Subaru dominerar USA-rally, efteranmälan i Rally- SM (?) och 27 klasser att välja på i TV-Svängen!

En tunn ”motormåndag” och då kan det ju passa bra med en kort rapport från det amerikanska rallymästerskapet som avslutades i helgen. Lite märkligt att ha final redan i juli men då jag besökt landet i väster ett antal gånger vet jag att där finns mycket som inte känns helt genomtänkt…

Britten bördig från Isle of Man, David Higgins tog hand om mästerskapstiteln efter att ha vunnit New England Forest Rally med sin Subaru WRX STi. Ingen direkt nyhet för Higgins, detta var hans fjärde raka titel. Nu var det ingen ”walk in the park” för Higgins efter att han kört på ”a rock” på SS10. Under reparation av hjulupphängningen hände något, bilen fattade eld som utlöste eldsläckaren och fyllde kupén med skum. Man fick halta tillbaka till service medan tidsgapet till teamkompisen Travis Pastrana, vinnare 2006 – 09 minskade kraftigt.

Vi hade ändå en helt Ok ledning när vi kom ut med fixad bil, menade Higgins.
Avslutade med tre sträcksegrar och det viktigast, vi vann mästerskapstiteln!
Medan Subaru tråkigt nog tappat mycket rallymark här hemma, nu är det snart bara Stoffe Nilsson och Jerker Axelsson som tar in Subaru i vinnarcirkeln, är det helt annat i USA. Subaru tog hand om placeringarna ett till fem och först på sjätte plats bröts den japanska dominansen av Andrew Comrie-Picard i sin Ford Fiesta och han vann även 2WD-mästerskapet.

*
Slog en koll på anmälningslistan till Snapphanerallyt. Blev då mycket förvånad när jag upptäckte att SM-fältet fyllts på med två nya namn efter att anmälan stängde den 18 juli klockan 18.00. Jag hade absolut för mig att i Rally-SM var det inte tillåtet med efteranmälan?

*
Min efterlysning efter försvunna TV-Svängs program har givit resultat och nu har jag fått napp på både programmen från 1971 och 1981. Tack till såväl Ingvar Hansson, Arlöv och Eve Håkansson, Vä för att ni bemödade er att leta i era gamla lådor efter de försvunna för klubben, dyrgriparna. Tack!

*
Lite mer om TV-Svängen då Tävlingsinbjudan i dag publicerades på Resultatservice och därmed öppnade även anmälan för 50-åringen. Nu blir det alltid lite knepigt det här med hur man räknar, första TV-Svängen kördes den 2 oktober och medBloggÅke Åke ”Bryggaren” Andersson och Bo Thorszelius som vinnare. Åke körde Saab Sport en långnos som då var ny för året. Lite märkligt så använde Åke en äldre ”kortnos” året därpå då han återigen körde hem en TV till Uppsala.
En sak som man kan reagera emot när man läser inbjudan, det snackas om för många klasser i svensk rallysport, är det så farligt egentligen? I TV-Svängen den 13 september finns 27 olika klasser att välja emellan och det är väl inga större problem att hålla reda på detta (OBS. Ironi…)!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *