Petter Solberg lovar att flyga på Colins Crest, Östberg mest press av WRC-åkarna och Lexe byter med Jeppe!

Sebastien Loeb blir svår att slå. Jari-Mattia Latvala kan vinna om han får den rätta ”feelingen” med nya Polo R WRC. Mads Östberg har alltid kört bra i Sverige, men den här gången är han antagligen den som har allra största press på sig att göra ett bra resultat. Inte snillen som spekulerar men väl f.d WRC-piloten Petter Solberg i en intervju på wrc.com.
Petter tror på den här trion i topp och jag delar uppfattningen helt. Får jag även blanda in hjärtat så vill jag lägga till Miko Hirvonen som måste få till det nästa helg om inte självförtroendet ska få sig ännu en törn.
Petter själv är väldigt taggad inför starten i Rally Sweden Historic med den nybyggda Escorten, för övrigt hans gamle co-driver Phil Mills som är ansvarig för den vita värstingen. Norrmannen lovar också att ladda på i skogen
– Det är en mycket bra bil och jag kommer garanterat att ”nail it” (betyder antagligen att köra som bara f-n?), garanterar även att ingen ska varva mer än vad jag gör i rallyskogen!
Han är även nöjd med att hans absoluta favoritsträcka, Vargåsen med Colins Crest är en av de som ska köras av klassikerna.
– Hur långt vi ska flyga kan jag inte säga, men jag lovar att bjuda på riktig show…
Någon av de närmaste veckorna hoppas Petter att kunna presentera sina framtida planer, kan man gissa på rallycross och X-Games i USA?
– Allt jag kan säga så här långt är att det ser riktigt bra ut!
Kollade lite på vädret i Hagforstrakten inför ”The fastes´t sport on ice” och det ser bra ut, riktigt bra om man ska vara ärlig. Snöfall söndag, måndag och sedan 7-9 minusgrader fram till fredag nästa vecka, sorry dögrävare ser inte ut att regna bort i år heller…
Regerande svenske mästaren Patrik Johansson byter co-driver till Sandviken, Jeppe Johansson ut och Kalle Lexe in. Men ingen konflikt eller så, Jeppe har istället gjort som ”di store pågarna” och skadat sig under en fysisk utmaning. I detta fall åkt skridskor vilket resulterat i en spricka i nyckelbenet. När så Pelle Sääw har Skodan till salu var Kalle ledig (vem sköter nu biljetterna när Olofström spelar hockey?) och var säkerligen inte svår att övertala. Kan väl också konstatera att sämre byte kunde Patrik absolut gjort så håll i hjälmen Joge, det blir åka av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *