Nästan vår i Vännäs och Eken byter till SMK Hedemora!

Direkt rapport från ett vårligt Vännäs, plus fem grader, där Hörbys C-förare Simon Nilsson precis avslutat dagens träning inför premiären i Sverige-Serien, Vännäs Plåt-Rallyt i morgon lördag.
Drygt tio vändor han Simon och pappa Dan med innan testet var till ända. Summering, det gick bättre och bättre, men det behövs upp en pollet ytterligare om det ska bli pallplats enligt Dennis i servicebilen.
På lördag körs en riktig klassiker, Bergslagsrallyt. Den här gången ”enbart” som deltävling i Klassiska Rallycupen och RM. Skriver enbart, för det är väl få rallytävlingar i landet som haft SM-status lika många gånger som just Bergslagsrallyt?
Come back här gör Erik ”Eken”Johansson från Ludvika, en av våra riktigt stora rallyprofiler. Nu är det inte någon riktig comeback för Eken har ju varit med i Midnattsolsrallyt två gånger och även kört sin Subaru lite sporadiskt under senare år.
Eken har aldrig varit rädd för att sticka ut hakan och nu har detta resulterat i ett minibråk med sin gamla klubb Ludvika MS. Numera kör fd. Frukthandlaren för SMK Hedemora och anledningen varför berättar han för Dalarnas Tidning.
” Han är rejält besviken på sin gamla klubb och orsaken, i korthet, är en regeltvist om hur mycket han skulle betala i våras när han inte kunde komma till start med Audin i ett rally”.
Eldfängd har han alltid varit och han hävdade att han hade rätt. Något han också fick när han överklagade till förbundet.
”Men i det första beslutet, där jag skulle bli avstängd i fyra månader över Midnattssolsrallyt, skrev några av mina egna klubbmedlemmar under beslutet. Då fick det vara nog”.
Minns jag inte helt fel så är det inte första gången som Eken är i luven på Ludvika MS. I mitten eller slutet på åttiotalet har jag för mig att han och några andra SM-åkare bytte till Huddinge MS. Varför minns jag inte.
Träffade Eken för första gången 1971 när TV-Svängen kördes som deltävling i SM i T. Eken hade köpt upp sig på en splitterny VW 1302S, pilgrön och i grupp 2 trim. När vi på fredagskvällen höll på att fixa vid startplatsen i Hörby kom Eken. Dragbilen var en fullastad svart Peugeot 404 kombi och på släpet stod den ”gröne baggen”. Eken körde fram till oss och frågade efter vägen till Stora Hotellet där man skulle övernatta. Vägbeskrivning tog lite för lång tid tyckte en av baksätespassagerarna, så han gick ut för att snacka lite med skåningarna. Ett mycket trevligt samtal även om vi hade lite svårt att förstå Ludvikamålet fullt ut. Så mycket förstod vi dock, det hade inte druckits lättmjölk till middagen…
Nu blev det ingen lyckad utflykt till Hörby, som vanligt rasade VW:n och Eken bröt!

2 svar på “Nästan vår i Vännäs och Eken byter till SMK Hedemora!

 1. Hej trotsig!
  Nu kan jag ju bara gissa Preemrondellen,mmmmmmmmmmm, nej kommer inte på det….
  Men visst har dom rätt, klart du inte ska köpa en bil som du inte har råd att serva. Det begriper väl den dummaste (obs. detta är ironi). En bra kundrelation är bra att ha, lätt att tappa men ack så svårt att ta tillbaka!
  Jag brukar resonera som så. En ny bil består av kanske tusendelar som skruvas ihop, självklart att man då kan missa när detta ska monteras. Lika självklart att man då inte kan skylla på firman som sålt bilen. Det som räknas är istället hur firman uppträder när det trots allt händer? Jag vet hur jag tycker att man ska uppträda och tror att min och din uppfattning stämmer rätt så bra överens?
  Kul att ud hittat en firma som förstår det här krångliga med kundrelation…
  MVH
  Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *