Latvala i ”Winner-flow”, Mikkelsen jagar både WRC-poäng och ”likes”, ”expert-tipset” klart och 122 anmälda till TV-Svängen!

BloggLatvalaJari-Matti Latvala kan vara inne i ett ”winner-flow” efter segern hemma i Finland och vill nu hemskt gärna ta andra raka WRC-triumfen i ADAC Rally Germany. Ska man döma av dagens shake down är det inte heller helt omöjligt då den finska Polon var snabbast. Kanske hjälper hans nya ”klistermärke” som gjorde premiär i Finland med texten ”Sisu”?
Dock var det hårfint, tvåa var Andreas Mikkelsen bara 0,02 sekunder långsammare. Sedan dundrade Kris Meeke in med DS3:an och först med fjärde tid Sebastien Ogier. En Ogier som känner favorittryck på sina franska axlar och sa i dag bland annat.
Jag är skyldig Volkswagen en seger här på deras hemma plan!
Tänker då så klart på hur det gått de två tidigare åren med Polon, långt ifrån seger kan man konstatera.BloggMikkelsen
Lite överraskande men samtidigt inte att Mikkelsen med Ola Fløene i högerstolen var så pass nära. Trots allt är det Andreas som har bäst facit från Trier med sin tredje plats 2014. Nu jagar han inte bara WRC-poäng utan är även sugen på att få det fem miljonte ”Gilla” på Facebook och på Polon uppmanar han nu fansen att göra tummen upp för Volkswagen Motorsport.  Nu är man revanschsugna till tusen efter fullfarts kraschen i Finland. En krasch som innebar att man tappade andra platsen i WRC-tabellen.
Målet är att slåss om ”topp-tre”, säger en laddad Andreas.

*
Med rejäl uppladdning både i Tyskland och Finland borde Mads Östberg/Jonas Andersson återigen kunna leverera på samma nivå som senast. Mads väljer ändå att ligga lågt, menar att det är viktigt att plocka poäng för mästerskapet, mer än att satsa på pallen.
En placering femma-sexa vore ett bra resultat , menar Mads på wrc.com
Detta är ”a great event” som kräver full koncentration, vägarna varierar oerhört mycket under rallyt vilket kräver att man hela tiden måste justera körstilen.BloggÖstberg
Vet inte hur han justerade på shake down, nionde tid och ett tajt spårval (bilden) som inte ens Roland Brorsson skulle kunna ha synpunkter på!

*
BloggåhlinTill sin hjälp att hålla koll på sträckorna har Mads och Jonas både Fredrik Åhlin och Torsten Eriksen. Lite kul är att Åhlin skriver på Facebook att man finns där för att köra ”gravel notes for @madsostberg”. Grusnoter i ett asfaltrally, bara i Tyskland…

*
Sebastien Ogier har delade känslor inför rallyt, å ena sidan vann han här 2011 med Citroén men sedan har det varit mest skit för WRC-ledaren på sin ”nästan hemmabana” här strax intill franska gränsen. I fjol gick det åt h-e tidigt men som Ogier konstaterar.
That is history, i år vill vi prestera mycket bättre vilket också är fullt möjligt!

*
En som absolut minns 2014 och Tyskland med glädje är Thierry Neuville som då plockade Hyundais första och hitintills enda WRC-seger.
Att som nytt team ta en seger i allra första tävlingsåret var oväntat, menar belgaren.
Förhoppningsvis har vi samma ”speed” nu som då!

*
Men ska man döma efter onsdagens ” data shake down” i Trier inför där WRC-piloterna mötte varandra i WRC 5 så är Ott Tänak ”the man to beat” i de tyska vinodlingarna. Inga dåliga motståndare som fick se sig frånkörda av M-Sports estländare, tvåa blev Sebastien Ogier och trea ingen mindre än Sebastien Loeb. Hayden Paddon hade ordning på grejorna, slutade fyra precis före Andreas Mikkelsen som femma. Nu vet jag inte riktigt om detta är jämförbart med ”the real thing” som drar igång fredag morgon 08.30 lokal tid.

*
BloggBertelliEn som inte kommer att få uppleva folkfesten på ”Panzerplatte 2015” är italienaren Lorenzo Bertelli som inte kom mer än till ”reccen” (bilden) innan han blev så sjuk att han nu väljer att avbryta kommande övningar. Efter att ha avbrutit notskrivandet utan att ha kört flera av sträckorna togs det tunga beslutet. På Twitter skriver Fuckmatie-drivern.
I’m very sorry for all the fans who wanted to cheer us on the stages of #Rallye Deutschland. See you in 2016. Next: @RallyAustralia!

*
Då kör vi ”expert tipset” till Tyskland.
1. Sebastien Ogier VW
2. Kris Meeke Citroén
3. Andreas Mikkelsen VW
4. Mads Östberg Citroén
5. Jari-Matti Latvala VW
Extremt svårtippat då jag egentligen vill ha både Mikkelsen, Östberg och Latvala högre i listan. För att inte glömma Neuville och Tänak, men fem är fem och utan gummiramar är det helt omöjligt att klämma in fler än just de här fem.

*
Även i WRC2 är det tufft men att det blir Skoda-seger är nästan garanterat då sex av de 13 startande kör tjeckiskt. Anmärkningsvärt är att bara trew förare kör ”storsäljaren” i klassen R5/RRC-Fiesta, fransmännen Eric Camilli, Julien Maurin och så nya finnen Teemu Suninnen. Resten av klassen är jämnt fördelat mellan Citroén och Peugeot.
WRC2-tipset.
1. Jan Kopecky Skoda
2. Craig Breen Peugeot
3. Esapekka Lappi Skoda
4. Nasser Al-Attiyah Skoda
5. Eric Camilli Ford
Visst känns det lite tråkigt att inte Pontus Tidemand finns med, eller…

*
I dag presenterade norska EVEN Management en ny medlem i sin ”line up”, värmländske racing/rallycross-föraren Johan Kristoffersson. Med en tredje plats i Rallycross-VM är han på jakt efter fler poäng och redan till helgen i norska Hell ska skörden ökas är det tänkt…

*
BLOGGGREENNär anmälan till ordinarie avgift avslutades för SMK Hörbys 51:a upplaga av TV-Svängen lördagen den 29 augusti var där 122 ekipage anmälda. Allra sist att trycka på ”Enter” var AM Snapphanerally-vinnaren i 2WD Johan Green med Mats Jönsjö till höger. Med hans namn i listan känns det inte som att många av de riktigt vassa fortåkarna i Sydsverige saknas. Att antalet slutade på 122 känns kanske lite futtigt med tanke på till exempel Hässleholms MK:s bidrag till Södras Rally-DM och Sydsvenska Rallycupen men är egentligen inget konstigt. Snapphanerallyt ingick i förutom samma mästerskap som i Hörby, så var man även deltävling i Smålands-DM samt inte minst Riksmästerskapet. Plockar man bort de deltagarna skulle det nästan varit identiska startlistor i Hässleholm och Hörby…

*
Helgen som är i antågande blir en minst sagt intensiv motorhelg med WRC i Tyskland, Rallycross-VM i Hell och så klart Rally-SM i Askersund som är på gång igen efter semesteruppehållet sedan South Swedish Rally i maj. Till detta ska även läggas Kristianstad MK:s fina RS C4-Specialen med strax över 60 anmälda och bland dessa även Silver-VOC:en. Blir svettigt med allt bloggskrivandet dessutom…

*
BloggLukasIdag blev man rejält överraskad på jobbet, när alla tjejer och ”gamla tanters” favorit Lukas Ernryd dök upp iklädd en t-shirt med bilmotiv. Först såg jag inte riktigt vad det var för bil på tröjan så jag fick gå runt bordet för att kunna urskilja en Fiat 500 av den klassiska modellen från 50-60-talet. För att få rätt ingång i detta så är Lukas totalt ointresserad av bilar. Det var ju han som var helt likgiltig när vi var på reportage där en Detomaso Pantera var huvudrollsinnehavare och ägaren lät V8:an mullra igång. Ståpäls hos mig medan Lukas hade en annan upplevelse.
Bara oljud, var hans reaktion när sången från italienaren nådde himmelska höjder.
Nåväl det är alltså denne f.d bagare, född i utanför Landskrona och numera journalist på Kristianstadsbladet som gjorde entré med denna Fiat-tröja. När jag frågade om han visste vad det var för bil svarade han snabbt och helt korrekt.
Fiat 500.
Inget Nobelpris på detta, svaret stod klart och tydligt under bilden på 500:an, istället fick jag ta till tuffare metoder för att blotta den billöses bristande kunskaper.
Hur många hästkrafter har en sådan då?
Svaret kom direkt utan minsta tvekan.
60 hästar!
Blev alltså svårare när han inte kunde läsa innantill på tröjan. Rätt svar Lukas, är att motorn med sina två cylindrar hade 13 hästkrafter till att börja med och sedan kom även en Sport med ”hela” 21,5 hästar.
– Sextio…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *