Silver-Kadetten har begått premiär i Midnattssolsrallyt och WRC-tipset, that´s all…

Då har Midnattssolsrallyt 2017 startat och därmed har jag, Roland Brorsson och Silver-Kadetten också begått rallydebut tillsammans alla tre. Kan inte påstå att fjärilarna i magen precis lugnat ner sig efter att jag av Ola Strömberg fick ta emot bilen uppe i Karlskrona. Tvärtom har de surrat på allt fortare och kulmen nåddes i torsdags, dagen före midsommarafton då det var en hårsmån från att jag ringde upp till Lasse ”Cykelhandlaren” Jonsson och blåste av allt vad MSR hette. Bakgrunden var att det mesta hade strulat med den ”tävlingsklara” bilen och den stod därför parkerad hos min f.d kartläsare Stefan för tokmeckning senare under helgen. Då kom där ett SMS från en Opelkompis, i messet fanns en bild på Kadetten och där det klart och tydligt syntes en stor våt fläck under motorn. Messaren frågade enkelt ”Vad är det som läcker?” och det var då ”Cykelhandlaren” var mycket nära ett återbud i förbilsraden. Men en halv timma senare kom ett samtal som förklarade att det bara var skämt och pölen kom från en helt annan bil (troligen en Volvo om jag får gissa), så nära var det att vi i dag inte gjort jungfruturen med Silver-Kadetten.

*
Besiktningen i morse flöt perfekt, smålänningarna med ”Uffe Postis” i spetsen uppblandat med lite skåningar gjorde alla att vi skulle känna oss välkomna. Inget större ”gnäll” bara petitesser vom så klart ska åtgärdas. Efter detta bar det av till serviceplatsen och där en strid ström av rallyfans beundrade bilen och föraren i nämnd ordning. Måste tacka alla som varit framme och gratulerat till att jag nu kunde stå på starten till Midnattssolsrallyt. Erkänner utan omsvep att jag fortfarande har svårt att ta in hur många som läser Motorbloggen dagligen och att den för väldigt många också är enda kontakten med en motorsport som dom älskar.
F-n man behöver ju inte någon annan information här får man allt, menade en jämtlänning medan jag rodnade lätt.
En annan berättade om sina frukostvanor där Motorbloggen lästes medan kaffet rann genom Melittan. En tredje bedyrade att han läst alla mina drygt 2000-inlägg och en fjärde o.s.v.
Med sådan respons och där Kadetten är det synliga beviset på uppskattning känns det svårt att ens pausa i bloggandet än mindre lägga ner. Så ett tag till får ni allt räkna med att läsa Motorbloggen…

*
BloggGrönaInför avfärden från Hörby i tisdags fick vi vänta på Lars Servin men en kvart sen dök han upp och började dela ut illgröna tröjor.
Vem ska ha dom undrade jag, väl medveten om att grön inte tillhör min absoluta favoritkulör.
Klart vi ska ha teamtröjor, kontrade Lars.
Jag fick en med text på ryggen som sa ”Det är jag som är Tommy Svensson” plus ett stort och snyggt Opel-märke. Lars, Roland och Christer fick annan text på sina, ”Vem f-n är Tommy Svensson” plus en liten kille som urinerar på Opel-märket. Nu är jag inte den som är den utan klädde mig till vågar nästan lova, hela MSR:s stora förtjusning i den gröna teamtröjan. Innan trodde jag att det inte kunde bli mycket värre än när det monterades en grön bogserögla längst bak på Kadetten, men det kunde det…

*
Strax efter 16.30 rullade vi så iväg från serviceplatsen upp till Stora Torget där nästa överraskning väntade i form av Ola och Britt-Marie. Vid en ceremoni som i mina ögon överträffade Nobelprisutdelningen fick jag så ta emot överskottet från insamlingen och med tjock röst och tårar i ögonen kan jag bara än en gång säga.
Tack alla och då i synnerhet Ola och Britt-Marie!!!!!!

*
Efter detta var det dags för SS1, publiksträckan i Hultsfred. Knappt tre kilometer lång men med alla knixar och farthinder kändes det ändå som närmare milen. Men allt gick bra, både Lars och Christer berättade imponerat att jag hade haft minst två tendenser till sladd vilket jag inte funnit anledning att förneka. Tvärtom kändes det i bilen som från Ari Vatanens in-car med Manta 400:an från Irland där han inte hade bara pjäxan i pannrummet utan hela benet. Exakt så kändes det för mig när vi åkte längs Hullingens strand. Misstänker att publiken kanske inte fick samma känsla?

*
BloggBlinkerMåste också nämna att jag inte är så nöjd med vita blinkersglas fram på Silver-Kadetten något som nu blir avhjälpt. I besiktningskön dök där upp en grön VW-bagge där plötsligt kartläsaren öppnade dörren, kom ut och överlämnade en plastpåse.
Dom här har jag med från (tror jag han sa) Västerås till dig.
Tack så mycket, hur mycket kostar dom?
Ingenting, bara att skruva dit, svarade han.
Nu visade det sig att det var Peter Carlsson som var så enormt generös och ville se Kadetten med rätta blinkers. Tack Peter!!!

*
Väl tillbaka till serviceplatsen, kontroll av bilen, mat så blev där tid över för en kort Motorbloggen. Väldigt lätt att konstatera att det inte är enkelt att fokusera på skrivandet när man sitter i en snurrande karusell så detta är vad jag bjuder på idag.
Tänker inte forska så mycket i WRC och Rally Polen och vad som sker där nere, men ett tips tänker jag lämna. Dock inte i WRC2 där jag garanterat tror på svensk seger genom Pontus Tidemand och Jonas Andersson i Skodan.
WRC-tipset.
1. Thierry Neuville
2. Jari-Matti Latvala
3. Ott Tänak
4. Sebastien Ogier
5. Andreas Mikkelsen

*

Nu väntar sängen och sedan omstart 08.45 torsdag och där vi börjar med att tugga i oss 18 kilometer småländska grus…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *