Latvala var ett misstag i WRC-Polon anser Rörhl, Flodin snurrade och det verkar pyra bland Södras RS-klubbar!

Nu har gänget som ingår i ” Vi gillar inte Latvala i WRC-klubben” fått en ny medlem och inte vem som helst utan tvåfaldige världsmästaren Walther Rörhl. Till tyska Express.de säger Walther, för övrigt f.d Opelåkare, innan det blev Fiat och Audi.
– Det var ett misstag att värva honom!
Walther provade några gånger på att låta co-driver Christian Geistdörfer att sitta på tvären bakom förarstolen för att få bättre viktfördelning i 131 Abarthen ( var väl när Oplarna var snabbare kan jag tänka). Blev inget lyckat och vet inte om detta är något som ska tas med i bilden när han nu kritiserar Latvala…
-Jag tycker att det (kontrakteringen) är ett misstag, vilket hans många misstag också har visat. Nivån på förarna i dag är totalt annorlunda från min tid. Då fanns det 15 förare som kunde vinna, i dag är det kanske 2-3 stycken, säger 65-åringen till Express.de. som sedan citeras av Autosport.se  och nu i Motorbloggen. Undrar om Walther hade en aning om detta när han valde att hacka på finnen?
Om Latvala är ”fetfel” i VW-teamet är han desto mer lyrisk över Ogier.
– Han har visat att han är den ende som kan slå Loeb på permanent basis. Ogier är den ende som kan hålla samma nivå som Loeb, menar tysken.
– Eftersom Loeb dessvärre bara ska köra ytterligare två tävlingar så ser jag Ogier som den kommande världsmästaren!
Nu har Latvala valt att inte kommentera påhoppet utan biter ihop, knyter näven i fickan och tänker säkert.
– Jag ska nog visa den långe ”Audinissen” vem som kan åka fort i Polon!
Stöd har han från Carlos Sainz som öppet förklarat att segrarna kommer, ge honom bara lite tid och där håller jag med. Bilden där det nästan ser ut som att Latvala tittar på tysken av minspelet att döma togs i Rally Sweden, före påhoppet.
Vill även här visa att Latvala kör med HANS även om vissa vill göra gällande att detta bara användes när man körde sträckan på Färjestad. Här är det skarpt läge och ändå väljer Latvala i likhet med de flesta av sina WRC-kollegor att använda det ”ålderdomliga” skyddet…
Misstänker att Patrik Flodin satt och drömde om den gula Mantan när han i söndags premiärkörde sin nya 240:a i hemmatävlingen Monitor-Rallyt. Gick väl sådär och det blev en femte plats för Patrik som ändå njöt enligt hemsidan.
– Det var förbannat roligt, vi gick ut för att ha kul och det hade vi!
Tävlingen bestod av en sträcka som kördes två gånger och där han lyckades med konststycket att snurra en gång på vardera sträcka.
– Jag kanske laddade lite för mycket men bilen fungerade i allafall klockrent, så ska bli kul att köra lite med den framöver, avslutar Patrik på hemsidan.
Vann gjorde Tomas Bergman, en sekund före Stefan Holmström.
Om det inte jäser så åtminstone verkar det pyra lite i leden hos Södras RS-arrangörer. I början av mars är det kallat till nytt möte där frågetecken är tänkta att rätas ut. Södras DM-serie är rekordomfattande med hela fjorton tävlingar och då är det självklart att vissa tävlingar inte krockar direkt, men körs tätt inpå varandra. Som extra krydda har sedan Lunds AC valt att använda nedlagda sockerbruket i Köpingebro för sin ”första” tävling den 19 maj. Nästa tävling i RS-DM körs den 6 juni med Sjöbo MK som arrangör och tävlingsplats är, just det Köpingebro och sockerbruket igen. Är det bara jag som inte riktigt förstår…
Fyra klubbar, Lunds AC, Eslövs MK, Svedala MK och Trelleborgs MK anser sig ha kapacitet att dubbla vad gäller RS. Tänk om man istället (undantaget Trelleborg som svarar för DM-premiären i rally) lagt ”extra krutet” på att gemensamt fixat en grustävling så att vi kunde fått ihop en DM-serie inom Södras gränser? Vägar finns, hela Söderåsen ligger idag i träda och detta var ju Lunds hemmaplan där man t.o.m körde SM (Verdexa-Rallyt)i början av åttiotalet. Avståndet kan inte heller påverka, skillnaden mellan Köpingebro eller Ljungbyhed där den andra Lunda-tävlingen körs och Söderåsen måste vara hårfin…
Då gick inte ens IKEA fritt från ”hästköttskandalen” där Älmultstolthet (förlåt Anders Martinsson…) och dess näst intill kultförklarade köttbullar nu dras in i karusellen. Förstår att många människor med rätta är uppretade, men själv söker jag bara ett enda svar. Hur många har dött för att man fått hästkött i sig?
Idag på radion hörde jag om en helsjuk bedragare på Facebook som lurar handikappade tjejer att kissa i blöjor medan hela processen webbfilmas. Stärker mig bara i min övertygelse när jag lämnade ”Fejan”. Har inga synpunkter på alla som tycker att detta är en av livets hörnpelare, jag tycker dock annorlunda…

Ett svar på “Latvala var ett misstag i WRC-Polon anser Rörhl, Flodin snurrade och det verkar pyra bland Södras RS-klubbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *