Sandell vann i Kina, Kubica åkte av och tyvärr Vettel/Alonso att konkurrera med Sanna Nielsen klarar ni inte!

Det blev seger för Patrik Sandell och Maria Andersson i Rally Mo He och en perfekt säsongsavslutning. Allt flöt perfekt och Patrik var mycket nöjd.
– Vi har haft en kanontävling!
– Allt har fungerat perfekt, teamet har jobbat bra, Maria har varit exemplarisk och även jag skötte mig, menar Patrik.
Segermarginalen till tvåan Xujun blev till slut två och en halv minut medan engelsmannen David Higgins, som svenskarna såg som den farligaste konkurrenten tvingades bryta under söndagen.
– Patrik har kört riktigt bra i helgen, men det har varit så kallt, berättar Maria
– För Patrik har det gått bra eftersom han är jämtlänning och dessutom får röra på sig hela tiden i bilen. Men för mig som sitter still har det varit värre. Men vad gör den en dag som denna då vi får kliva högst upp på pallen…
En strimma hopp tycker jag mig kunna ana på slutet i intervjun med Patrik och då snackar vi självklart WRC. Patrik är lite kryptisk, men uppenbarligen är där fortfarande liv i Sweden World Rally Team även om jag kan tycka att året känts tämligen urvattnat. I slutet av december hoppas han kunna presentera planerna för 2013. vem vet han åker kanske WRC-Ford till nästa år…
Det gick åt h-e för Robert Kubica i franska Rallye du Var som han dominerade totalt fram till sträcka elva. Dit hade han tio raka sträcksegrar men här rök segern för polacken sedan han åkt av vägen och WRC.Cittran fattat eld. Både han och co-drivern klarade sig oskadda men hur skicket är på bilen verkar oklart.
Istället segrade hemmahoppet Cedric Robert som skuggat Kubica nästan hela tävlingen igenom och marginalen till tvåan Robert Dumas som normalt åker Audi i Le Mans-serien blev nästan två minuter. Le Mans-föraren körde något så exotiskt i dagens rallyvärld som en Porsche 996. Trea blev Craig Breen som vann de två avslutande sträckorna när han väl hade luft i alla fyra hjulen samtidigt….
Läser att Team Tidö gör en verklig storsatsning på East African Safari Classic till nästa år,inte mindre än sex Porschar skickar man till Afrika tillsamman med partnern Race4Health. Stig Blomquist och Björn Waldegård rattar varsin bil och de tre andra av temabossen David von Schinkel, Christer Johansson och Roger Samuelsson. Namnet på den sjätte föraren när ännu inte klart.
Inte nog med att det ska tävlas, utan hela äventyret med de svart/guld-lackade Tuthill-Porscharna ska dessutom tv-sändas i SVT.
Det var inte så konstigt att jag igår inte lyckades luska ut hur det gick i ”Slaget i Lammhult”, mötet äger rum först idag. SMS:et jag fick var nog förslaget från Smålands BF för att lugna känslorna, men om jag förstod en av ”upprorsmakarna” rätt gav det istället bränsle på elden. Blir onekligen spännande att ta del av resultatet från mötet…
Om några timmar startar finalen i Formel 1 borta i Brasilien och där det ska avgöras om det blir Vettel eller Alonso. Med tretton poängs försprång kan man väl säga att Vettel har Alonso i brygga men loppet ska ju trots allt köras först innan allt är klart. Vem som än vinner, njut medan ni kan för till nästa år blir Räikkönen att räkna med!
Vän av ordning undrar så klart varför jag inte skriver bloggen efter loppet? Nu är det ju den här verkligheten som gör sig påmind igen. Först är det nu julskyltning i Hässleholm på dagens uppdragslista, sedan handboll i Vinslöv för att sedan avslutas med Sanna Nielsens julkonsert i en proppfull hemmakyrka i Bromölla. Så det gäller att prioritera och tyvärr Vettel och Alonso, mot Sanna Nielsen kan ni aldrig hävda er…

4 svar på “Sandell vann i Kina, Kubica åkte av och tyvärr Vettel/Alonso att konkurrera med Sanna Nielsen klarar ni inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *