Ståpäls när Ola vann på Brands Hatch och Nissen vill ha Sainz och Vettel i WRC-Polon!

Av en slump zappade jag runt på tv och fick då precis se en repris av Hässleholms Ola Nilssons sista varv när han vann deltävlingen i Volkswagen Scirocco R-Cup på Brands Hatch. Fast jag visste att han vann, satt jag ändå på helspänn och ståpälsen satt som en smäck över hela kroppen (viket inte säger lite ståpäls). Visst är det något speciellt när man hör den engelske kommentatorn vråla sig hes över ”the swede Nilsen”. Hasses påg från Hässleholm vinner på Brands Hatch, stort!
Läste lite på SBF:s ”alerta” hemsida och där stod att läsa att från 2012 skulle S2000 och R4-bilarna ha en egen klass under Trimmat 4WD ( om jag fattade rätt, vilket inte är en garanti …). Betyder alltså att Pelle Sääw och Pontus Tidemand om han nu åker SM vill säga, byter klass och lämnar fältet fritt för Mitsubishi i Otrimmat 4WD 2012. Om detta nu är verklighet, förstår jag inte var ryktet om att hela Mitsubishi-gänget skulle bojkotta Rally-SM kommer ifrån? Mitsubishicupen och SM blir alltså samma sak…
Är du sugen på nya klassen såg jag en annons på en fin S2000-bil eller för den delen en WRC, där säljaren erbjöd sig att konvertera bilen till det skick man själv önskade. Bilen var en Mini Countryman av årsmodell 2010 och italienska Team Grifone ville ha futtiga 290 000 euro eller 2 659 300 spänn för den moderna varianten av ”hunnabo”. Lite mycket för min kassa, väljer nog istället att skicka mina fyra asfaltfälgar för blästring och lack…
VW Motorsportsbasen Kris Nissen vill ha ”testpiloten” Carlos Sainz i en av de nya Polo R WRC-bilarna. Kanske inte för en hel säsong, men definitivt för några inhopp. Den spanske tvåfaldige världsmästaren har ännu inte sagt varken ja eller nej. Mitt tips, Sainz kör minst ett asfaltsrally i Polon 2013!
Mer på Nissens önskelista, F1 världsmästaren Sebastien Vettel!
I Race of Champions körde Vettel en Skoda S2000 och blev överförtjust, något Nissen noterade. Vettel har aldrig kört rally, men enligt uppgift blev han biten som åskådare i Rally Finland 2009. Nu vill gärna Nissen smida medan järnet är varmt och Vettel i en Polo hade onekligen gett nykomlingen i WRC god PR!
Årets Bragdguld till Therese Alshammar förvånar lite. Var där inte en enda skidåkare med bössa på ryggen som träffat tavlan under 2011? I min värld verkar annars detta vara den största och mest omhuldade sporten, inte minst i media. Att då förvägra någon skidskytt ett bragdguld förvånar. Säger istället grattis Tessan!
Idag inget nytt i fajten TTA-STCC från min horisont…

2 svar på “Ståpäls när Ola vann på Brands Hatch och Nissen vill ha Sainz och Vettel i WRC-Polon!

 1. En klass under en klass? jag förstår inte riktigt det, om dom nu kan göra så i SM med klasserna så kan dom ju dela Grupp H också så en annan slipper tampas med Golf Kitcar & Toyotor & Volvo 940 med båtmotor

  1. Hej.
   Du är som jag lite trögfattad, jag förstår inget heller.
   Själv önskar jag en klass enbart för Silverfärgade Volvo 242 i VOC, dessuom måste alla ha röda prickar. Tror du SBF kan fixa detta?
   Ha det bra
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *