Polo WRC debut först i Italien då FIA fick bestämma, Ford asfalttestar, Silver-grisen har planer och vad är viktigt i livet!

Nu närmar sig debuten för det allra hetaste i WRC för tillfället nämligen VW:s inträde i mästerskapet som FIA verkar ha glömt. Rally-VM eller WRC har jättestort intresse hos de flesta, de enda som verkar har glömt rallybiten verkar vara just FIA. Men så mycket visste man åtminstone att någon Polo R WRC, det skulle det inte köras med i Rally Tyskland nästa månad. Tanken från VW Motorsport var precis som jag skrev i början av året, att premiärköra Polon på hemmaplan men det satte FIA stopp för. Nu var det enbart som ”nollebil” Polon i händerna på Sebastien Ogier skulle medverkat, men inte ens detta godkände ” Gud Faders ställföreträdare i Paris”. Istället blir debuten i Rally Italia som är nästa stopp efter Tyskland, men fortfarande inte som förbil. I sin stora godhet har man endast gett dispens för Ogier att köra med bilen på specialsträckorna utom tävlan och utan tidtagning. Känns verkligen som ett stort steg från FIA för att utveckla och se till att få med fler fabrikanter i WRC…
Nåväl, Ogier och VW Motorsport verkade inte allt för nedstämda.
– Inte optimalt men vi tror oss nog ändå kunna få värdefulla testmil även om det varit bättre att köra som föråkare, menade Ogier.
Några som inte ligger på latsidan är Fordteamet som precis avslutat fyra dagars intensiv asfaltträning på en racingbana i Frankrike. Teamet och Petter Solberg är medvetna om att Fiestan behöver utvecklas mer för just asfalt där Citroén är minst ett steg före. Med tanke på att fyra av de sex återstående tävlingarna går på asfalt är det inte konstigt om Mr Wilson & Co ligger sömnlösa. Men att förlägga testerna till en bana istället för en väg som mer liknar en specialsträcka, är inte det allra vanligaste. Men nytänket verkade effektivt om man får tro Petter Solberg.
– Vi tog ett stort steg framåt!
En som delar mina tankar om FIA och känner lite oro inför framtiden vad gäller WRC är Andrew Coe, tävlingschef för Rally GB. Efter tretton år i Wales, funderar vissa på att flytta ”RAC-Rally” som vi gamlingar fortfarande kallar rallyt till någon annan del av UK. Coe verkar dock inte vara en av dessa utan ser helst att rallyt stannar kvar på västkusten. Istället är man mest bekymrad över alla turer kring TV-sändningarna eller rättare sagt bristen på sändningar. Coe säger i en intervju i engelsk media.
– WRC har miljoner av fans över hela världen, alla dom måste veta var man hittar allt om rally och inte som nu att det är egna nationella lösningar som gäller. Vi måste helt enkelt ha ett ”hem” för WRC i tv!
Tusentals hästkrafter blir det i helgen i Ekeröd utanför Hörby, det är dags för traktorpulling på Ekerödsbanan strax intill E22:an. Tävlingarna pågår lördag och söndag med start 11.00 båda dagarna och ingår i Eurochallenge, SM och är även landskamp med Danmark. Vill du ha härligt motorvrål och många ”full pull” så ta dig till Ekeröd är mitt tips!
Har idag i likhet med kommande dagar varit på Åhus Beachhandboll Festival. vem sprang man på där om inte föraren till Silver-Grisen Ola Wingren. Han förklarade att han lagt handbollskarriären på hyllan vilket säkerligen inte saknas av många. Träffen ägde rum i det som förr kallades öltältet (jag var i tjänst vill jag påpeka) men vid sportevangemang kallas det istället ”food corner”. Nå ialalfall hade Ola lämplig ”sportdryck” inom räckhåll och lade upp planer tillsammans med mig om hur Håkan Ståhl och framförallt vår DM-ledande klubbkompis Jim Nilsson skulle knäckas i Snapphanerallyt. Ola hade någon märklig plan där jag skulle starta före sagda Jim.
-Så bromsar du automatiskt ner Jim när han kommer ikapp dig på sträckorna, var Olas tänk.
Visst är det härligt med kamrater som stöd och som ser till att ens självförtroende stärks…
Vad är viktigt här i livet? Denna filosofiska fråga finns det antagligen lika många svar på som det finns människor. För vissa är det viktigt att åka på alla Bruce Springsteen konserter ( vet för jag har två i min absoluta närhet, komplicerad sjukdomsbild…), andra behöver värsting rallybilar, andra tycker det är viktigast med en snygg kropp o.s.v. Men för killen i den silverfärgade Passaten som stannat på motorvägen utanför Kristianstad idag var det helt andra saker som var viktigt, i hans fall rörde det sig om en så banal sak som ett hjul. För något som är extremt viktigt på en tvåaxlad grindsläp det är just två hjul, ett räcker inte på långa vägar i synnerhet som släpet är fullastat…
Trevlig helg

Ett svar på “Polo WRC debut först i Italien då FIA fick bestämma, Ford asfalttestar, Silver-grisen har planer och vad är viktigt i livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *