Neuville toppar i Ypres, Veiby ”off road” och även Rökland men båda är med i matchen…

Med tanke på att midsommar är en av våra absolut största högtider håller jag Motorbloggen kort. I Ypres Rally som är det utan tvekan största som händer i rallyväg den här helgen leder Thierry Neuville stabilt. Dock inte så överlägset som åtminstone jag förväntade mig för bara 2,17 sekunder efter Hyundais WRC-åkare kör Vincens Verschueren med sin Skoda. Detta efter 16 av de totalt 23 tuffa asfaltsträckorna. Målgång sent i kväll och då är frågan om trean Kris Princen lyckats knapra in på de 37 sekunder han har upp till Neuville.

Två av de vassaste i segersnacket, fransmannen Bryan Bouffier och nästa norska WRC-hopp Ole Christian Veiby är borta. Lite fel för Veivy är fortfarande med i tävlingen trots sin dramatiska avåkning på fredagens sista sträcka. I en ”höger 2” gled Skodan av vägen och när den var tillbaka på densamma var det inte alls i samma skick som den gången den lämnade Skoda Motorsport. Vänsterframhjul avslitet och bakhjulet i en helt annan position än vad Skoda-ingenjörerna tänkt sig när man satt lutade över ritningarna. För mig var det ”game over” men mekanikerna gjorde under natten världens åttonde underverk och i morse startade Ole Christian om. Så klart långt bak i resultatlistan, men för att skaffa sig rutin och erfarenhet kämpar han och Stig Rune Skjaermoen vidare.

Däremot är Bouffiers Ypres Rally över, snabbast på SS1 och och sedan ”accident” för nyblivna Skoda-åkaren. Såg en video från avåkningen men den visade bara ett stort dammoln men någonstans därinne fanns Bouffier och Skodan, Stoppet blev så brutalt att besättningen fick besöka sjukhus efter smällen men båda var OK.

*

Även rallyts andre norrman Steve Røkland fick problem men tidigare än Veiby. För honom och Tom Woodburn var det ”left road” på SS5 från en tredjeplats i BRC-Junior. I sträckans fjärde ”sving” försökte Steve väja för en stor sten som dragits upp i en kurva vilket gjorde att man fick fel spår och åkte av. Förutom plåtskador på R2-208:an blev det punktering och runt åtta minuter sämre tid än ledaren. Med så mycket förlorad tid sladdar Steve runt i botten på resultatlistan men ändå med en förhoppning att få med sig några viktiga BRC-poäng.

*

I den historiska delen kör enda svenskarna Anders och Ingrid Johnsen riktigt bra med Porschen. Klar klassledning (över två minuter ner till tvåan) och sexa totalt är inget dåligt resultat. Leder för hemmaåkaren Stefan Stouf i en Ford Sierra 4×4, bakom skuggar Paul Lieter i en ”riktig” rallybil, Opel Manta 400.

Tufft även här och båda toppåkarna Valter Jensen och Jari Latvala har brutit.

*

Ser inte som att det hjälper att Lunds AC förlängde anmälan till Bravidasprinten till den 24 juni. Fortfarande samma 46 namn i listan som innan helgen.

Därmed rundar vi av midsommardagen och fortfarande helt fritt från bollar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *