SSR söker IRC-deltävling till Ljungby och Rally Sweden blir lite mer norskt!

South Swedish Rally AB har sökt en deltävling i IRC, Intercontinental Rally Challenge för 2012! Den här braskande nyheten finns att läsa på nätet hos Ericsson Motorsport och det måste jag erkänna, jag blev mycket förvånad. Har ingen riktig koll på sanningshalten, men har heller ingen som helst anledning att betvivla nyheten. En IRC-tävling i Småland, kan inte bli mycket häftigare!
Nu tror jag dock att man har en lång väg att vandra innan Freddy Loix och gänget rullar in på Torget i Ljungby, men försöket är absolut lovvärt. Problemet är att IRC, man kan säga att det är ett litet ”B-VM” som drivs av Eurosport, blir alltmer populärt och många länder står på kö för att få en deltävling. Att just då SSR ska väljas är kanske lite långsökt, men frågan är fri och större under har skett.
Själv trodde jag annars att rallyägarna var ganska tillfreds med hur tävlingen utvecklats sedan man skippade ”EM-skitet” och numera bara kör SM. EM som även om det lät väldigt pampigt, kostade bara en massa pengar och krångel, enbart för att en handfull glada utländska amatörer skulle lockas till Sydsverige. Förresten, är där någon som kan nämna en enda vinnare av EM i rally genom åren? Jag kan inte…
Baksidan av en tävling i IRC är att i stort sett alla våra ”local heros” försvinner, här kör i stort sett bara proffsförare. Visst blir där några svenskar med bra sponsorer som gör en smålandstripp, men de blir inte många, jag lovar!
Noterar även att Rally Sweden som körs den 12 februari blir mer norskt till nästa år, plus att man blir blåst på VM-premiären. När nu Monte Carlo-Rallyt tagits till nåder igen, blir det naturligtvis här de första VM-poängen kommer att fördelas. I praktiken helt betydelselöst om man kör första eller andra deltävlingen på svensk/norsk mark eller ej, huvudsaken att det körs VM-Rally här uppe. Ja och lite i Norge då…
Tydligen har man nu Klarin & co valt att köra i stort sett hela fredagsetappen i grannlandet, närmare bestämt i trakterna kring Kongsvinger. Till och med en ”remoteservice” ska man bjuda norrmännen på enligt Värmlands Folkblad.
Även Aftonbladet har uppmärksammat ”cykelproblemen” i trafiken och startade i går en omröstning bland sina webbläsare om vilken kategori man upplevde som farligast i trafiken. När jag klickade in min röst på kategorin ”cyklister” räknade jag snabbt ut att av de 21000 som röstat, delade 13000 eller 59,3% min uppfattning att cyklisterna är farligast i trafiken. De som tyckte annorlunda borde kanske kört samma vägar som Ringsjö Runt motionärerna i lördags? Om så varit fallet, tror jag att procentsiffran hade varit närmare hundra än sextio!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *