STCC-Edman har blivit ”Svenne”, VW WRC-testar med Skoda!

Stötte idag ihop med f.d STCC-stjärnan Jens Edman, tyvärr hade han inget nytt spännande att berätta. Istället kallade han sig för en ”riktig svenne” med vanligt säljarjobb och familj, långt från att bränna däck på någon racingbana…
Senast Jens satt i raceposition var i danska motsvarigheten, DTC år 2009 och då i en Peugeot. Sedan blev det tyst om den numera Kristianstadboende smålänningen. Jens var länge påtänkt och agerade även testförare i Jan Warnestads ambitiösa Karlstadbaserade Saab-satsning. Av förklarliga skäl är den satsningen iskall, för att inte säga djupt inborrad i en glaciär…
Kvar på isen står alltså Jens och när nu solen står högre på himlen erkände han att racingsuget är lika stort som förr.
– Men ska jag åka något ska det vara på riktigt, annars får det vara!
Han avslöjade att det funnits tankar både på Camaro och Porsche Carrera -Cup, men det är inte precis billigt det heller.
– Känns ändå att det ska vara STCC, annars kan jag lika gärna låta bli, menar Jens.
Han har dock inte gett upp och menar att hela serien är på väg in i en lite turbulent tid eftersom man ännu inte bestämt vilka regler/bilar man ska ha 2012.
– Vet aldrig vad som kan öppna sig…
Över till South Swedish Rally som haft sin efteranmälan öppen för Sydsvenska Rallycupen och klassikerna. Öppen, men inte till någon större nytta då endast en handfull förare i SSRC utnyttjat möjligheten, i dagsläget är där 88 ekipage anmälda. Ännu mindre är de som är intresserade att åka klassikerdelen, fortfarande bara nio bilar anmälda.
I WRC är nu spänningen stor inför VW:s inträde på scenen. Nu avslöjas det att man kommer att börja köra tester redan i slutet av årets säsong, men dessa kommer att göras med Skoda Fabia S2000. Testerna kommer att ske i största hemlighet och vem som ska köra testbilarna verkar vara en lika väl förborgad hemlighet som vem som verkligen döljer sig under hjälmen på ”The Stig” i Top Gear …
Teamchefen Kris Nissen fick också frågan om Skoda ska hänga med WRC-tåget när det avgår med de nya deltagarna Mini och VW. Redan nu delar VW och Skoda många komponenter i standardbilarna och så kanske även fallet blir med rallyversionerna? Kris Nissen menar att allting är möjligt.
– Om de följer med till WRC kan vi dela på kaffepengarna och se vem som får champagnen.
Till sist, skandalscenerna från Malmö i går med superpuckot från MFF-klacken i huvudrollen. Själv är jag ljusblå sedan massor av år och skandalen igår kommer inte att ändra på den ”sjukdomen”. Men visst lider jag av att se hur Erik Perssons livsverk dras i skiten av den här dj-la tönten. Tänk om detta hänt vid STCC-tävlingarna på Ring Knutstorp eller på Rally Sweden. Är där någon som tror att myndigheterna då velat med beslutet att stoppa verksamheten? Men nu är det heliga Kung Fotboll och då glömmer man lätt. Om några dagar kör bollsparkarna på som vanligt och bara väntar på nästa idiot att utmärka sig!

Ett svar på “STCC-Edman har blivit ”Svenne”, VW WRC-testar med Skoda!

  1. Tjenare,Tommy!
    Tycker egentligen att det är fan att det ska komma från en motortokig journalist, men du har skrivit mina tankr från igår: Erik ”Hövdingen” Persson. Men visst år det skönt att se att vi är några kvar, i alla fall, som har minne längre än…….
    MVH
    Skoda-Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *