Ramona avstår WRC-finalen, PG har strechat högerbenet, upprop mot FOF-verket och inga ”nya klassiker” i KRC!

Tyvärr blev det precis som jag skrev på Motorbloggen i förra veckan ingen start för Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson i helgens spanska WRC-final. Försäkringsbolaget är inte pigga på att betala ut pengar för den totalförstörda Mitsubishin som brann upp på Nya Zeeland. Ramona är så klart besviken.
– Det känns självklart jättetråkigt och jag förberedde mig verkligen för ”worst case scenario” genom att teckna en brandförsäkring, men uppenbarligen blir  det ändå en betydligt längre process än vad jag räknat med.
Nere på knä men inte uträknad och Ramona jobbar nu vidare mot 2013.
– Jag  jobbar med tillförsikt inför 2013 års säsong då vi har spännande planer.
Vad dessa betår av vill hon ännu inte avslöja?
– Det är lite för tidigt ännu, eftersom ingenting är klart. En dag i taget, och i första hand måste vi lösa sviterna efter branden.
– Det enda jag kan lova är att jag kommer att jobba stenhårt och målmedvetet för att sitta i en rallybil snart igen, lovar Ramona.
När nu inte Ramona kommer till start i Spanien så blir PG Andersson enda svenskhoppet i sin Proton. PG ligger tvåa i SWRC och lika många poäng bak Craig Breen. Målsättningen är klar för värmlänningen.
– Är vi bara före Craig och inte allt för långt ner i resultatlistan tar vi hem guldet!
Uppladdningen har också varit tuff och seriös för PG enligt hemsidan.
– Jag har stretchat högerbenet så det räcker hela vägen ner i golvet men vi kommer även att köra ett test på plats i Spanien idag, konstaterar 
 han.
Nu byter f.d polske F1-föraren Robert Kubica från Subaru till Citroén i sin nya karriär i rally. Bilen är en likadan som Loeb och Hirvonen rattar alltså en C4-WRC, först står en tävling i Italien och en i Frankrike på programmet. Kubica gillar verkligen rally och säger till autopsort.com.
– Rally är en av mina absoluta favoriter inom motorsport!
Det jäser på allvar i rallyleden mot Fortifikationsverket och deras korkade beslut att inte upplåta sina vägar. Rallyentusiasten Anders Andersson har dragit i gång en namninsamling mot beslutet och som han nu uppmanar alla att skriva under i ett försök att få till stånd en ändring. Du når och skriver under protesten på http://www.skrivunder.com/namninsamling_mot_fortifikationsverkets_beslut_rallysm_veckan
En protest som inte enbart riktar sig till rallyfolket, utan alla som har intresse att någon gång utnyttja/låna mark av militären och i förlängningen FOF-verket bör även de ta del av protesten. Viktigt att visa att verket inte kan göra hur som helst mot medborgarna!
Fortfarande har nog inte alla förstått vidden av beslutet med de ”nya klassikerna”. På Rallyklassikernas hemsida kom dock för mig och många andra lugnande besked från ordförande Jårs Damberg, ” Beträffande bilklasser kommer inget nytt att införas i Rallyklassikernas cuper”. Detta klara besked plus att TINTER Classic Rally Cup även de stänger dörren för de ”omoderna rallybilarna” innebär att tävlingstilfällena för ”nittiotalarna” blir ytterst begränsade framöver.

2 svar på “Ramona avstår WRC-finalen, PG har strechat högerbenet, upprop mot FOF-verket och inga ”nya klassiker” i KRC!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *