SMK Hälsinge flyttar rally, SRC siktar på premiär i Flen den 24 april, rykten kring Brynildsen och Finland och en fin vecka väntar…

Börjar dagen med att kommande lördags ”Hasselasvängen till Sten Eriks Minne” flyttas fram till den 13 mars och SMK Hälsinge berättar att datumändringen är framtvingad av Länstyrelsen då tävlingen inte får att genomföra under gällande pandemilag.

Denna innebär att max 8 personer, inkluderat funktionärer och deltagare, får samlas vid liknande aktiviteter, både inom- och utomhus. Därför saknar vi tävlingstillstånd idag, berättar klubben till de anmälda deltagarna.

Vi har förhoppning om att kunna köra denna tävling den 13 mars efter regeringens senaste uttalande om att nytt begränsande antal personer skall utökas vid utomhussporter, till den 2021-03-11. 

Tävlingen har nu knappt 70 anmälda och som ska köra två sträckor två gånger om nu pandemilagen ändras bara två dagar för tävlingsstart( 11 mars är torsdag). Att klubben planerar för tävling med skarpa Covid-19 restriktioner känns i dag självklart och likaså att det körs utan publik.  Så nu blir det spännande att se hur det blir den 11 mars men att klubben är optimister och hoppas på ett besked i ”rätt riktning” går inte att ta fel på.

-SMK Hälsinge ser fram emot ett fint vinterrally, samt hälsar alla rallyentusiaster välkomna!

*

Optimister är man också i Svenska Rallycupen som planerar för första deltävlingen av åtta redan den 24 april och då med Flens ”Violenrallyt”. I dag kom så också regler för cupen 2021 som i stort följer samma mall som tidigare säsonger. Största förändringen är detaljer kring det faktum att cupen har fler tävlingar i år än tidigare.

I övrigt kör cupen på i samma koncept som senaste åren, där det i stort sett handlar om förtydligande. Planen och förhoppningen är att så många tävlingar som möjligt ska kunna genomföras, berättas det från cupledningen.

 I kalendern finns åtta deltävlingar men självklart kan det komma att ändras utefter nya direktiv från distrikt, förbund och myndigheter, något som kan förändras snabbt. Lika så kan förutsättningarna för tävlande och team skilja mellan de olika deltävlingarna beroende på gällande restriktioner vid varje tävlingstillfälle.

Att det är många som ser framemot den 11 mars och ändring av pandemilagen är nog tämligen säkert och så även SRC. 

Än finns tid till premiären och mycket kan hända – trots allt ser läget ljusare ut för ett genomförande av cupen i år än under 2020, med t.ex. fem av de åtta deltävlingarna under årets andra halva.

Tävlingskalender 2021:

24 apr. Violen Rallyt. Flens MS.

08 maj Götenerundan. Götene MK.

29 maj Gästabudstrofén. SMK Nyköping.

31 juli Kullingstrofén. Kullings MS.

21 aug. Nattkröken. Fagersta MK.

11 sept. EMK Kannan. Eskilstuna MK.

25 sept. Laxå Rallyt. Laxå MK.

23 okt. Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.

*

Nu är nedräkningen inför Arctic Rally Finland nere på fem dagar kvar innan det ”smäller i kiosken” som Jonas Kruse brukar uttrycka det. I veckan har serviceparken beläget i Rovaniemi och deras pampiga idrottscenter Santasport börjat ta form och bland de första att komma på plats var Hyundai.  Några dramatiska nyheter inför fredagens start klockan 14.08 på SS1 Sarriojärvi har inte nått mina öron. Ett obekräftat rykte gör dock gällande att Eyvind Brynildsen ska köra Skoda Fabia Rally2 och detta för samma team som ifjol, Toksport WRT. Skälet ska vara att ordinarie förare Marco Bulacia Wilkinson inte kommer att sätta sig i ”andra bilen” i WRC2 där den första körs av Andreas Mikkelsen. Orsaken till rockaden ska då vara att bolivianen inte klarar de hårda finska Covid-19 reglerna. 

*

Veckan som kommer kan bli lite hur som helst vad gäller Motorbloggen då det för mig väntar fotojobb måndag till söndag och anledningen till denna ”fina vecka” är att det är sportlov då mina kollegor föredrar att umgås med respektive familjer något jag inte alls har något emot. Skönt att åter få känna sig lite behövd, men så klart kan det samtidigt  bli svårt att även få tid över till bloggskrivande…

*

Motorbloggen får sin information via officiella pressreleaser, sociala medier och läsarkontakt. Även från avsändare med av dom godkända kanaler på Twitter/Facebook. Varje läsare får själv avgöra om källorna kan anses tillförlitliga. Till Motorbloggen avsänt material betraktas som OK att publicera utan restriktioner såvida inget annat anges. Mail till Motorbloggen skickas på: tommy.svensson@kristianstadsbladet.se. Mobil : 0705-28 55 33.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *