Rydell vill jobba ihop, Sebbe Malm kör S2000 Peugeot och gamdebatten fick liv!

Lyssnar precis nu på en intervju i Radiosporten med Rickard Rydell inför helgens STCC-final på Solvalla. Tolkar jag honom rätt så blir årets icke så välsmakande ”racingsoppa” bara en parantes och redan till nästa år jobbar TTA och STCC ihop. Så här sa Rydell bland annat i radion.
-Till nästa år gör vi något bra tillsammans!
I dagarna har en riktig SM-utmanare landat i Stockholm och det är Sebastian Malm som ska ratta densamma. Efter två säsonger i 2WD-klassen med en Escort Maxi Kit-car laddar ”Sebbe” och co-driver Tomas Andersson om med grövre hagel. Till nästa år är det en Peugeot 207 S2000 EVO2 från 2008 som blir deras vapen i jakten på SM-medaljer. Kul med lite nytt blod i Trimmat 4WD där det enbart har körts med Skoda i S2000 utförande tidigare. Kanske kan man hopas även på Ford i SM, varför inte låta Patrik Flodin låna Solbergs-bilen och utmana Tidemand /Jonsson/Sääw med flera?
”Rallybråket” är löst skrev jag i går vilket Hässleholms MK:s ordförande CG Wilke reagerade på och skriver.
– Jag har inte känt som att det varit bråk?
Hur det nu än var med den saken så blev det hans klubb som ”fick betala priset” genom att flytta till den 4-5 maj. Inget bra konstaterar Wilke då detta innebär att man troligtvis kommer att missa många danska toppåkare. Detta eftersom helgen efter är vikt för Danska Mästerskapet och med bara en vecka emellan avstår man kanske Hässleholmsbesöket. Om så blir fallet är det ju självklart tråkigt då man till nästa år jobbar med att göra Lille Mats Rallysprint ännu större/häftigare och där danskarna är en självklar ingrediens. Har inte riktig koll men vad jag förstått så tänker man sig RS-DM på lördagen och sedan låta söndagen bli någon variant av ”Race of Champions” med bara toppåkare. Låter kul och jag hoppas verkligen att måndagens ”fredspipa” inte satt käppar i hjulen!
Är ju några veckor sedan jag skrev om ”plåtgamar” i samband med olyckan i EMK-Kannan. Hur det nu var med ”artens” inblandning i just den olyckan är väl och blir väl aldrig helt klargjort. En god sak förde dock mitt inlägg med sig, en häftig debatt om företeelsen. Motorsport i Värmlands ”Svenskt rallyforum” har formligen exploderat med inlägg i ämnet. Gjorde ett snabbt överslag och kom fram till cirka tvåhundra inlägg om ”gamarnas” vara eller icke vara. Styrkeförhållandet var väl ungefär lika mellan de som försvarade och de som tyckte att gamarna kunde dra dit pepparen växer.
Klart positivt att där blev debatt och förhoppningsvis innebär detta att de värsta avarterna av rallypubliken lugnar ner sig eller hittar andra sporter att sabotera…

3 svar på “Rydell vill jobba ihop, Sebbe Malm kör S2000 Peugeot och gamdebatten fick liv!

  1. Hej Björn.
   Där var uppenbarligen mycket konstigheter i svängen du syftar på och av alla ögonvittnesskildringar jag fått höra är du inte ensam om din åsikt…
   MVH
   Tommy

  2. Hej Björn, uppfattade jag detta rätt att de bad folk ställa sig där bilen gick av?

   Om så är fallet hade det varit roligt att se foto på dem!
   Så man vet vilka man ska hyvla till med en spade och gräva ner i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *