Loeb taggad inför Mexico men hög tid med lite flax för Petter Solberg!

Sebastien Loeb verkar taggad till tusen inför nästa deltävling i Rally-VM i Mexico till helgen. Loeb menar att det är nu som Rally-VM startar och det kan han väl få göra. Kanske är det så att han bara vill glömma Rally Sweden, vilket är fullt förståeligt.
Nu tror jag ändå det blir tufft för Loeb, för Citroénkompisarna Petter Solberg och Sebastien Ogier vill nog inget hellre än att putta ner ”världens bäste” från tronen. Kanske de inte räcker till över tid, men i enstaka tävlingar kan de säkert slå Loeb och jag kommer att applådera var gång det sker. Inte för att jag ogillar den sjufaldige världsmästaren direkt, men det måste hända något nytt nu …
Fordgänget tror jag blir svåra, men har ändå en smygande otäck känsla bak i ryggmärgen att det inte blir Fords rally borta i Mexico. Vet inte riktigt varför det känns så, kanske gick det för bra i Värmland och att en rekyl måste komma?
Nej jag tror faktiskt att Petter Solberg blir förste utmanare till Loeb och han är full av tillförsikt läste jag på WRC:s hemsida. Solberg vann faktiskt rallyt 2005 och slutade tvåa i fjol efter Loeb, så nog har han möjligheterna alltid. Men tyvärr har inte Solberg haft någon större flax sedan han blev världsmästare 2003 med Subarun. Kanske hög tid att han där uppe tar sitt jobb på allvar och ser till att Petter får den framgång han så innerligt förtjänar!

Ett svar på “Loeb taggad inför Mexico men hög tid med lite flax för Petter Solberg!

  1. På nå vis så är mitt rallyhjärta i norge i dessa wrc sammanhang. Jag håller tummarna för petter totalt i wm. Hoppas det inte blir en tävling i mexico som skall handla om hur däcken håller då det blir en hel del kantstötningar i rådande vägförhållanden.
    Sedan så tycker jag det skall bli intressant å se hur Östberg tacklar sin uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *