Loeb på väg mot åttonde VM-titeln, Silver-VOC:en låter som prästens…

Lika bra att erkänna, jag trodde inte att Sebastien Loeb skulle ”reda å det” men nu pekar det mesta att det blir en åttonde VM-titel till den gamle gymnasten. Efter dag två i Spanien leder Loeb med betryggande 27,6 sekunder till Latvala. Hade det inte varit för finnens punka så hade positionerna varit ombytta. Men som vanligt är man böjd att tillägga, har Loeb Fru Fortuna på sin sida när det som bäst behövs…
Jag gick på en högoddsare till VM-titeln och trodde att Ogier skulle snuva bägge huvudfavoriterna, men det blev ju mest skit. Ogier är långt bak tack vare en punktering efter nio kilometer på sträcka fem.
Vad är där mer att tillägga, jo Patrik Flodin leder P-WRC med elva sekunder till en polack som jag knappt kan stava namnet till, men det börjar på M plus massor av konsonanter…
Patrik klagar över att Subarun ( känns inte bra, klaga på en Subaru…) är för trött och inte hänger med. Redan klare VM-vinnaren Paddon har startat om och har helt annan ”pace” i sin Subaru, vilket naturligtvis irriterar Ilsboexpressen. Trots handikappet leder han alltså och bör kunna köra hem segern. Håller vi tummarna?
På tal om Patrik Flodin och Rally-VM. Var det inte min käre gamle kollega numera chefredaktören på Kvällsposten, Martin Kroon som stolt förklarade att man hade rapportering från alla motortävlingar som folk ville läsa om? Har lusläst dagens Kvällsposten/Expressen inte en rad, inte ett resultat från Spaniens VM-rally. Däremot får jag reda på att F15- tjejerna i Oxie gillar sin tränare detta över en hel sida. Hoppas du är stolt över motorbevakningen Martin!!!
Fortsätter med Kvällsposten som har en artikel i dag om den lömska halkan som ofta finns här nere i södern. Reporter Kenneth Larsson har snackat med ett ”däckproffs” och här är det inte ironi. Tommy Johannesson på Hjulhuset slår fast ” Bästa tipset ur säkerhetssynpunkt är att satsa på dubbdäck”. Hur svårt kan detta vara att fatta?
Annars är jag skeptisk till när tidningar ber ”däckproffs” om råd vad gäller dubbat eller odubbat. De här däckproffsen är mer proffs på att sälja däck än att avgöra vilket som är bäst i skarpt läge. Vet ”däckproffs” som cyklar till jobbet året om, hur kan dom uttala sig vad som är bäst på en snorhal E22:a över Linderödsåsen? När dessutom priset är det samma om det är med eller utan dubbar bryr sig inte så många ”däckproffs” vilket kunderna väljer. Därför heder åt Tommy Johannesson, han verkar veta vad han snackar om precis som mitt eget däckproffs Stefan där hemma. Även för honom är det dubbat som gäller!
Sitter i det längsta och väntar in hur det går för Ola Nilsson på Hockenheim, men får inte kontakt med livesändningen från Volkswagen Motorsport. Hoppas verkligen det går bra för ”Hasses påg”!
Silver-VOC:en är lastad och klar, fläskfilén ligger på grillen (är ju nästan sommar ute) sedan är vi klara för att attackera Kanonen i morgon. Fast får höra oroande rykte, publiken i morgon kommer inte för att se Silver-VOC:en, istället är det Svedalas Mats Lunddahl som är ”the main target”. Hans nya BMW M3 ska vara något i hästväg och publiken kommer bara för att höra ljudet. Hoppas han klarar ljudmätningen, det gör Silver-VOC:en garanterat, låter precis som när prästen Nyberg en gång körde till kyrkan i Södra Rörum…

2 svar på “Loeb på väg mot åttonde VM-titeln, Silver-VOC:en låter som prästens…

  1. Hej.
   Svårt att avgöra om Silver-VOC:en är i rörelse eller står stilla? Mina kamrater påstår där inte är någon större skillnad…
   Tack!
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *