Ny tvåa och trea i Midnattssolsrallyt och Malcolm dags att betala tillbaka!

Motorbloggen har farit med osanning angående resultatet i Midnattssolsrallyt. Jag vill dock ha fört till protokollet, det var inte mitt fel.
I går kom en rättelse från tävlingsledningen som berättade att det var PO Davidsson som blev tvåa och Staffan Bergdahl trea, istället för tvärtom som jag skrev. Presschefen Håkan Thonér skriver bland annat så här :
” En Volvo 242 med P-O Davidsson, Kinds MK, bakom ratten var den som bäst matchade Kenneth Bäcklunds tempo och när ekipaget nådde Västerås var avståndet 1 minut och 29 sekunder. Mot slutet av rallyt hade han bästa tid på någon sträcka dessutom.
– Min andraplats är som en seger ska ni veta, berättade han vid målet, och jag är absolut gladare än segraren Kenneth Bäcklund.
Örebroaren Staffan Bergdahl gjorde en stark uppkörning den sista dagen. Trots att han inte mådde bra nådde han en tredjeplats med sin Ford Escort RS 1800, en knapp minut efter Davidsson.”
Nu ser jag lite ljusare på PG Anderssons chanser att nå en styrning i VM för 2011. Detta sedan Sebastien Ogier gjort klart med Citroén där han blir teamkompis med Sebastien Loeb. För övrigt Loebs elfte säsong hos Citroén och frågan är om han blir ny världsmästare även 2011? För året verkar redan klart om ni frågar mig!
När nyheten om att Mini står på tröskeln till Rally-VM nådde mig, så kopplade jag självklart blixtsnabbt ihop detta med PG. Fast allra helst vill jag se honom hos Malcolm Wilson och Ford.
Så snälla Malcolm, du är skyldig mig en tjänst sedan jag och mina kompisar hjälpte dig med att föra igång din MG Metro i Svenska Rallyt i början av åttiotalet. Nu är det som man säger hemma hos dig Malcolm, paytime!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *