SBF-ordföranden är kritisk, Asarums-David rullade i Finland och byta Opel mot BMW??

Ska bli spännande att följa fajten mellan Svenska Bilsportförbundet och Konkurrensverket/Fredrik Skoghags SMA om rätten att få arrangera biltävlingar i Sverige. Hittade en intervju på hd.se med SBF:s-ordförande KåGe Schildt:
” För Kåge Schildt, som värnar om den ideella idrotten, var det ett tufft besked.
– De alternativa organisationerna kommer bara att finnas där de tror att de kan tjäna pengar. I övrigt bryr de sig inte. För att följa beslutet måste Bilsportförbundet ändra stadgarna så att förare och funktionärer kan vara med i andra sammanhang också. Det känns som ett tungt slag för idrotten.
Han menar att detta har betydelse för hela idrottsrörelsen.
– Vi är ett pilotfall, men det kan påverka alla andra idrotter de närmaste åren. Frågan är inte med på dagordningen på Riksidrottsförbundet möte, men den kommer säkert att diskuteras i kaffepauser och på kvällarna, säger Kåge Schildt.
Bilsportförbundet kommer nu att ta hjälp av Riksidrottsförbundets jurister.
– De har hjälpt oss tidigare och nu får vi prata om hur vi ska gå vidare, säger Kåge Schildt.”
Måste säga att jag håller med Schildt, förstår inte riktigt hur KKV-beslutet ska hjälpa till att utveckla bilsporten här i landet…
Har även noterat att i helgen var Asarums Volvofriskus David Pettersson med Anders Åberg i högerstolen över och åkte en deltävling i Finska Mästerskapet. Nu blev det en tung premiär då den blå 240:an hamnade på taket direkt på första sträckan. Nu gav inte David och Anders upp utan fortsatte tävlandet fram till sjätte sträckan då toppackningen packade ihop!
Både ros och ris blev det för Hässleholms unge racingtalang Mattias Lindberg när han körde JTCC-premiären i Mantorp. I första racet slog han till med snabbaste varvet och slutade trea, i nästa heat rasade diffen. Visst är motorsport härligt?
En annan talang som går från klarhet till klarhet är Noah Milell från Färlöv utanför Kristianstad. I helgens kartingtävling i Helsingborg slutade Noha fyra i klassen J60 och i pressreleasen säger man:

”-Stark insats av Noah med tanke på motståndet. Många av dem kör på internationell nivå, kommenterar pappa Niklas.
 Milell hade inga problem att hänga med i tempot och inledde med en sjättetid på kvalet. I heaten åkte han allt snabbare och tog målflagg som femma och trea. I de båda finalerna var det oerhört jämt och Milell var väldigt nära att ta hem en pallplats.
 -Jag är rätt så nöjd, men det är segrar man vill ha med sig hem, avslutar Noah Milell.”
 I Eslöv körs numera RS-tävlingen Lundatrofén (allting är inte alltid logiskt i rallysammanhang). Mats Andersson var som vanligt ”unstopable” och hur Ebbe Nilsson än tog i med nya Puman drog Protonen bara ifrån. Redan nu efter fyra deltävlingar kan jag sätta en peng på att Mats vinner både RS-DM och Asfaltscup 2011. Någon som vill sätta emot?
Fick lite telefonrapporter från tävlingen och av dessa verkade det som om Tommy ”Krull” Andersson från Hörby hade stora problem att få nya vassa BMW M3:an att gå dit han ville. Själv är jag lite skeptisk, byta Opel mot BMW…
Bästa klubb blev SMK Hörby med fyra klassegrar, Rickard Fors, Johan Edquist, Martin Andersson och Simon Nilsson hette de glada vinnarna. Hässleholms MK var inte långt efter med tre vinnare Tyko Nilsson, Joakim Lindh och Fredrik Karlsson.

5 svar på “SBF-ordföranden är kritisk, Asarums-David rullade i Finland och byta Opel mot BMW??

 1.  Kåges kommentar: ” Vi tycker i grunden att har man valt en styrelse så ska man vara lojal mot den, menar Kåge Schildt.”
  är bland det dummaste jag hört, det visar bara på att dom i styrelsen anser att en styrelse ska få bete sig som den vill vilket har varit fallet med SBF under alldeles för lång tid, tyvärr har dom tappat uppfattningen om vad ”förtroendevald” innebär

  Sen finns det säkerligen för och nackdelar med fler aktörer men som jag ser det så överväger fördelarna nackdelarna, men ur det i praktiken kommer att beröra rally vet jag inte, om det någonsin ens kommer att beröra rally.

  1. Hej Jimmy.
   Vill bara göra ett förtydligande eftersom Schildts kommentar är utdragen ur en längre text. Den styrelse han menar i sitt uttalande är Riksidrottsförbundets styrelse. Detta med hänvisning till Riksidrottsförbundets möte som han ska delta i och som inte på något vis handlar om fallet med SBF kontra SMA.
   Sedan får man ju ha vilken åsikt man vill om SBF och deras jobb. Personligen tycker jag att allt för många kastat allt för mycket skit på SBF och detta utan någon riktig grund att stå på. Att nya aktörer med automatik innebär att allt blir så mycket bättre är jag mycket skeptisk till…
   MVH
   Tommy 

   1. jo, att det är RF:s styrelse han menade är jag medveten om men jag tycker mig uppleva samma synsätt även inom SBF.
    SBF har gjort mycket bra men tyvärr så har dom idag avlägsnat sig från gräsrotsnivån som de flesta av oss aktiva rör oss på och har väldigt dåligt med öppenhet inom förbundet, mycket av det ansvaret ligger hos utskott och SGA men styrelsen borde väl ha insett hur läget är och då tagit tag i frågan, dom gjorde ett försök med att öppna ett eget forum men det stängdes ner långt innan det blivit något utav det.

    1. Hej igen.
     Kan nog hålla med dig om att det ibland känns som det är allt för långt avstånd mellan oss ”gräsrötter” och de som står för besluten. Senaste exemplet är 5-årsregeln som justerades något efter protester. Här väntar jag bara på att VOC:arna och Grupp E-gänget ska protestera lika högsljutt och effektivt som klassikerna?
     Gör man inte detta, är det bara att bita i det sura äpplet till nästa höst… 
     Ha det
     Tommy

     1. Jag är ganska övertygad om att 5-årsregeln inte ska tillämpas i Gr. E & Voc utan att dom klasserna ska komma upp i samma säkerhetskrav på den personliga utrustningen & stolar/bälten som nuvarande Gr. H har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *