Ogier hade ”skoj”, Vinnar-Pontus inte ”het” enligt svensk media och DM-final till helgen…

Att köra bara för att det är ”roligt” kostade Sebastien Ogier segern i helgens WRC Rally de Espana. Fyra kilometer från mål på sista sträckan tog det ”roliga” slut när han placerade WRC-Polon i vägräcket. Idag erkänner Ogier hur onödig avåkningen var.
Hade inget att bevisa, sådant behövs inte längre men jag är tävlingsmänniska och vill alltid göra mitt bästa, menade Ogier efter att ha fått lämna sjukhuset efter läkarkontrollen.
Hur det nu var så var inte rallyt något av de mest spännande och andra halvan av lördagen körde jag på säkerhet. Det var på slutet jag ville ha lite skoj och ”give a push to finish the race”…
Det avslöjas nu också att Ogier ändrade noten för kurvan efter första ”loopen”, han tyckte den var snabbare än vad han känt under ”reccen”.
Problemet var att det var utgången som var snabbare inte ingången, bekänner Ogier.
Jag satsade och jag förlorade och måste ta konsekvenserna av detta. Som tur var gjorde inte mitt misstag att teamet förlorade så mycket med både Andreas och Jari-Matti som etta och tvåa!

*

Ola Fløene (N), Andreas Mikkelsen (NOR), Richard Browne WRC Rally Spain 2015

Även om det känns lite ”the day after” kan jag inte motstå att visa den härliga bilden på Andreas Mikkelsen och Ola Fløene omgiven av sina segerrusiga meckare. Törs garantera att det inte finns en enda riktig rallyfan som missunnar paret sin allra första WRC-seger. En som också var snabb att gratulera var tvåan Jari-Matti Latvala som i Spanien tog sin 54 pallplats sedan premiären i WRC.
Det allra bästa är ändå att vi får lägga till ytterligare en WRC-vinnare i listan, Andreas och Ola, kommenterade Jari-Matti.
Jag är så glad för deras skull och det var en otrolig förmiddag, härlig fajt och dom här två fick sista ordet. ”Well done guys”!

*
BloggAndreas 2Samtidigt som Andreas Mikkelsen njuter av sin första WRC-seger jobbar han och flickvännen Margrethe Meiner med hennes blodcancer. Det är sju år sedan hon fick diagnosen leukemi och som till en början hölls i schack med tabletter. I våras blev det dock värre och det blev till att få en benmärgstransplantation . Nu hoppas Meiner på ett mer normalt liv och fanns på plats i Spanien för att följa rallyt.

*
Kollade igenom kvällstidningarna för att läsa om Pontus Tidemand och Emil Axelssons enastående insats i WRC2-klassen som bar till seger. Vi snackar om en VM-seger i en sport som följs av massor av människor både på plats längs sträckorna, via tv och inte minst via wrc.coms livesändningar. Nu behövde jag inte avsätta så mycket tid för att läsa om bedriften, ingen hade så mycket som en notis om den svenska VM-triumfen. Däremot fanns det utrymme för ”hoppehästpiloten” Malin Baryard som blev nia och tog en världscuppoäng i Helsingfors. Även att ”pingpong-spelarna” Mattias och Kristian Karlsson vann dubbeln i Polska Mästerskapet, stort!BloggPontus

Nu bryt sig nog inte Pontus om Expressen/Kvällsposten och Aftonbladet när han sitter på planet på väg till Kina och avslutningen på Asia Pacific Mästerskapet som han redan vunnit. Vågar nog säga att ännu en seger är inom räckhåll.

*
BloggEmilNu är det inte många dagar kvar innan Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg ska göra 4WD-debut i ERC och Rallye International du Valais. Detta har föranlett erc.com att göra en intervju med den svenske Junior-EM vinnaren. Här berättas det att priset för EM-titeln var en start i finalen med en ”fyrkrafsare” vilket blivit verklighet genom ett samarbete Eurosport Events, Opel Motorsport och Saintéloc Racing.
Inte så mycket nytt för oss som följer Emils karriär kommer fram i intervjun. Detta att med Opel Motorsports hjälp få lov att köra en riktigt vinnarbil som Peugeot 208 T16 beskriver Emil som.
Is like the cherry on the cream!
21-åringen avslöjar dessutom att att han kört totalt noll kilometer med en 4WD-bil, men att han blivit lovad att testa på liknande vägar som rallyt avgörs på nu i veckan.
Bortsett från detta så får vi lita på oss själva, göra vårt allra bästa och se vad som händer…
Han får även frågan vad målsättningen blir för honom och Jocke.
Vårt första och enda mål är att komma i mål och få så många mil som möjligt i bilen. Att komma bland de tio bästa i det här startfältet vore onekligen succé. Topp-sex vore en dröm!

*
BlogglevinI år firar Säffle MC 40 år som klubb och i lördags arrangerade man då Jubileumssprinten. Tre korta intensiva race där två räknades och när detta var gjort så stod KMS-mekanikern nyss hemkommen från RallyX-VM i Italien, Andreas och Birgitta Levin i sin numera udda Nissan Sunny. BloggMatsTvåa kom hemmaklubbens Mats Karlsson som luftade sin Appendix K Volvo 240 i samma klass som segraren. Runt fyra sekunder mer tid krävde Mats och 240:an för att komma runt. Trea slutade en annan Säffleåkare, Stefan Karlsson, med Volvo 940. Tack Jan-Olof ”Lollo” Johansson för bilderna.

*
BloggRöklandERC-åkaren Steve Røkland satte sin mekaniker Rune Kristiansen som co driver i Fagerstas ”Nattkröken”. I sin event och lånebil, en Nissan Almera GTI (varför har en sådan aldrig körts av någon svensk?) blev det premiär för Steve att köra utan noter. Efter lite tekniska problem lossnade det och på sista sträckan var norrmännen femma totalt med sin tama standard Nissan. Till slut blev det en tionde plats totalt för den norska duon.
Vann den korta tävlingen gjorde Fagerstas egen Håkan Långkvist. Även på andra och tredje plats blev det hemmaförare, Mikael Wisti och Stefan Bergman.

*
Via Facebook ger skadade Jörgen Olsson lugnande besked efter den våldsamma framlängesvolten i SSRC-finalen. ”På väg hem från Värnamo lasarett nu. .. Mår efter omständigheterna bra.. Två koter som fått lite stryk men inget allvarligt. Värre är med dom få muskler som finns runt bröstkorgen, känns precis vad dom sitter, men det går över. Tack alla för krya på dig hälsningarna! Smiley smile”.
Skönt att höra att Jörgen är något så när OK, framlänges är aldrig bra…

*
Till helgen är det avslutning på Danska Mästerskapet i rally genom DM6 och Rally Denmark. Kjellerup og Omegns Motorklub står som arrangör för tävlingen som avgörs på vägarna kring Århus och ViborgJylland. Totalt 14 sträckor, fyra på fredagkväll och resterande på lördag.BloggKragh
I DM:s stora klass 4WD gör Ib Kragh R5-Citroén och Christian Jensen, R5-Peugeot upp om guldet, 91 respektive 87 poäng, trean Torben Sörensen är avhängd på 48 poäng. I 2WD under 1600 är det även där två förare har guldchans, Kim Madsen, R2-Peugeot och Simon Lund i en R2-Cittra, 85 för Kim och 72 för Simon.
I den stora 2WD-klassen leder Carsten Jensen, R3-Citroén och 73 poäng medan tvåan Kenneth Madsen, Suzuki har 69.

*
Samtidigt körs tyska 18:e International ADMV-Lausitz-Rallye där Rallye-Renn- & Wassersport-Club Lausitz är arrangör. På plats här finns Kjell Friberg /Jan Östh med Citroen C2R2 Max och SM-åkaren Algot Öberg/Johan Johansson, Subaru Impreza.
Även norskt i startlistan genom Citroén-åkarna Anders Gröndal och Arnt Gustav Olsen, båda i R5:or. Bjørn Bækkevold är tredje norrmannen i listan med sin Mitsubishi.
Man kan nog misstänka att Jari och Jari-Matti Latvala blir lite av publikfavoriter där pappa Jari kör Mitsubishi. VM-tvåan och ättelägget kör Audi quattro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *