Punka och Statoil

Jag vet inte om det hade något samband med gårdagens inlägg om Saab och den i mina ögon tvivelaktiga kvaliteten, men som en åskvigg slog i alla fall hämnden från Trollhättan till i morse när jag körde till jobbet. Fick punktering på E22:an!
Naturligtvis var tidpunkten direkt olämplig. Hade en match i alliansen, Mjällby-Jämshög att bevaka och som började klockan tio. Tidsschemat såg ut så, att jag skulle komma till Idrottshallen cirka 09.45 men det var självklart med fyra hela däck på bilen. Nu blev det lite småstressigt innan jag kunde få tag i ny bil. Sambons Toyota Corolla med 14 000 mil på mätaren är alltid den som räddar sådana här situationer.
Under tiden hjälpte min däckkille i Hörby till att leta upp ett begagnat dubbdäck i väntan på att han skulle få hem på två nya Hakka 07. Att det var lördag och han själv fick köra och hämta bilen hemma i garaget spelade ingen roll. Är det sådant som kallas service eller?
På tal om service så kommer jag osökt in på Statoil, jätten i den svenska bensinbranschen. Först ska jag säga att jag inte är, har aldrig varit eller kommer att bli, kund hos Statoil. Någon direkt orsak till detta har varit svår att peka på, kan det vara Norgeanknytningen? Nu är det dock lite enklare att hitta min avoga inställning. För Statoil är i mina ögon rena dödgrävarna för landsbygden med sitt nya koncept där man stänger bemannade stationer på löpande band. Jag har ingen aning om hur lönsamheten har varit på stationerna i Hörby, Tollarp och Åhus. Men så mycket vet jag att alla tre har varit extremt välskötta och mycket uppskattade av kunderna. Nu har man tänkt till hos Statoil, så här kan vi ju inte ha det.
Först stängde man i Hörby i början av september. Plåtade igen butiken och gjorde om till en ren automatstation. Från att ha varit en upplyst oas i mörkret får man nu istället tankarna till någon bensintapp i forna öst. Pigga banderoller talar dock om att nu tjänar du några öre på varje liter bensin om du tankar här. OK, men om jag behöver spolarvätska, en liter olja, byta torkarblad? Finns ingen affisch som ger dig hjälp då…
Nästan ännu värre blev det i Tollarp och Åhus. Här låter man butikerna finnas kvar, men vad jag vet utan någon koppling till Statoil. Pumparna står där, men nu tvingas du tanka med kontokort. Vill du sedan handla något i butiken, ja då måste du göra detta med något annat än Statoilkortet.
Hallå, är det någon som förstår vad som är vitsen med detta nytänk?

Ett svar på “Punka och Statoil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *