Skoda utökar med två ERC-förare, positivt med RS i Kristianstad och en riktig ”star” från Lönsboda!

Ingen hemlighet att Skoda satsar stenhårt på att köra hem Rally-EM eller som det lite mer flådigt heter ERC. Leder gör tjecken Jan Kopecký, dessutom överlägset då tvåan Craig Breen är hela 71 poäng efter.
Nu nöjer man sig dessutom inte med enbart Jan när nästa deltävling månadsskiftet augusti-september går på hemmaplan i Barum Czech Rally Zlín. Som komplement till ERC-ledaren har man ”sajnat” både Esapekka Lappi och Sepp Wiegand. Ingen tvekan att Lappi är en ”coming man” och att Skoda gärna vill matcha fram honom. Hans asfaltrutin är dock starkt begränsad, detta blir blott andra starten på asfalt. För Wiegand är det annorlunda, där är asfalt hans ”hemmabana”. Men någon svensk var aldrig aktuell för inhopp, pestsmittan håller i i sig…

*
Fick i dag indikationer på att Kristianstad MK:s comeback som RS-arrangör verkar gå i lås. Tävlingen är planerad till den 22 september och ska då köras ute på gamla A3-området som varvlopp. Helt problemfritt har det inte varit att få tillång till området men nu verkar detta ha löst sig. Minns inte när det kördes RS i Kristianstad senast, måste ha varit någon gång på nittiotalet så det är klart positivt att man nu åter känner sig manade.

*
Det stora i helgen från Kristianstadhorisont blir såklart Karting -SM ute på fina Åsum Ring. Idag hölls det presskonferens och den förste jag stötte på var internationella stjärnan Noha Milells pappa Niclas. Detta iklädd en helt vanlig keps, fjärran från de hemska stickade huvudbonader han gjort sig känd för. Alla är tacksamma för bytet…
BloggkartEtt helt gäng segerhungriga förare ställde arrangörsklubben upp med och alla ville gärna vara med på bild. Kan man hoppas på minst ett SM-guld till hemmahoppen på söndag?

*
Paul Ottosson från Lönsboda är Oscarsvinnare för sin filmmusik.Tidigare på dagen träffade jag en riktig ”Hollywood Star”, trefaldige Oscars-vinnare, Paul Ottosson från Lönsboda. Nu är inte Paul skådespelare utan den som fixar ljudet till filmerna. Något han verkar kunna riktigt bra, med tanke på att där trängs tre ”Guldgubbar” hemma i bokhyllan. Det jag vill komma till är att hos vissa stiger framgångarna till huvudet med blixtens hastighet, andra är som de altid har varit. Trots att det är tjugosex år sedan Paul stack till USA och började umgås med celebriteterna i LA känns det som att han vilken sekund som helst skulle kunna kliva in på Granada när Lasse Stefanz spelar och beställa en ”stor stark”. Det är detta som skiljer riktiga stjärnor från de som enbart inbillar sig att dom är stjärnor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *