Ny plast på WRC-Fiestan, PG kör i ”Franska öppna”, 209 anmälda till Kullingstrofén, både Alesi och Schumacher kör på Åsum Ring!

Till Finland i nästa vecka kommer M-Sport med en ”faceliftad” WRC-Fiesta som nu mer överensstämmer med ”gatversionen”. BloggFiestaTyvärr för Miko Hirvonen och de andra Fordåkarna är det rent kosmetiska förändringar på Forden, känns som att där istället hade behövts mer nyheter under plasten om dom frågat mig…
Ändå tycker Malcolm Wilson att den nya fronten är viktig, den signalerar ännu mer bandet mellan M-Sport och Ford. Till wrc.com säger Wilson.
Vi fortsätter ett starkt samarbete med Ford Motor Company och deras tekniska support har varit ovärderlig i utvecklingen av en rad vinnarbilar med Fiestan som utgångspunkt.

*
Alerta Ericsson Motorsport har snokat fram att PG Andersson ska köra rally i helgen i hop med sin gamle co-driver Emil Axelsson. Tävlingen är deltävlingen i franska mästerskapen ” 20e Rallye National Terre de L’Auxerrois” med runt åttio startande. PG har dragit spiken med en R4 Mitsubishi Lancer EVO X. Ericsson skriver vidare ” De jagas främst i startlistan av sju potenta WRC bilar, Jean-Marie Cuoq kör Citroen C4 likt Mathieu Margaillan, i den äldre Xsara modellen ses Serge Gillouin. Mest aktuell är Cederic Hennion som kör en DS3 WRC. Lionel Bad rattar en Ford Fiesta WRC, Cyrille Feraud kör Mitsubishi Lancer WRC och Vincent Christian rattar en Toyota Corolla WRC. Där efter jagar ett gäng grupp N och R4 åkare”. Tävlingen är en tvådagars tävling, alltså målgång på söndagen.

*
Kullingstrofén i morgon har det som Rally-SM-deltävlingarna saknar, nämligen ett rejält startfält. 209 ekipage, en våt dröm för en SM-arrangör, ska ge sig ut på fyra sträckor med totalt fem mils längd. Nu har tävlingen många statustyngda cuper, Svenska Rallycupen, SydSvenska RallyCupen, Starta Cup, Tjej RM och Mega Rally Cup ingår. Fortfarande är Tjej RM serien alltför tunn, bara sex tjejer till start. ,
Till slaget om totalsegern ses 18 bilar, det handlar då om 4WD och en som säkert siktar på andra raka segern i trofén är Bengt Abrahamsson, hemmaföraren som gjort ett par starter under våren med fin form. Eric Johansson, Joachim Grahn, ”Stoffe” Nilsson och cupledaren i den ”Svenska delen” Robert Blomberg lär nog få sig en kamp om segern. Jag sticker ut hakan och siar om Subaruseger med Stoffe bakom ratten…
När det gäller att vara snabbast 2WD blir det tufft med 35-A-förare anmälda. Namnkunniga och snabba är Kristian Johansson, Jimmy Olsson, Fredrik Eriksson, Mikael Ericsson, Mattis Olsson, Johan Holmberg och Morgan Eriksson.
Eldsjälen i Kullings MS Conny Hansson kunde inte undvika att mejla mig och berätta om hur många C-förare man har anmälda, ”Hej, det klagas på återväxten i Rally. Men det är 77st C-förare + Ungdomsrally anmälda till Kullingstrofén. Detta är rätt trevligt, så vi har beslutat att fixa nåt pris som lämpligen lottas ut bland alla C-Förare.”.
Med andra ord verkar det inte vara något problem återväxten i rally, åtminstone inte i Västergötland.

*
Med tanke på det nästan tropiska vädret sänder Kullings MS även med en lite unik varning, ” Varning för extremt stor brandrisk i skog och mark.
Arrangören vill skicka ut en varning till alla, såväl tävlande, serviceteam som åskådare – tänk på brandrisken, det är extremt stor risk för bränder i skog och mark! Så bland annat till er tävlande som tvingas bryta eller stanna på sträckan, tänk på brandrisken när ni parkerar – det gäller också åskådare som parkerar så vi slipper olyckstillbud!”.

*
Är fortfarande lite ”starstruck” efter dagens besök ute på Åsum Ring där EM i Karting ska avgöras i helgen. När jag kom dit strax efter lunch, lagom för att se den fantastiska flyguppvisningen av enBloggFlyg JAS ovanför EM-banan kom kartingentusiasten och en av motorerna i Kristianstad Karting Klubb Jörgen Andersson fram. Visade EM-programmet och frågade.
Ser du vem som har skrivit sin autograf där?
Jag svarade nekande, det var mest lite bläckstreck enligt min mening, men för Jörgen var det något helt annat.
– Det är min store F1-idol Jean Alesis autograf, tror knappt det är sant, stammade Jörgen som träffat honom inne i depån.
Föreslog då att vi skulle ta en bild på de två tillsammans, sagt och nästan gjort. När vi kom till Alesis ”tält” där hans team Baby Race huserade var f.d Ferrariföraren inne i Kristianstad och käkade ihop med några mekaniker. BloggAlesiSonen som kör i KFJ förklarade att vi kunde komma tillbaka om en liten stund då skulle han vara på plats. Detta stämde också och när Jörgen undrade om det gick bra med en bild?
– Of course, svarade Alesi som gav ett mycket sympatiskt intryck.
Bilden togs och av bara farten blev det även en intervju där sportchefen ställde lite frågor till den f.d F1-åkaren. Så mycket hann jag uppfatta av intervjun innan jag stack, fransmannen var mycket imponerad av Åsum Ring.
– Not so bumpy like other tracks, berömde han.

*
Lite tuffare var det när jag försökte plåta Michael Schumachers son Mick Junior som även han tävlar i KFJ-klassen samma som hemmahoppen Noah Milell, Simon Olin och Sebastian Persson. BloggMickMick drog sig snabbt tillbaka från tältöppningen och inom en minut kom en bastant mekaniker/säkerhetskille fram och skymde solen för mig.
– Please, Mick vill inte att du tar några bilder på honom utan hjälm, förklarade killen på tyskengelska men ändå ganska vänligt.
Svarade att jag inte gör detta om Mick så önskar. Det kändes inte som det var läge att ”fucka” varken med Mick eller ”mekanikern”, med tanke på allt som hänt sedan pappa tog sin ödesdigra skidtur. Dessutom vet jag själv hur det känns är när jag är ute med Silver-VOC:en och alla vill ta bilder…

*
Avslutar med ett bidrag i den riksomfattande rörelsen ”Opel-Spotting”. Nu är jag inte så förtjust i gröna bilar, men det få väl gå ändå. Fredrik Karlsson från Våxtorp bidrar med detta fina exemplar, dock vet han inte riktigt vilken årsmodell Mantan har. BloggMantaInte heller jag är hundra säker, men skulle tippa 1978-79 eller är jag helt ute och cyklar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *