Rallyfinalen blev en smutsig tillställning för Motorbloggaren.

Det ville sig inte för Stoffe Nilsson i finalen av Sydsvenska Rallycupen utan det blev ”bara” en andra plats efter Åke Jacobsson i WRC-Focusen. Nu deppade inte Stoffe ihop utan konstaterade enkelt att Grupp N-Subarun inte riktigt räckte till under de vidriga väderförhållandena som rådde kring Millebygden. Snön kantade de hala sträckorna och när det dessutom bitvis regnade kraftigt så blev vägarna på sina ställen mer leråker än väg.
Att så var fallet fick Motorbloggaren bittert erfara och det var segrande Jacobsson som såg till detta. På näst sista sträckan stod jag placerad i ett vägbyte med min kamera och plåtade bilarna framifrån när man sladdade genom böjen. När det var tid för fyrkrafsarna ändrade jag position och ställde mig istället så att jag kunde ta bilder bakifrån. Inga problem, inte ens Kjell Fransson i 940:an stänkte så mycket som ett gruskorn på mig. Men så kom Åke och då gick det åt h-e. Focusen kom lite för fort in i böjen och gled ut i den lösa lervällingen och var hamnade denna? Jo över mig så klart, kamera, kameraväska, keps ja hela gubben täcktes av brun lersörja.
Nu var det inte så att jag stod ensam i kurvan, nej här stod naturligtvis mycket publik, samtliga vred sig av skratt, till och med min egen brorson skrattade så han tjöt. I mål visade jag upp resultatet för Åke och behöver jag berätta om reaktionen? Ett jätteflin delade naturligtvis den sympatiske åkeriägarens ansikte när han såg resultatet av sin hårdsatsning.
Den berömde krigsfotograf enRobert Capa sa följande ” är dina bilder inte tillräckligt bra, är du inte tillräckligt nära”. Nog var jag nära tillräckligt, men inte f-n blev bilden så mycket bättre för det…
Hur som helst så var finalen en trevlig historia trots den trista inramningen. Eldsjälarna Anders Martinsson/Anders Karlsson och Wäxjö MS ska ha en stor eloge för sitt engagemang. Nu hoppas jag bara att statusen ökar till nästa år. Cupen kanske till och med kan bli en ersättning för nedlagda Supercupen och locka förare även utanför Södra och Småland. Det är den värd!
Thord ”Todde” Johansson och Emil Månsson förmådde inte slå sig upp på pallen i Marknadsnatta utan det blev en åttonde plats i 2WD-klassen. En placering som Todde sa sig inte vara helt nöjd med. Några placeringar högre upp hade varit mer godkänt, enligt honom själv. Nöjd var han däremot med att bilen fungerat klockrent.
Min analys är att det inte kunde gått så där väldigt mycket bättre eftersom segraren Johan Holmberg var helt överlägsen i sin Toyota. När det sedan dessutom var två Oplar framför Todde i resultatlistan så får han nog trots allt vara nöjd med åttonde platsen…
Hässleholms co-driver Per Andersson lotsade Mikael Lindquist till tredje platsen totalt bakom segrande Pelle Sääw och tvåan Jonas Wigren. Viktigare än seger var nog ändå att Lindquist/Andersson vann det Öppna Östgötamästerskapet. Grattis!
STCC-stjärnan Richard Göransson hade ingen lycka med sig i Skänninge och nu fick han en ny rallyupplevelse. På sträcka två rullade han Mitsubishin och bröt.  Lite skillnad mot hal grusväg och regn på racingbanan kan man tänka.
Just nu avslutas näst sista VM-deltävlingen i Spanien och Loeb vann igen. Men Petter Solbergs andra plats före Sordo får åtminstone mig att jubla och nu väntar jag bara på seger i finalen i England. Här har du vunnit förut Petter, ta nu chansen igen!
RS-seriens egen Loeb, Asfaltskungen Mats Andersson, utklassar just nu enligt en färsk mobiltelefon rapport, allt motstånd i finalen ”Kanonen” hemma i Eslöv.
I radions P4 snackar samtidigt Erik Blix vinterdäck med Bosse ”Bildoktorn”. Bildoktorn är en mycket klok och förnuftig bilist som talade sig varm för dubbdäcken. Dubbat är det enda säkra vinteralternativet enligt Bosse. Självklart håller jag med, gör du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *