Ny Hyundai-förare (?), dags för Adam Cup i helgen, fler anmälda till SilverKongen och vem minns en halvtaskig Saab-åkare?

BloggHyundaiI dag på Twitter stod detta mystiska att läsa, ”A new name on our car… #WRC #HyundaiWRC” och ovanför den här bilden med namnet ”F. Delecour” på en Hyundai-bakruta. Har letat överallt, från Hyundai Motorsports hemsida till alla mina ”vanliga kanaler” och inte hittat någonting som förklarar saken. Kan det vara så att den gamle franske hjälten framöver ska göra någon sorts ”one nigth stand” med en WRC-Hyundai? I så fall känns ”hemmatävlingen” WRC Tour de Corse sista helgen som mest naturlig med sina tusentals asfaltkurvor. Blir spännande att se framöver…

*
BloggBlockHar sett många fräna designer på bilarna i årets Rallycross-VM som startar till helgen. Frågan är dock om inte Ken Block och Andreas Bakkeruds 2016 Ford Focus RS RX new Liveries by Felipe Pantone” tillhör seriens häftigaste?


I helgen kör Felix Rosenquist en av f.d Formel 1-teamet Zakspeeds Mercedes AMG GT3 i par med Nikolaj Rogivuen i premiären av tyska ADAC GT Masters på banan i Oschersleben.
– Allt hände väldigt fort och detta är ett team jag aldrig jobbat ihop med förut, berättar Felix.
Än en gång blir det för mig att anpassa till något nytt…
Felix tror inte det blir något större problem då han förra helgen körde en likadan bil, på samma typ av däck och dessutom på Misano-banan som är lik den i Oschersleben.
Förhoppningsvis hjälper detta mig att komma rätt…

*
BloggRamonaI dag rapporterar Ramona Karlsson att ”babyväntandet” fortgår planenligt, att hon mår bra och tänker jobba så länge hon kan. Bland annat med marknadsföringen FIA World Rallycross Championships i Höljes.
Gillar verkligen min nya roll och årets Höljes blir det bästa någonsin med nya stjärnor på startlinjen som Ken Block och Sebastien Loeb, menar Ramona.

*
Ny rapport från Ida Lidebjer Granbergs sjuksäng, ”Lite positiva besked. Det ser ut som att jag får komma hem till helgen!
Jag har dessutom tränat med sjukgymnast och arbetsterapeut idag och till och med lyckats gå på kryckor. Det ser lovande ut för fröken!
Hälsar Ida”.

*
BloggAdamTill helgen är det dags för andra deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup med Hessen Rallye Vogelsberg. Totalt över nittio anmälda och bara i ”Adam-Cup” kan man räkna in 16 bilar. Arrangören är nöjd och menar att man kunde inte ha större startfält utan att ha spräckt tidsplanen. Onekligen en viss skillnad mot Sverige där man som arrangör nästan alltid kalkylerar med runt dubbelt så många startande.
Storfavorit är Skodas påläggskalv Fabian Kreim som ämnar utmana regerande tyske mästaren Christian Riedemann i sin R5-Peugeot.
I Adam-gänget är samtliga från premiären anmälda till Hessen och då även våra två svenska hopp. SMK Hörbys Tom Kristensson/Timmy Berntsson ligger trea i cupen efter en körd tävling och har fått ihop 22 poäng. Som åtta hittar vi Pontus Åhman/Johan Johansson som hade oflyt i premiären och belönades med bara 13 poäng trots en kämpainsats.
Leder gör finnen Jari Huttunen på 43 poäng före Tim Novak med 29 poäng. Frågan är dock om Huttunen orkar hålla ut hela cupen, det ryktas nämligen om ” lack of budget” för cupledaren? BloggTom

I helgen som gick värmde Tom och Timmy upp i målbilen på sträcka 3 och då så klart i Simrishamnsmixen. Efteråt berättade Tom för klubbkompisarna/Volvoåkarna Fredrik Nilsson och Thord Johansson om känslan av att köra Opel i rally. Bägge två sög i sig informationen som svampar om jag fattade rätt…

*
Exakt två timmar kvar av anmälningstiden till SilverKongen när jag skriver detta. Det tog sig på slutet kan jag konstatera och nu är där exakt 178 anmälda. Av dessa kör 71 i ”SverigeSerien by VOC Mekonomen Rally”. Bland de som var sena med att trycka på ”Enter” fanns Stoffe Nilsson som förhoppningsvis fått ordning på drivaxeln till nästa helg. I klassen får han konkurrens av nyss hemkommen från Circuit of Ireland, Robert Blomberg, Trollhättan. Den här gången låter Robert dock R5-Miragen vila och kör istället sin Mitsubishi EVOX. BloggKristianÄven i klassen R3-Elit ser det bättre ut, antalet har fördubblats till sex anmälda. Nya är Thomas Grönberg, Kristian Johnasson och Philip Haag som alla tre körde på Österlen. Sämst av dessa gick det för Kinds Golfåkare Johansson då han fick bryta med ”Tekniskt” på SS3. Jagar nu revansch vågar jag lova!

*

Bosse Bildoktor på besök i Broby

I går kväll träffade jag ” ikonen ”Bosse Bildoktor” när han var på besök i Brobys Kulturhus. Inte första gången jag träffade Bosse i sin roll som utomordentligt underhållande föredragshållare. Har även träffat Bosse när det var skarpt läge i rallyskogen och då mekade Daf/Volvo 66 åt Stockaryds snabbaste, Gert Blomquist. Föga förvånande visade det sig att jag hade bättre minne från detta än Bosse. För vem minns en halvtaskig förare av en Standard B-Saab…

*
Häromdagen fick jag kontakt med en ”källa” med mycket god insyn i Svenska Bilsportförbundets verksamhet. Källan försåg mig även med en mängd dokument och vad jag kan utläsa, visar dom att det inte bara var i ”gamla” rallyutskottet det uppstod konstigheter. Även i andra delar av SBF verkar det förekomma en skiljelinje mellan gräsrötterna och personer längre upp i hierarkin. Återkommer med närmare information när jag fått bättre koll. Så mycket kan jag säga redan nu, det ser onekligen lite konstigt ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *