Sordo prioriterar inte ”halv WRC-säsong”, Abbring till Rally Sweden och är nya R5-Polon startklar?

Som väntat gjorde inte Dani Sordo vågen över Michele Nandas beslut att köra med ”toppat” Hyundaiteam i WRC 2018. Spanjoren är inte dummare än att han förstår att det blir han och Hayden Paddon som kommer att turas om på bänken under nästa år. Därmed om hans teori stämmer, blir Thierry Neuville och Andreas Mikkelsen så nära rollen som ”förste förare” man kan komma och toppningen kommer enbart stå mellan Sordo och Paddon. Sordo väljer dock att ligga lågt och kommenterar, inte utan viss bitterhet det hela med.
Jag kommer inte att protestera eller slåss mot dom just nu. Men det är inte prioriterat hos mig att enbart göra en halv säsong i WRC…
Nu har han inte mycket att hota med och innerst inne så kanske det är detta Nandan vill uppnå, att Sordo frivilligt lämnar teamet. Därmed skulle det onekligen förenkla situationen, tre bilar, tre förare och inget tjafs.

*
2015 körde Sordo och välte med sin mountainbike och missade Rally Sweden vilket gav testföraren Kevin Abbring chansen att göra WRC-debut. En debut som innebar en elfte plats som resultat vilket troligen är den bästa placering en holländare någonsin åstadkommit i Värmland.
Efter detta gick Abbring tilllbaka till rollen som testförare och var med om att utveckla nya Hyundais nya R5 -i20 tills att den belgiske Peugeot-importören erbjöd honom att köra deras R5-Peugeot i Belgiska Mästerskapet. Inget som gillades i Alzenau och Abbring fick lämna och helt koncentrera sig på Peugeot-tävlandet. Något ”BM-guld” blev det inte för Abbring som i helgen körde in som tvåa i finaltävlingen Rallye du Condroz-Huy som vanns av Kris Princen.
Nu sikar han dock uppåt igen och i belgisk media berättar Abbring att han gjort klart med två starter i WRC2 för nästa år. Premiären Rally Monte Carlo och så Rally Sweden. Vid sin sida har han samma kartläsare som tidigare under året, Peter Tsjoen men bilen blir ny, R5-Fiesta.

*
I dag släppte Volkswagen Motorsport en kryptisk bild på Twitter och där man retades lite och skrev.
– Vi har spännande nyheter att dela snart! Någon gissning?
Själv tror jag att man nu har nya R5-Polon så pass färdig att det är dags att visa upp den för publiken. Är ganska säker på att detta blir en bil som kommer att utmana främst Skoda och Ford, inte bara utmana utan kanske även köra förbi Fabian/Fiestan. Som bekant gör inte gänget i Hannover något halvdant, fyra raka WRC-guld och så nu ett nytt i World RX är något att leva upp till.
Blir spännande att se vad som händer i WRC2 till nästa år. En hel del pekar på att Pontus Tidemand kan tänka sig att stanna kvar ytterligare en säsong om inte något riktigt bra WRC-kontrakt dyker upp. Tror också att det vore bättre för Pontus än att hamna som ”pay driver” i något av teamen och med risk att inte få samma material som resten av teamet. Räcker för att se hur Mads Østbergs säsong sett ut med en ständigt trilskande Fiesta. Inget öde som jag önskar Tidemand, då är det bättre med en fungerande Skoda…
Kort Motorbloggen men det övriga arbetet blev idag allt för omfattande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *