PG körde punktering i Ypres-Rally och konstigheter i Volvo Original!

Det vill sig inte riktigt för PG Andersson och Protonen i IRC-serien. I helgens tävling i Belgiska Ypres-rally blev det till slut en trist nittonde plats för PG. Hela rallyt, det kördes på asfalt, var det upp och ner då Protonen krånglade en del. Inför slutstriden fick PG uppmaningen från teamet att försöka ta tionde platsen som innebär sista poängplats. Hit upp skilde bara nio sekunder vilket inte verkade helt omänskligt. Men som vanligt hade Fru Fortuna tagit ledigt och istället för poäng, blev det punktering efter att han kört på en sten. Tappade flera minuter och så var helgen förintad. Ändå verkar det som Protonteamet var nöjda med både bil och PG:s insats och nu är det bara att hoppas på den vändning kommer som PG är kapabel till…
Ytterligare en svensk skippade sillen och jordgubbarna, värmlänningen Fredrik Åhlin som tog sin Ford Fiesta till Belgien istället. Även Åhlin hade tekniska problem, mest koppling och bromsproblem innan han bröt med trasig drivknut på sträcka sexton. Som bäst nådde Fredrik en strålande åttonde tid på en av sträckorna, detta med enbart häftigare ekipage framför sig.
Vann rallyt gjorde hemmaföraren Freddy Loix i en Skoda, dessutom i överlägsen stil. Segern blev oväntat lätt då en av de verkliga utmanarna, tjecken Jan Kopecy åkte av redan på shake down-sträckan med sin Skoda.
Var inne på Volvo Original Cups hemsida och noterade att i gästboken här fanns många inlägg som handlade om Alexander Cruses fusk/misstag i Dackefejden. Nu ska jag inte kasta mig vidare in i debatten, men vissa konstigheter kan jag inte låta bli att kommentera. Till exempel att Cruse skulle vara en ”rookie” och därför skulle hans ”brott” bestraffas lindrigare än om det varit en A-förare. Säger bara, hallå gäller inte ”likhet inför lagen” i Volvo Original?
Lite märkligt är det också att man av nye Original-Generalen Roger Fransson får uppfattningen att eventuella påföljder för Cruse hanteras av cupledningen. Måste bli ett brutalt uppvaknande när man får klart för sig att ett sådant här ärende hanteras av Bilsportförbundet. Har dessutom oerhört svårt att tänka mig att Cruse kör någon mer tävling i år efter att SBF eller rättare sagt Västra BF tittat på ärendet…

Ett svar på “PG körde punktering i Ypres-Rally och konstigheter i Volvo Original!

 1. Hej.
  Tyvärr har jag skrivit lite fel i bloggen om PG. Alerta Maria på Motorsport i Värmland var snabb att rätta mig via mejl, hon skriver:
  Men inte körde väl P-G punktering?Han slog sönder styrarmen bak./Maria
  Bara att be om ursäkt, där jag läste om PG stod faktiskt att han kört punktering, ett klent försvar men ändå ett försvar.
  MVH
  Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *