Rallypremiär i Skåne om en månad.

När man tittar ut och ser snöflingorna falla är det lite svårt att tänka sig att det är rallypremiär om mindre än en månad i Skåne. Svedala MK är ”våroptimister” och räknar med att köra första deltävlingen i RS-DM på Sturup Raceway den 14 mars. Bara två veckor senare är det dags för SMK Hörbys bidrag i RS-DM och nu håller vi alla tummar som finns för att snön är borta till dess.
Nu är det väl inga större problem varken på Sturup eller i Hörby då tävlingarna avgörs på asfalt. Det går ju ganska enkelt att ploga och ”hurra, hurra” även att salta för att få bort isen. Då är det värre med den riktiga gruspremiären som blir i Anderslövsrallyt den 10 april. Vad jag har förstått så är snödjupet på Söderslätt just nu i paritet med fjällens. Det vill till att våren snart gör sitt intåg, om det inte ska ställa till problem för rallyåkarna/arrangörerna. Först ska sträckorna bli snöfria och sedan, vilket är det viktigaste, torka upp ordentligt. Så efter sportlovet kan monsunvindarna gott börja dra in och vårblommorna slå ut…
Ikväll är det dags för planeringsmöte i motorklubben inför RS-tävlingen den 28 mars. För det är mycket att planera även om vår tävling, Express-Specialen” räknas som en liten tävling i jämförelse med TV-Svängen. En av höjdpunkterna på mötet blir väl fikan och de av Mr President beställda ”Fettisdagsbullarna”?
Såg förresten att 2,2 miljoner hade tittat på OS och Skidskyttesprinten och kan inte mer än skaka på huvudet. Är detta vad som krävs för att locka folk till tv-apparaten? Om svaret är ja, så kan vi enkelt utveckla fler nya ”tv-sporter” t.ex. ”skyttelöpning”. Samma regler som skidskytte, men utan skidor och att straffrundorna blir till att löpa istället. Eller ”skidbowling”, åk skidor till bowlinghallen, snöra av pjäxorna eller vad det nu heter. På med bowlingskorna slå en serie och sedan ut och kör ny straffrunda. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för vad för nya populära sporter man kan hitta på.
Dock kan jag tänka mig att gratulera Charlotte Kalla till OS-guldet, det är ju åtminstone riktig sport och inget ”hittepå”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *