STCC-Göransson laddar upp med Rally-SM och Smålandsrallyt 1969 är räddat!

Det rinner på med anmälningarna till premiären i Rally-SM, Rally Uppsala sista helgen i januari. Just nu strax över sjuttio anmälda och vad som är anmärkningsvärt ar att SM-intresset verkligen vaknat till liv hos åkarna i Trimmat 2WD. Idag är där trettiosex anmälda i klassen som Rallyutskottet bara för några år sedan ville kasta ut från SM…
Senaste namnet bland de trettiosex är friskusen Janne Kristiansson från Moheda men tävlande för Wäxjö MS. Än så länge ser det som att göteborgaren Leif Peterson får bära favoritskapet med sin Toyota.
Nytt skånskt namn i listan är Joans Olsson från Åhuskärr (tävlar för Hässleholm) som tydligen bestämt sig för ännu ett försök att få en SM-medalj. Förvånade för mig är att Jonas har ny co-driver och klubbkompisen Alexander Harsten tar nu plats i den röda Fiestan.
STCC-stjärnan eller rättare sagt TTA-stjärnan Richard Göransson värmer upp inför Rally Sweden och WRC-debuten genom att lufta antar jag, fjolårs Mitsubishin. I samma klass, Otrimmat 4WD gör fjolårsvinnaren i samma klass men med enbart två drivande hjul Robin Friberg debut. Även för Robin är det Mitsubishi som gäller.
Tufft blir det i Trimmat 4WD där ”Mr SM-vinnare” Mats Jonsson är anmäld med ”gamla Bettan” medan Eddie Hörbing kommer med nya WRC-Focusen. Båda får se upp med hårdsatsande Pontus Tidemand som kör nya Skoda Fabia S2000 som uppvärmning inför Rally Sweden. Nu väntar vi bara på att Kung Bore också skickar sin anmälan så det blir riktig vinter i nollåttornas förort…
Fast just nu verkar han ha fullt upp med att dj-las i Argentina. Sjätte etappen i Dakarrallyt fick ställas in på grund av snö problem. Ena dagen visar man på Eurosport att man har över femtio grader i hytten och nästa dag får man ställa in på grund av snö. Upp och nervända världen och allt är väl enligt miljömupparna, bilarnas fel!
Berättade igår om mitt nästan traumatiska misslyckade Tradera-köp av tävlingsprogrammet till Smålandsrallyt 1969. Nu var det så lyckligt att köparen av guldklimpen var en snäll värmlänning som dessutom läser Motorbloggen. Han ringde upp, förstod värdet av programmet och sa generöst.
– Du kan få köpa programmet!
Tänk om det fanns fler sådana värmlänningar i världen då kunde man ha skrotat allt vad krig och annat djävulskap heter. Inte nog med detta, för han följde upp lyckobeskedet.
– Jag har även Smålandsrallyt 1967 och Pilevallen 1968, är du intresserad av dessa också?
En man som korsar öknen utan vatten och äntligen når en välfylld hotellbar, frågar man om han vill ha något att dricka? Precis samma känsla fick jag och stammade väl fram att jag självklart var intresserad. Pilevallen 1968, då körde jag och kompisen moppe sent på natten upp till en specialsträcka strax norr om Hörby. Minns inte så där värst mycket mer än att grupp 2 Saabarna lät fruktansvärt häftiga. Har även sett svagt minne av att Björn Rothstein från Halmstad kom med en nyrullad VW 1600 TL. Är jag intresserad av programmet, gissa? Lika imponerad var inte sambon som hoppats slippa mer skit i bokhyllan…

4 svar på “STCC-Göransson laddar upp med Rally-SM och Smålandsrallyt 1969 är räddat!

 1. Om inte jag minns fel så körs Göranssons fjolårs-mitsu numera av Ramona. Tror du verkligen han får låna den? 🙂

  Att Jonas Olsson behöver låna in ny kartis i SM-premiären kan kanske ha nåt att göra med konferens-syd som smart nog krockar med SM-premiären… Lysande planering…

  1. Hej.
   Får ringa och ta ett snack med Ramona.
   Södra hade väl inte kalendern framför sig när man bestämmde Konferensen…
   MVH
   Tommy

 2. Nja, Södra BF flyttade Konferens Syd tidigt pga just SM-rallyt och så vitt jag kan läsa i både tävlingens inbjudan och konferens syds inbjudan så ska konferensen vara helgen den 21-22/1 (se inbjudan på soedrabf.se). Tävlingen går avstapeln helgen efter, 27-28/1.

  (ber om ursäkt för nedan kommentar… det var innan jag dubbelkollade!!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *