PG med nummer 23 i WRC ADAC Rallye Deutschland, Mikaelas första pallplats och blir där fler än 120 i TV-Svängen?

Just nu är PG Andersson och Emil Axelsson igång och ”reccar” inför tioårs jubilerande WRC-tävlingen ADAC Rallye Deutschland. Hitintills har ju AT-Teamets WRC-Fiesta inte varit något under av driftsäkerhet och det är bara att hoppas att bilen börjar bli ”utsorterad”. Något PG och Emil är värda kan jag tycka, en uppfattning jag hoppas jag inte är ensam om…
Trettiosju mil asfaltsträckor genom nästan sanslöst vackra BloggMosel bjuds PG och resten av gänget på under helgen som kommer. Redan på onsdag drar man igång med shake down och kvalificeringen för startpositionen. Något som inte känns så där jätteviktigt när det handlar om asfalt. Här ju underlaget tämligen konstant, det enda som kan ändra på detta är vädret. Långtidsprognosen pekar på sol och värme onsdag-fredag men ungefär samtidigt som man rullar fram till start på legendariska ”Panzer-platte” med de dj-ulska ”hinkelsteinarna” på lördag, då drar regnet in över dalen. Ett väder som sedan ska hålla i sig ända fram till målgången på söndag. Då ställs förarna inför samma dilemma som jag själv i söndags, regn eller torrdäck och det är inget lätt val. Fråga mig jag vet!
PG och Emil har genomfört ett asfalttest ihop med teamet, extra viktigt då det deras första ”tarmacrace” ihop.
Det har fungerat riktigt bra, säger P-G.
Hoppas bara att vi kan få till lite mer effekt i motorn så att den kan accelerera i alla de många vägbytena…


*
Var ju lite ”låg” igår efter Skyttesvängen och den än en gång uteblivna framgången på asfalt. Ascona-fantomen Göte Karlsson vet dock hur man gör för att muntra upp mig. Göte valde nämligen bort Örkelljunga ( borde kanske jag också gjort med facit i hand…) och ställde istället kosan till Bjärnum där man hade någon sorts teknikutställning och vad är då mer passande än att dra dit en massa gamla Oplar? BloggOpel1 BloggOpel2Göte skickade flera bilder, men jag väljer ut två med riktiga godbitar på. Håll till godo!

*
Alla vet ju att jag vurmar för fler tjejer i motorsporten och därför blir jag extra glad när det går bra för ”minoritet” i våra led. För första gången hamnade i helgenBloggÅhlin
Mikaela Åhlin-Kottulinsky på pallen i tyska Scirocco R Cup och detta på klassiska Nürburgring. Mikaela passerade mållinjen där som tvåa totalt och vinnare i Junior Cupen.
Vilken lycka, vilken glädje, vilken stolthet helt enkelt wow, detta var fränt! Att få stå på pallen med Svenska flaggan bakom min rygg, vinna Junior-Cupen, den känslan går bara inte att beskriva, berättar en överlycklig Mikaela.
På söndagens regntyngda race gick det inte riktigt lika bra där det blev en åttonde plats för värmländskan. I och med det ligger Mikaela 6:a totalt i Mästerskapet och går upp på en 3:e plats i Junior Cup.
– Jag var först besviken efter målgång men efter att pulsen gått ner så är jag självklart supernöjd och stolt över min prestation under helgen, säger Mikaela.
Finns ingen som helst anledning att säga emot henne på den punkten!

*
Om drygt två timmar går anmälningstiden ut för TV-Svängen och så här långt ( klockan är 15.46) 111 anmälda. Själv har jag tippat på 120 bilar, blir som vanligt spännande om jag för en gångs skull får rätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *