Stort intresse för Polar Classic Rally, ny racingbana i Höör och TTA kör vidare själv!

Polar Classic Rally ser ut att arta sig bra enligt KRC-ordföranden och en av de ansvariga bakom nysatsningen, Jårs Damberg. Redan om två-tre veckor räknar man med att ha Tävlingsinbjudan klar och så här långt verkar intresset på topp.
– Har haft över åttio förfrågningar och det känns som att många är intresserade att åka, konstaterar Jårs.
Med den vetskapen är Jårs inte heller orolig för att rallyt inte ska bli av, tvärtom.
– Vi har satt minimiantalet startande till hundra, idealet till etthundratjugofem och max vid hundrafemtio!
I fjol var Hässleholms MK med som delarrangör i Öresundsrallyt för elbilar och klassiker. Premiären blev väl ingen större succés enligt min mening men detta har inte hindrat för en upprepning nu i maj. Vad jag förstår har man nu lämnat ”klassikerspåret” och satsar istället helt på elbilar och hybrider under namnet ”Oresund Electric Car Rally”. Min tolkning är att det sportsliga kommer i andra hand och istället är det viktiga att det är ett ”EU-projekt” och samtidigt politiskt korrekt. Huruvida Hässleholms MK är med som arrangör även i år framgick inte av det lilla jag tagit del av.
TTA-mejlen duggar lika tätt som groggarna midsommarafton på Öland och idag var det mejl om att man avstår från att köpa STCC. Företrädarna menar att man har större chanser att förverkliga sina drömmar om bättre och rättvisare racing utan STCC-ryggsäcken. Har ingen anledning att betvivla deras bedömning!
När vi ändå är inne på TTA så måste jag konstatera att vissa ur den falangen har en betydligt aggressivare hållning gentemot Motorbloggen än STCC-gänget. Låg några mejl i morse där jag kan summera omdömena om mig, ” idiot, kan inget, begriper för f-n noll, håll dig till grussprättarna, skriv inte en massa dynga. os.v.”. Vill än en gång göra ett förtydligande, det som skrivs i bloggen är mina personliga åsikter inget annat. Att ha olika åsikter är en mänsklig rättighet och att man sedan kan diskutera dessa är helt okej. Janne Flash till exempel ringer upp och redogör för sina synpunkter och tankar. Han skickar inga arga mejl med förklenande omdömen om skrivaren av dessa rader. F-n så mycket schysstare än krypskytte under anonym adress, tack Flash…
Betydlig roligare mejl från gamle Golflegenden Kjell Melin från Kil. Han läste med stor uppskattning gårdagens inlägg där jag skrev om filmen från Svenska Rallyt 1978. Här slutade Kjell tia totalt (måste väl ha varit i SM-delen) med sin Golf GTI och självklart var han intresserad av att se filmen från då det begav sig. Lovar Kjel,l jag fixar så du kommer i kontakt med Roland.
Ny racingbana till Skåne och Höör. Läser nyheten i Skånskan och sätter nästan kaffet i vrångstrupen. Nystartade Höörs Bilklubb har avancerade planer på att bygga en asfalterad bana intill riksväg 23 strax norr om Höör. Här ska det enligt artikeln kunna köras både dragracing, drifting och folkrace, alltså inga dåliga visioner från den nystartade klubben med fyrtio medlemmar. Säger som jag brukar när visionärerna träder fram, lyyckkaaaaaaaaaaaa tiiiiiiiiiiillll….

4 svar på “Stort intresse för Polar Classic Rally, ny racingbana i Höör och TTA kör vidare själv!

  1. Hej.
   Det förklarar en del, för jag fick tidigare höra att ”det gamla” skulle köras i september som 2011.
   OK säger som vanligt, ”lyyyycckkkaaaaaaaaaa tilll…
   MVHTommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *