Mattias Ekström kör rallycross i helgen, dansk media visade respekt vid Le Manstragedin och WRC-kalendern försenad!

Tillbringade midsommarhelgen på Östersjöns pärla, Nordens svar på Bahamas alltså var jag på Bornholm, långt ifrån WRC på Sardinien. Hade dessutom svårt med uppkopplingen av ”ajfånen” så det blev sporadiskt med resultatuppdateringen. Mitt tips gick sådär, Ogier var rätt som vinnare medan resten mer eller mindre vek ner sig. Inte Latvala så klart som jag tippade utanför topp-fem, men slutade trea. Helt klart hjälper det Jari-Matti när jag inte blandar mig i…
PG hade lite otur ”som vanligt” men kom i gång bra på slutet och till Rally Finland tror jag han kan bli just kring sjua-åtta som jag tippade i helgen.

*
Bornholm och i hela Danmark förmörkades Sankt Hans-firandet (danskarnas midsommar) av tragedin på Le Mans när Allan Simonsen omkom redan på det fjärde varvet. Hans Aston Martin kom ut på de hala ”kerbsen” och i runt 200 kilometer small han rätt i avbärarräcket med vänstersidan först.
Måste säga att jag blev imponerad över hur dansk media behandlade olyckan. Inga domedagsrubriker som här hemma utan istället fullödig information om olyckan som istället skildrades med stor respekt. Inte heller någon hetsjakt på Simonsens anhöriga utan allt med respekt.
Tom Kristensen tog sin nionde seger på Le Mans, flest av alla genom de nittio åren som tävlingen körts. Kristensen, djupt rörd på pallen där han förklarade att hans nyligen avlidna pappa inte ”fick segern som han lovat honom på dödsbädden”.
– Pappa du får vänta till nästa år, den här segern går till Allan!
Som sagt dansk media kan sträcka på sig, inget snask bara respekt!

*
Nu är WRC-kalendern 2014 försenad minst en månad och anledningen är att man i Paris inte kan enas om vilka tävlingar som ska ut (Sverige nämns överhuvudtaget inte..) och vilka nya som ska in. Ut tippas Grekland och Sardinien,  in kommer Kina, Brasilien och Polen. Polen hade ju varit kul nästan som WRC på hemmaplan. Färjan till Polen tar inte många timmar…

*
Krisen för Danska Mästerskapet i Rally det saknas pengar, kvarstår men nu verkar åtminstone ”DM 4” på norra Lolland räddas om än i stympad form. Tävlingen bantas till en enda dag med fem sträckor som körs två gånger. Femton mil special är trots allt inte fy skam på en enda dag!

*
BloggMattiasNu kliver även Mattias Ekström i en rallycrossbil. Till helgen är det X-Games i München och där sätter sig Fagerstabon sig i en Polo (så klart Red Bull strajpad) ihop med Anton Marklund. Inget snack utan att rallycrossen tar mer och mer plats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *