Ramona tvingas hoppa PWRC i Rally Italia och Ticko drar igång insamling till Barncancerfonden!

Så kom då beskedet som vi fruktat, Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson tvingas avstå nästa deltävling i PWRC i Italien. Så här skriver Ramona på sin blogg:
” Vi måste avstå det inplanerade VM-rallyt Rally d’Italia Sardegna som startar i helgen. Anledningen är den plötsliga och förödande branden som hände i Rally Nya Zeeland, och en försäkringsutredning som fortfarande pågår.
- Bilen är brandförsäkrad, men på grund av den långa frakttiden hem till Sverige och de brandinspektioner som rutinartat har gjorts av försäkringsbolaget, så har det dragit ut långt på tiden”, säger Ramona som ännu inte har fått svar på vad som orsakade branden.
-Givetvis är vi oerhört besvikna!
–  Jag har jobbat varje dag och in i det sista med stark förhoppning om att få ett avslut innan Italien, men tyvärr har vi inte fått det. Eftersom vi ligger  ”en bil back” i budgeten så har vi helt enkelt inte ekonomisk täckning för att komma till start” säger Ramona, som istället ser framåt.
– Vi jobbar vidare och hoppas situationen hinner lösas innan Rally Spanien. Det är väldigt kort om tid dit, men vi hoppas verkligen kunna komma till start i sista VM-deltävlingen innan vi avslutar 2012 års säsong. Samtidigt så ser vi fram emot nästa säsong, och jobbar målmedvetet och med tillförsikt inför 2013.”
Vet att det är många som lider med tjejerna, jag är en av alla och nu hoppas jag verkligen att det löser sig både med finalen i Spanien och för 2013. För Ramona och Miriam är väldigt viktiga för svensk rallysport även om en del har en annan uppfattning. Ställer bara frågan, hur många svenska rallyförare har i år figurerat i Dagens Industri, Justitias Affärstidning, diverse tjejtidningar, ICA-Kuriren, olika och nu framöver även i SVT:s nya serie ”Motorsystrar”. Det spelar ingen roll hur breda sladdar och vilda hopp som Nisse ”Gasfot” från Knäckebröhult gör med sin VOC:are, det kommer aldrig längre än till korvkiosken hemmavid. Svensk rallysport behöver profiler för att tränga genom Zlatan-bruset i media och Ramona och Miriam är två sådana. För det är först när profilerna blir intressanta som även Nisse ”Gasfot” kan räkna med att lokaltidningen ägnar honom och hans framgångar några rader…
I helgen skedde en ny rallyolycka med publik inblandad i Estländska Saaremaa-rallyt där ryske föraren Evgeny Rogov körde av vägen rätt in i det felplacerade publikhavet. Flera människor skadades varav en allvarligt. Av filmen från olyckan tycker jag inte att man kan lasta föraren, en helt vanlig avåkning. Hade bara publiken inte stått placerad både för nära vägen och dessutom i ytterkurva hade Rogov antagligen bara backat upp på vägen och kört vidare. Fick en obehaglig flash back till ”EMK-Kannan” och det känns inte bra, hade hoppats slippa bli påmind om detta!
PÅ MIV:s forum figurerar en ”tyckare” med signaturen ”Tommy S”. och jag vill med eftertryck slå fast att denna ”Tommy S” inte är identisk med Motorbloggaren. Detta som ren upplysning till er som skickar mejl till mig!
Motorsportentusiasten Thyrone ”Ticko” Persson drar nu igång en auktion till förmån för Barncancerfonden.
Tillsammans med sina motorsportvänner auktionerar han ut lite motorsport prylar och säger så här.
– Själv har jag drabbats genom min mor som dog i lungcancer, som till stor del berodde på rökning.
Alla pengarna går direkt till Barncancerfonden utan några avdrag för resor eller några andra kostnader, utan vi tar hjälp av den moderna tekniken och då Facebook och genom motorsport vänner över hela världen, och även andra vänner som är mer än välkomna att föra budskapet vidare. Auktionerna avslutas den 1:a November klockan 18.00 som är för mig en mycket bra dag då jag fyller 55 år.
- Mitt tuffa mål är hundratusen. eller12121 euro.
Har du något som kan bidraga till en ny auktion så är du välkommen att höra av dig Ticko. Men givetvis även buda på någon av auktionerna .
Mer kan du läsa på http://www.tickoracing.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *