När Per Eklund stönade högt och Joges SSR-bragd lite i skuggan!

Motorbloggen i skamvrån som helt missade att Arvikas stolthet Per Eklund igår fyllde 65 år. Att Per nått ”pensionsåldern” är svårt att ta till sig, för mig är han evigt ung och en sådan som måste finnas alltid.
I början av nittiotalet gjorde Kristianstadsbladet en special upplaga inför South Swedish Rally, det var alltså på den tiden rallyt utgick från Kristianstad. På resan runt hos dåtidens rallystjärnor hamnade vi, sportchefen var också med, hemma hos Per. Eller rättare sagt ute på ett industriområde i Arvika där han hade sin rallyverkstad. Är inte helt säker men jag tror att Per då körde den gula Camellackade Lancian och var tippad storfavorit till segern, därav besöket.
Kvällen före besöket sammanföll med torsdagsdansen på Sandgrund i Karlstad, vilket på den tiden aldrig fick missas. För mig var det inga problem, jag skulle ju köra bil dagen efter och höll mig lugn. Sportchefen däremot föll inte ur ramen, utan var ”kung i baren” och dessutom hade han grundat före dansen med en häxbrygd på lemongin och cocacola.
Nåväl morgonen blev som den blev, det var inte den allra piggaste sportreportern som äntrade Eklunds verkstad framemot lunch. Nu är ju både sportchefen och Eklund proffs så det var inga problem med intervjun. Fast när den lätt bakistyngda intervjuaren bläddrade fram den ”sjuttioelfte” frågan från sitt anteckningsblock, stönade Per högt.
– Du har väl inte ännu fler frågor?
Intervjun avslutades, artikeln kom i tidningen, sportchefen är gift med två barn och Per har precis fyllt 65. Slutet gott, allting gott!
En bragd fullt i klass med Jimmy Joges avslutning i årets South Swedish Rally!
Så klassar jag det faktum att idag klarades uppkörningen för BE-kort. Tänk det som var helt omöjligt, fullständigt otänkbart i början av mars är verklighet. Jag kan nu, lagligt dessutom åka runt med VOC:en på släp efter Subarun, vilken känsla!

2 svar på “När Per Eklund stönade högt och Joges SSR-bragd lite i skuggan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *