Nu jäktar det med STCC för Saab, frispråkige Persbrandt och filmskådis på besök.

Rosenskimmret kring Saab verkar tyvärr fallna och nu skriver ägarna Spyker Cars ner prognosen för antalet sålda bilar för året, från 60 000 till 30-35000. Även om försäljningen ökat, har den inte ökat alls lika mycket som man hoppats.
Handen på hjärtat, hur många nya Saab 9 5 har du sett ute i trafiken? Inte är det många och jag tror tyvärr inte att den blir den storsäljare som man hoppades i Trollhättan. 9 5:an känns alltför stor, alltför dyr och alltför lite ”premiumklasse”.
Skriver som jag gjort tidigare, bygg en ny Saab och det snabbt. En Saab som är sportigare och med mer ungdomlig touch. Slå till att börja med riktnumret till Karlstad ( 054 ) och beordra STCC-ansvarige Saabaren Jan Warnestad att snabbt som bara f-n starta upp 9 3 projektet igen. Slå sedan 044, beordra Jens Edman att släppa barnvagnen och dra på sig föraroverallen, för nu är det på riktigt…
Såg just nu reprisen på TV8:as nya bilprogram Gran Turismo, riktigt bra och fjärran från Trafikmagasinet om nu någon minns detta? Reportaget om den småländske bilbyggaren i Rydaholm, en fantastiskt man, kändes rätt. När sedan Mikael Persbrandt slängde sig ut på Nürburgrings 20,8 kilometer långa nordslinga i sin vassa Nissan, så var det en helt ny dimension av svensk bil-tv. Toppen var när Persbrandt i ren eufori skriker.
– Hej vad det går mellan pattar och lår.
Programledaren rättade dock efter inslaget, märk väl rättade inte bad om ursäkt.
– Det heter faktiskt , hej vad det går mellan Doris pattar och lår…
Upp till Top Gears nivå når inte Gran Turismo men en bit på väg, ungefär som när en Ford försöker komma ikapp en Opel!
I mitten av veckan var jag och en reporter ute och gjorde ”Dagens enkät”. Alltså stoppade vi fem mer eller mindre villiga personer på stan för en fråga. Det gick tungt vi hade hittat fyra men sedan var det stopp, antingen hade man inte tid att svara eller så ville man inte. Frågan vi ställde var hundrelaterad, så när där kom en kille och en tjej med en liten brun terrier trodde vi saken var klar. Killen förklarade då vänligt att han var från London, vilket vi inte tyckte spelade någon roll. Han svarade på frågan och sedan gick vi lättade tillbaka till redaktionen. Att göra ”enkäten” tillhör inte de mera glamourösa jobben om man säger…
Någon timme senare bryts det vanliga redaktionslarmet av redigeraren Magnus som nästan skriker ut.
– Det är ju för f-n Nick Frost!
Vi övriga satt som levande frågetecken och Magnus fick förklara.
– Nick Frost är en jättekänd engelsk film och tvskådis, har bland annat gjort filmen The boat that rock´s.
Själv fick jag googla Mr Frost, hade aldrig hört talas om båtfilmen och mycket riktig, där framträdde klart bilden av vårt enkätoffer. Vem var det som sa att Kristianstad var urtrist och här händer inget? Engelska filmskådisar på hundpromenad en vanlig onsdags förmiddag är väl ändå inte fy skam?
Jobbar kväll och vi har två fotojobb, Jonas Gardell på Konserthuset klockan 19 och division tre handboll i Knislinge klockan 20. Jag fick välja, egentligen inget val och valde då handbollen, detta trots att jag slutar tidigast och nu får jobba över obetalt. Vad säger detta? Ja inte är det något överbetyg för Gardell iallafall. Tänk att förlora i en match mot Göinge HK, inget att skryta med i huvudstaden precis!

2 svar på “Nu jäktar det med STCC för Saab, frispråkige Persbrandt och filmskådis på besök.

 1. Tycker du Tommy sänker saab,saab var ut räcknat för några månader sedan,den nya 9-5 är en super bil,dess utom har saab 9-3, snart 9-4x dom måste ju få pröva har du prov kört?

  1. Hej Remy.
   Absolut inte, jag vill inget annat än att Saab ska överleva och det tror jag också att man gör. Men därifrån till att gilla modellprogrammet till hundra procent samt Saabs numera extremt njugga inställning till motorsporten köper jag inte. En gång var det just genom rallyframgångarna som Saab blev det ”stora” märke man var. Men från början av åttiotalet har i princip Per Eklund ensam fått svara för all marknadsföring av Trollhättans stolthet. Detta tycker jag är ursvagt och i min värld är det detta man nu skördar frukterna av.
   På frågan om provkörning så har jag inte gjort detta med nya 9 5:an, men jag är säker på att det är en utmärkt bil. Dock tillhör jag inte målgruppen för den här biltypen så något inköp blir aldrig aktuellt…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *