Solberg allt närmare första VM-segern och så här går det i lördagens Preem Näsby Kong Christian Race!

Nu gick det inte som jag hoppades att ”Gotlandssjukan” skulle drabba Sebastien Loeb utan det blev ny seger i Turkiet. Men Petter Solberg går från klarhet till klarhet och snart blir jag inte förvånad eller rättare sagt, jag är övertygad om att första Citroénsegern inte är långt borta för glade Petter.
Bekymrad är jag dock över Ford-teamet som inte alls verkar ha häng på fransmännen och Hirvonens tredje plats måste beskrivas som snudd på fiasko. Om han ska vara med i guldstriden framåt hösten, måste det börja vinnas och detta samtidigt som Loeb ska sluta plocka poäng. Blickar man bakåt känns detta nästan overkligt!
Lite tråkigt att det inte fungerade bättre för unge Victor Henriksson i Turkiet. Redan från början krånglade Forden och när sedan gasspjället gick sönder mot slutet var det bara för honom att kasta in handduken. Tror dock att vi får se mer av Victor framöver.
Kan även rekommendera att gå in på You Tube och skriva in ”Aleksandr Saluk Rallye Turkey”. Då får ni er till livs ett jättehopp med Saluk bakom ratten i sin grupp N Mitsubishin. Hopp och hopp, egentligen handlar det mer om att avfyra en missil och nedslaget är närmast att likna vid buklandning. Tilläggsinformationen att Saluk bröt känns onödig för alla som sett hoppet!
Från Rally-VM till mer lokala Preem Näsby Kong Christian Race på lördag. Nu blev det väl till slut ändå snudd på deltagarrekord, 225 anmälda varav 73 klassiker som ska göra upp i årets första barmarktävling i Klassiska Rallycupen. För mig är tävlingen en mycket öppen affär och att tippa topp-fem i klasserna 2WD och 4WD är minst sagt vanskligt. Jag gör ändå ett försök:
4WD.
1. Henrik Persson Kullings MS Mitsubishi
2. Jimmy Joge SMK Motala Mitsubishi
3. Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
4. Patrik Johansson Wäxjö MS Mitsubishi
5. Kristian JohanssonKinds MS Mitsubishi

2WD.
1. Stefan Wass Vara MK Opel
2. Joachim Kristiansson SMK Hörby Opel
3. Joakim Rydholm Dals MK Golf
4. Johan Green Hässleholms MKGolf
5. Mattias Forsell Älmhults MK Renault
Jag tror på Henrik efter segern Anderslöv och tillsammans med duktige co-drivern Bosse Holmstrand blir dom svårslagna. Naturligtvis hade det varit kul om Jocke Grahn hade fått plats på topp fem listan Frågan är ens om han hinner få ihop växellådan efter raset på Gotland?
Noterbart är att gamle fortåkaren Peter Friberg från Ludvika nu plockar ner hjälmen från hyllan och gör comeback med en Mitsubishi. Hade det varit för femton år sedan när han åkte Audi och Opel Corsa hade Peter utan tvekan funnits med bland tipsen…
I klassen 2 WD risker jag väl att bli hudflängd, inte en enda Volvo bland topp fem. Nu är det inte bara mina Opelkänslor jag bygger tipset på, utan mer på det faktum att jag inte tror att Volvokolosserna passar på slingerbultarna i nordost Skåne. Saknas gör här SMK Hörbys Thord Johansson som står i Tollarp med trasig motor. Skulle han få ihop ny motor, är han dock enda Volvon som kan tränga sig in på listan!

2 svar på “Solberg allt närmare första VM-segern och så här går det i lördagens Preem Näsby Kong Christian Race!

 1. Hej,

  Efter mycket slit från service personal som ställer upp i alla väder så är en ny renoverad växellådan på väg tillbaks i Jocke Grahns Mitsubishi.
  Ett stort tack till Sellholm Tuning som renoverade den direkt. Så nu är det fullt fokus från Jocke o Joakim på Kongen på lördag !!

  1. Hej.
   Härligt besked och nu är det bara att hålla tummarna för att de båda ”Jockarna” konserverat formen från Anderslöv.
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *