som huvudort och racing i slutet av februari, detta måste bara undersökas. Det visade sig att det handlade om ett gäng ungdomar som roat sig med att köra bil ute på en sjöis och där två ”lekkamrater krockat”. Kalla detta för racingolycka, nja jag är skeptisk…
”E de fel på mig”, sjöng Linda Bengtzing rakt in i Globen och den frågan brukar jag ställa mig själva åtskilliga gånger varje dag. Andra borde kanske göra samma sak, t.ex reportern på Aftonbladet ( jag tror det var Aftonbladet åtminstone ) som skrev om Mattias Ekström, han hade kört ”NASCAR-rally???? Vad f-n menas med detta, är det samma sak som skidskyttematch eller fotbollslopp?
Nu till skithelgen, först åkte jag i lördags Kungsbacka tur och retur ( på sportchefens order så klart) för att bevaka handbollsmatchen Aranäs-IFK Kristianstad. Här började skiten direkt vid raststället utanför Varberg, toabesök och mat var nödvändigt. Vad ser jag när jag vrider in på parkeringen, fyra fullastade turistbussar som höll på att tömmas med pensionärer. Det blev McDonalds någon mil längre fram.
Till vilken nytta var Kungsbackabesöket? Ingen som helst, storstryk 32-23 var tacken för femtiomilatrippen.
Kom hem precis lagom för att se när Rickard Olsson och Serneholstskan drog igång Melodifestivalen, samma skit här. Vad hände, varför svek svenska folket när dom behövdes som bäst? Satt där som en fiollåda i ansiktet när det visade sig att Linda Pritchard puttade ut ”Kristianstads Finest”.
”Ah men ge er nu”, den stilen funkade inte ifjol och än mindre i Tyskland i maj. Säger bara, måtte ”Carolafläkten” brinna i helvetet och aldrig mer få blåsa ut lockarna på någon ung snygg balladsångeska!
Istället för Olle och Lasse Stefanz skickade man Linda och Love Generation, totalt fem unga snygga tjejer till Andra Chansen. Gruppen Love Generation snabbt ihopsatt för att tjäna pengar, plusa på någon känd låtskrivare, fixa lite utmanande tajta kläder och skaka om. Vips så har man en vinnare, trodde kvällstidningarnas så kallade experter.
Nu blev det inte så och jag tror inte resultatet av en dag i ”tjejpopfabriken” når Globen, oavsett vad firma Nunstedt/Larsson tycker!
Love Generation känns lika äkta som en Rolex inköpt i Bankok för sjuttiofem spänn, till skillnad från Lasse Stefanz. Här är det äkta vara, hundra procent rakt igenom. Är där någon som tror att Linda Pritchard eller Love Generation är heta vid det här laget 2012, inte jag iallafall. Då kan man jämföra med Kristianstadsgänget som började spela ihop 1967 för fyrtiotre år sedan. Respekt, det är vad detta betyder något som tyvärr stora delar av svenska folket inte visade Olle och gänget i lördags!
Snackade med min kompis läraren som tonade ner Lasse Stefanz betydelse. Han menade att jag borde umgås med mer yngre som han gör i skolan, för att förstå musiken bättre. Säger han som åkte nästan hundra mil för att gå på Veteranmarknad i Örebro…
Gullspångsstjärnan Linda och Nicke Borg köper jag. Lindas låt behövs oavsett vad experterna tycker och Nick var en härlig kille med en lika härlig låt, även om det inte är min musik precis. Nu håller vi tummarna för de här två och så Sanna naturligtvis när det blir dags för Globen.
Brukar skoja lite om hur få nya Saab 9-5 man ser ute på vägarna, men på väg från Kungsbacka körde jag om åtta stycken nya ”rymdskepp”. Fast det är klart, dom stod lastade på en grön/vit biltransporter…

2 svar på “Svenskarna svek Olle i Malmö och Mads Östberg vann på hemmabana!

  1. Tjena Tommy!

    Jag räknade också nya 9-5:or när jag gjorde trippen till Värmland och Swedishrally. Hela 4 stycken möte jag på 125 mil………
    Ha det gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *