Sordo vill köra WRC i Argentina, rallyarrangörer dåliga mot publik och Rally Kadett i Ullared-dress!

Dani Sordo verkar lite ”putt” över att inte Hyundai anmält honom till nästa WRC-tävling, Rally Argentina. Han menar att sträcksegern i Portugal mer än väl visar att han har mycket kvar att ge som ”grusåkare”. World Rally ChampionshipTill detta har bossen Michel Nandan varit lite tvivlande till och därför anmält Juho Hänninen som planerat vid sidan av Thierry Neuville.
Förstår inte varför jag inte ska med till Argentina, undrar spanjoren.
Har både stor erfarenhet av tävlingen där och dessutom massor av fans i Sydamerika…
Sordo menar att det är helt upp till Nandan vem han vill ska köra Hyundaien men vill ändå ”hinta” lite om sin inställning. Om nu inte Nandan lyssnar blir det först i Tyskland som Sordo återigen får chansen och då på asfalt.
– Anledningen till att Dani fick chansen i Portugal var att se om han fortfarande var konkurrenskraftig på grus, berättar Nandan och tillägger lite kritiskt.
Med Citroén i fjol trodde man att han kanske glömt hur det är med grusrally…
Anmälningstiden går ut idag och då får vi se om Sordo lyckas putta ut Hänninen eller om Hyundai kör en tredje bil. Ett tredje alternativ blir nog att Sordo ges tid att rensa naveln från lite ludd…

*
Fick igår ett tänkvärt samtal från Christer Rehnberg i Åhus. Christer är rallyintresserad åskådare och efterlyser en bättre inställning hos rallyarrangörerna mot sin publik.
– Planerade att åka till Simrishamn i helgen, men lyckades inte hitta varken var tävlingen startade eller första start,  fick åka ner lite på vinst och förlust, berättar han.
Mycket rallypublik på specialsträcka ett vid Eriksdal i SimrishamnsmixenFör oss som sitter ”djupt i skiten” känns detta så klart som ett ”icke problem. För andra som kanske åker på en eller två tävlingar om året är däremot frågan av högsta vikt. Självklart ska fakta finnas att läsa på arrangörens hemsida i god tid före tävlingsdagen. Där borde/måste finnas var, när och hur man kan köpa karta och program.
Får jag sedan önska, så borde t.ex Södra BF:s hemsida vara uppdaterad på första sidan med ”Vad händer i helgen”, tid och plats för vad som händer i distriktet. Känns som en ganska lätt sak att fixa, eller?
Sedan finns det en märklig inställning hos rallyklubbar som innebär att man aldrig sätter ut minsta lilla annons om sin tävling i de lokala medierna. För en division sex klubb i fotboll är det självklart att annonsera om sina hemmamatcher. En rallytävling med mångdubbelt större publikintresse försiggår dock lite mer i skymundan. Verkar bara vara de redan ”frälsta” som man vänder sig till. Christer avslutade.
Med lite annonser och annat hade säkert ännu fler hittat rätt i rallyskogen med merförsäljning av både program och grillad korv!
– Dessutom måste större publik gillas av både tävlande och sponsorer…

*
Vet inte vad det är för fel på folks färgseende? Förstår t.ex inte vad man ser för snyggt i gröna rallybilar och det allra senast hemska här på bloggen, guldfärgade Rally Kadetter. Mötte ju en sådan på Express-Specialen och då förklarade jag min inställning till guld på en sådan skönhet. Ungefär som att sätta en träningsoverall från Ullared på ”Vänner-skådisen” Jennifer AnistonBloggAniston. Det funkar men känns lite som ”synd på så rara ärtor”…
En som inte håller med är Opel-freaken Rune Nilsson från Hässleholm som dessutom öppet erkänner att han tävlat med en ”guldfärgad” Kadett. Han skriver,BloggRuneVisst är guldfärgade Kadetter granna, även med bred rand. Jag och frun i början på 70 talet, har frun kvar men tyvärr inte bilen.” . Vad säger man mer än att det är modigt att ”våga komma ut” med ett sådant erkännande…

*
Inte helt oväntat fick jag lite återkoppling om ”VOC-såpan” från igår där vissa stöttade Fransson-gänget medan andra tyckte att Rallyutskottet stod för den rätta linjen. Själv väljer jag att vara lite som FN, eftersträvar mest att det blir en fredlig lösning på problematiken. En tyckte t.ex att VOC:arna skulle stanna hemma fram tills att frågan är löst. Lite ironiskt menade han att detta enbart skulle vara positivt.
Tänk så bra att få ner startfälten med mellan 50-70 bilar. Kortare tävlingstid, mindre vägslitage, bättre för miljön enda nackdelen är så klart att det blir mindre pengar i kassan hos arrangören, enligt förslagsställaren.
Fast det kan kanske kompenseras med att Grupp F-åkarna betalar dubbel avgift…
Detta kan jag direkt konstatera inte skulle fungera om man tittar på Simrishamnsmixen. Här startade fyrtiofyra VOC Mekonomen Rally-bilar men bara en enda i Grupp F FWD. Kan så klart ha varit någon F- RWD bland ”VOC:arna” men jag tvivlar. BloggVOCTill exempel så körde Christian Juhlin med dekalförsedd VOC…

*
BloggOlaOm en knapp månad är det dags för Ola Nilsson att premiärköra sin nya Porsche i tyska Porsche Carrera Cup. Premiären körs på Hockenheim den 3-4 maj och nu pågår förberedelserna som intensivast. Först och främst två officiella Porsche test-dagar på Hockenheim innan Ola åker till Red Bull Ring i Österrike samt Hungaroring i Ungern.
– Det blir ett intensivt resande kommande veckor, men självklart ser jag extremt mycket fram emot att verkligen få sätta tänderna i Porschen igen, menar Ola.
Nu kommer vi in i en väldigt viktig fas där fokus under testerna kommer att ligga på kvalsimulering då det kommer att vara extremt viktigt att få till just kvalen…
Blir spännande att följa ”Hasses påg” framöver!

7 svar på “Sordo vill köra WRC i Argentina, rallyarrangörer dåliga mot publik och Rally Kadett i Ullared-dress!

 1. Håller med om att det måste bättre fart på att ”sälja” sitt arrangemang i tidningar och media . Att det ska stå på södras sida vad som sker i helgen ser jag som en sjävklarhet , det är på gränsen till tjänstefel att inte hålla en så viktig sida ”färsk”. Bättring föreslås . Tack på förhand.

  1. Hej Leif.
   Känns som att detta är en fråga som det så populärt heter, behöver lyftas. Kanske inte så konstigt att det är lite färre publik på rally nuförtiden…
   MVH
   Tommy
   PS. Hoppas inte att Simrishamns MK kände sig utpekade vilket inte var meningen. I den här saken är vi (arrangörer) nog alla lika goda kålsupare!

 2. Hej Tommy Jag kan ärligt inte förstå varför detta med VOC fortsätter. I mina å mångas ögon så petar man i detaljer för att få ”rätt”. Det finns arrangörer som INTE vill bjuda in VOC, vilket jag tycker är tråkigt, men kan förstå. Det finns oxå dom som inte vill köra VOC längre pga av allt detta, låt dom slippa utan att bli mobboffer.
  Men att som ja också hört, man skall bojkotta både arrangörer och leverantörer för att.. passa er vi är en stor grupp…. Det är så jäkla korkat att det finns inte. Ett sånt sätt gör ju att dom som förut kanske inte brytt sig vänder sig emot VOC, vilket bara blir dåligt för alla.

  1. Hej! Jag vill bara förtydliga att VOC-organisationen inte på något vis driver några bojkotter av någon eller någonting. All energi läggs på att jobba för att försöka lösa de problem som måste lösas. I de tävlingar som ingår i någon av de cuper som vi driver överlämnar vi helt åt arrangören att bestämma vilka bilklasser som ska bjudas in till tävlingen och hur dessa sedan sammanslås till tävlingsklasser. Det har alltid varit arrangörernas beslut och det har alltid fungerat väldigt bra.

 3. Hej Tommy

  Visst är det tråkigt att inte alla hittar oss!

  Vår hemsida är inte uppdaterad och hänvisar till Facebook som inte alla har, kanske olyckligt. Men vi har haft reportage både i Ystads Allehanda och din tidning innan tävlingen, jag minns inte om det stod var tävlingen startade. Det har även tryckts upp flertalet affischer att sätta upp på mackar och affärer i Simrishamn med omnejd, jag tror till och med det har hamnat något i Åhus då vi har medlemmar som bor där 🙂 Annars kan man ringa, jag har haft ett flertal som ringt och frågat var man köper program.

  Vad mer vi kan göra vet inte jag!!

  Ps Jag känner mig inte utpekade men vill bara klargöra vad vi gjort utan att alla ser oss Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *