Richard Göransson testar inför WRC-premiären och 49 VOC:are i Torsby!

Med en knapp månad kvar till dagen R som i Rally Sweden har Richard Göransson börjat förberedelserna inför WRC-premiären. Ännu har inte den nya WRC-Minin kommit till Sverige, så de första testerna gjorde Richard och Anders Fredriksson i en ”gammal” Mitsubishi EVO 7. Testerna skedde i värmländska Antilla och av bilderna att döma var det riktigt fina vinterförhållanden, vilket känns bra inför Rally Sweden. Richard var också nöjd efter de första reporna.
– Det är helt fantastiskt att få vara bakom rallen på en rallybil igen. Nu är vi igång och det sköna är att vi börjar på en nivå som inte är långt ifrån där vi slutade förra året. Vi körde många mil men jag vill köra mer, helst redan i morgon!
Richard kommer att förbereda sig hundraprocentigt under hela januari och i slutet av månaden får han för första gången sätta sig i ”WRC-hunnaboet”.
Noterade att Sweden World Rally Team lagt upp en ny hemsida och klickade på den i förhoppningen att hitta vem som finansierar Patrik Sandells WRC-äventyr. Fortfarande är inga sponsorer officiella, men nu kan det inte dröja länge innan vi får reda på vem som står för slantarna…
Patrik Flodin som fick ett wild card i SWRC-klassen i Rally Sweden gör årsdebut nästa helg i hemmatävlingen Monitorrallyt. Här blir det en lånad Mitsubishi som ska slipa bort rattrosten.
En som uppenbarligen inte led av rattrost var 2011-års IRC-vinnare Andrea Mikkelsen. I Norska Mästerskapspremiären Mountain Rally Norway var Mikkelsen snabbast med sin Skoda, drygt sju sekunder före Mads Östberg. Den här gången dock inte i en WRC-Fiesta utan i en Fiesta mer likvärdig Mikkelsens Skoda S 2000.
Mer nytt om Mikkelsen, norrmannen tar nämligen plats i VW Motorsports andra bil vid sidan av Sebastien Ogier. Andrabilen i VW-teamet är precis som den första, en Skoda i SWRC och för Mikkelsen blir det i Rally Sweden han får sin första ”fabriksstyrning”. Han delar bil under året med Kevin Abbring som kör den i Monte-Carlo. Tydligen går utvecklingen snabbt framåt med den riktiga WRC-Polon för nu snackas det om testtävlingar redan på förhösten.
Ännu en förare har gjort klart med kontrakt i IRC och det är tyska löftet Herman Gassner Jr. 23-åringen kör en Skoda Fabia S2000 med hjälp av Red Bull och gör debut på Azorerna i slutet av februari.
På lördag är det premiär för Sverige-Serien, detta i Torsby och Finnskogsvalsen. Totalt 105 anmälda varav 49 kör VOC. För bara några år sedan var det gott om skåningar i Sverige-Serien även på vintern, men i Värmland på lördag är där noll, märkligt kan jag tycka. Ende skåningen även om han kör för en Blekingeklubb Olofströms MK, i listan är Hans ”Kräbbleboda” Johansson och Mathias Bengtsson med nytt fräscht under den gröna 240-huven.
Till deltävling två i Sverige-Serien ska dock SMK Hörbys Ola Wingren vara klar med den nybyggda ”Gris-ersättaren” även detta en 740. Även här blir det nytt under huven och när man rev den gamla motorn visade den sig vara i samma kondition som resten av bilen, alltså helslut.
– Nu får jag mer pulver och då jag trots allt hängde med riktigt bra med det gamla skrotet är jag optimist inför året, hälsar Ola.
Letar fortfarande efter resultat från Dubbeldalingen som alltså inte startade förrän 18.00 i går. Alltså inte så konstigt att jag inte kunde finna några resultat klockan 17…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *