Östbergs tumme snart okej, positivt WRC-möte, Ramona och Henning ”Saab-laddar”, Kristianstad och Roland delar födesledag!

Inte utan att det norska WRC-hoppet Mads Östberg Mads Östberg, rallyförare i WRCönskat att han haft ”tummen mitt i handen” när Citroénratten gav tillbaka efter kanske lite för omild behandling i Argentina. Ratten vann över tummen vilket fick till följd att Mads fick bryta när smärtan blev alltför hög.
Tummen är ”doing well”, säger Östberg till wrc.com.
En norsk specialist hittade inget större fel, bara en mindre fraktur och inget större bekymmer.
Mads berättar vidare att det bör ta två-tre veckor innan tummen är ”lagad” och ska absolut vara hel igen till nästa rally på Sardinien med start den 5 juni. Tummen sätter dock stopp för alla tester inför det tuffa italienska äventyret men inte heller detta bekymrar Mads.
Vi gjorde testerna tidigare, före Argentina men känslan är bra och detta är verkligen ett rally jag gillar och ser framemot!

*
Första mötet om ”nya” WRC är nu avslutat nere i Geneve. FIA-höjdaren Carlos Barbosa verkar nöjd med första träffen och redan nu har man lagt ut en tidsram hur arbetet ska fortskrida.
Vi pratade ingen teknik alls i Genève utan fokuserade på agendan och helt säkert är att vi gärna vill kunna informera teamen redan i höst hur det nya reglementet kommer att se ut från 2017.
Promotorns representant Olivier Ciesla tillade för autosport.com
Det var ett mycket bra och positivt möte, nu väntar vi bara på att få se reglerna fortast möjligt…

*
För BloggRamonaRamona Karlsson väntar deltävling två i VM i rallycross på klassiska engelska banan Lydden Hill. Rekordstort startfält, 38 bilar i Supercars-klassen där Ramona kör. Nu blir hon inte ensam Saab-åkare, Henning Solberg gör henne sällskap i Team Per Eklund. En riktig ”dark horse” blir amerikanske publikfavoriten Tanner Foust som vunnit på Lydden Hill två gånger tidigare.
Ramona, som vid premiären i Portugal kom till semifinal har siktet inställt dit igen.
– Det kommer att bli stentufft. Med 38 bilar, där 12 kommer till semifinal kommer inga misstag att tillåtas under de fyra kvalheaten, säger Ramona.
Jag är säker på att jag materialmässigt har chans att komma till semi, och sköter jag mig bakom ratten så finns absolut förutsättningarna.

*
Nere i i Marocko kämpar Jan Hagman och Dennis Giraduet på i de afrikanska bergen. Efter dagens två första sträckor har man avancerat till elfte plats i klassen som fortfarande leds av Porscheåkaren Berenguer.

*
Idag blev det en väldigt kort blogg och det är faktiskt Kung Carl Gustaf som ställer till det. Han och drottning Silvia har förgyllt Kristianstads 400:e födelsedag och sådant ställer alltid till en massa oreda på en tidningsredaktion. När detta dessutom kombineras med motorklubbens sedvanliga tipsrunda i kväll med efterföljande korvgrillning känns det som att det är en hel del att stå i. För att ge kungen rättvisa i Motorbloggen BloggKungblir det min kollega Bosses bild på honom i den soliga paraden en läcker svart Ford Mustang, mera motor än så kan det väl knappast bli…

*
Tidsfrågorna i kväll är som vanligt ”extremt lätta” och samtliga frågor för killarna kommer att ha med TV-Svängens kommande 50 års firande att göra. Ett exempel på fråga, riktig lätt dessutom, ” Första inteckningen i ”Mackes Vandringspris” tog Eddie Hörbing med sin TV-Svängs seger 1995. Vad hette Eddies kartläsare den gången? 1. Bo Holmstrand X. Pecka Svensson 2. Jonny Johansson,”
Jag vet att ni tycker att det är alltför enkelt? Men det kan jag lova, vissa av mina kompisar kommer ändå att missa…

*
BloggRolandTill slut samtidigt med Kristianstad fyller även Roland ”Black Beauty” Brorsson år idag. Dock inte lika många år men nästan, en stor fanfar!

 

2 svar på “Östbergs tumme snart okej, positivt WRC-möte, Ramona och Henning ”Saab-laddar”, Kristianstad och Roland delar födesledag!

  1. Tack för uppmärksamheten, men visst är det väl Kunglig Glans över Black Beauty när man jämför med Mustangen!
    Hälsningar / Roland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *