”Sprint-blogg”, legenden har startat i Monte, ”Snowdance Challenge” och VOC-premiär i Vännäs!

Även i dag blir det kortare Motorbloggen än vanligt där först begravning av en kär kollega, Jörgen Johansson stod på programmet innan den digra uppdragslistan tog vid. Men ett kort ”break” blev där innan kvällens sportsliga aktiviteter börjar plus en konsert i Kristianstads Kulturkvarter. Där har ni anledningen till denna ”sprint-blogg”.

*

I dag startade de deltagare i Rallye Monte Carlo Historique som valt tyska Bad Homburg  som startplats. En av dessa var legenden Rauno Aaltonen som vann rallyt 1967 och som nu kör med en kopia av sin vinnarbil BMC Cooper S. En bil med både svenska regskyltar och med svensk kartläsare i form av i sammanhanget nästan lika legendariske Hans Sylvan. Medan Aaltonen har en seger att luta sig emot så har Sylvan bara två starter i det ”riktiga Monte” bakom sig och båda med Per Eklund som chaufför. 1979 körde paret med en Fiat Ritmo 75 och fick bryta med motoras  med det gick bättre året därpå i en VW Golf GTI. Klasseger och hemma totalt är inget Håkan behöver skämmas över.

*

Foto: Fredrik Gustavsson

Dagens bild från Värmland är två, först en från Fredrik Gustavsson som visar SS9/12 Torntorp där snön ligger vit och fin. Vet inte om det kan bero på ”The snowdance challenge” som arrangören lagt ut på hemsidan för att öka trycket på Kung Bore?

*

I helgen är det premiär för VOC Mekonomen Rallys ”SverigeSerien” uppe i Vännäs. Fina vinterförhållande är utlovade av VOC-ansvarige Roger Fransson.

  Min hemmaklubb Vännäs är ett närmast stående inslag i vår SverigeSerie i år är inget undantag och det kommer att bli en kanontävling. 

Så här dagarna innan när detta skrivs så varnar SMHI med lätt snöfall under tävlingsdagen, inget som på något sätt kommer att påverka tävlingen, men eftersom att det i stort sett aldrig kommer någon nederbörd på SverigeSerien så får vi väl avvakta och se om det verkligen blir någon snö.

Foto: Lollo

Tyvärr är startfältet mindre än normalt  och där värmlänningar utmärker sig med att i stort sett helt saknas. Både den dåliga vintern och det långa avståndet till Vännäs kan vara förklaringar till bortfallet.

Efter den rakt igenom imponerande säsongen i fjol så måste Kristoffer Karlsson vara klar favorit även i Vännäs. Men jag tror att han kommer att få stenhårt motstånd från lokalt håll, då tänker jag främst på Mats Ulander som loggat segrar i Vännäs tidigare men också på norrbottningen Alexander Pettersson, menar Fransson.

Övriga favoritnamn i klassen under är Simon Erlandsson i B, Daniel Jonsson och Tobias Pettersson Nordwall i C-klassen. I Ungdomsklassen syns ett välkänt namn I VOC-världen, Banger. Nu är det Anders son Gabriel som tar över Vovon. Utan tvekan garanterat landets yngste rallyåkare då han fyller 16 år samma dag som rallyt startar.

*

Trevlig helg!

Motorbloggen hämtar sitt material förutom genom egna källor, via officiella pressreleaser och läsarkontakt. Även från avsändare med av dom godkända kanaler på Twitter/Facebook. Varje läsare får själv avgöra om källorna kan anses tillförlitliga. Till Motorbloggen avsänt material betraktas som OK att publicera utan restriktioner såvida inget annat anges. Tommy Svensson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *