”La Bala” leder i WRC-Mexico, Tom K. presenterade sig i Adam Cup och VW-jobbare fick ledigt!

Det är faktiskt lite jobbigt med bloggskrivandet när varken WRC, MID Wales Stages eller Opel Adam Cup-premiären i Tyskland är synkat med ”svensk normal tid”. I Mexiko har man bara kört två sträckor starten SS12 är den senaste och BRC-premiären drar inte igång förrän klockan 18.15.

Nere i det sydvästar hörnet av Tyskland har man där fyra sträckor kvar att köra innan det är målgång. Känns därför lite jobbigt att skriva om någonting som kanske är helt inaktuellt när du läser detta, men så är verkligheten. Skäll därför inte på mig om inte allt jag skriver stämmer lite längre fram i kväll…

*
BloggTomDen här lördagen börjar vi med ADAC Saarland-Pfalz Rallye 2016, första deltävlingen i ADAC Opel Adam Cup. Fredagens snöväder gjorde att man bara kunde genomföra en av de tre planerade sträckorna, den korta publiksträckan. Här var inte Tom Kristensson och Timmy Berntsson riktigt med och fick bara nionde tid i klassen, ungefär lika med Pontus Åhman i den andra svensk Adam-bilen.
Men i dag visade Hörbyföraren vilken förarbegåvning han är och ryckte åt sig ledningen nästan direkt och höll den ända fram till SS9. Här hände något vilket gjorde att #32 Opel Adam tappade runt 40 sekunder till toppen och rasade då ner till tredje plats. Ännu värre var det för Åhman som tidigare på dagen tappade runt sex minuter och tråkigt nog är borta från någon pallplats.
Tom och Timmy däremot håller en stabil tredje plats efter elva av de fjorton sträckorna och ner till fjärde har man långt över minuten. Tuffare blir det att nå ledande finnen Jari Huttunen som är knappt minuten före Tom och det är också de här två som skiftat vad gäller sträcksegrar. Tvåa nu är slovaken Tim Novack som har 16 sekunder tillgodo på Hörby-Opeln.
Ändå måste man bli imponerad av Tom som inte bara gör sin första tävling med Opel Adam utan även första tävlingen överhuvdtaget med framhjulsdrift. Tror nog att tyskarna redan nu vet vem Tom är….
En som vet vad han talar om är Emil Bergkvists co-driver Jocke Sjöberg som via Facebook uttryckte hur imponerad han är över deras insats.
Har ni koll på att Tom Kristensson / Timmy Berntsson leder nere i ADAC Opel Adam Cup efter 6 sträckor! Respekt!! ?!

*
Respekt måste man även ge Opel Motorsports Marijan Griebel som leder 2WD-klassen med Opel Adam R2 och ligger dessutom sexa totalt. För danske Jacob Madsen och Line Lykke Jensen som premiärkör den helt nya R2-Adam han hämtade samtidigt med Mats Andersson, går det lite tyngre, sjua i klassen och öve sex minter bakom Griebel.
Leder gör Fabian Kreim med en R5-Skoda, över minuten till tvåan Georg Berlandy, Super 2000-Peugeot.

*
BloggLatvalaEfter tolv av de totalt 19 sträckorna som ska köras i dag av WRC Rally Guanjuato Mexico är det vad de mexikanska rallyfansen kallar ”La Bala” som leder. ”Kulan” som det betyder på svenska är så klart Jari-Matti Latvala som utökar sin ledning hela tiden. På SS12 var han till exempel nästan 22 sekunder snabbare än rallytvåan Sebastien Ogier. Att ”La Bala” liger och tuggar ”on the limit” är nog tämligen klart för i mål var bromsarna helt slut avslöjade han.
En bra sträcka för oss men också tuff. Känns som att bromsarna är på gränsen så jag fick använda dom försiktigt.
Kanske det som är hemligheten att bromsa försiktigt, vad vet jag? Nu leder Latvala med 1.13,6 till Ogier.
Sebastien Ogier verkar ha resignerat lite och känns som att han nu försöker infria mitt tips ( har Latvala som etta och Ogier som tvåa) istället för att försöka ta fjärde raka Mexiko-segern. Vid målet på SS12 var han nöjd med körningen. men…
Kunde inte göra ett dugg mer än så här. Okej, två små misstag och utan dessa kunde det gett oss två -tre sekunder bättre tid, det är allt!
Ogier konstaterade också att det är fortsatt svårt att ”clean the road”.
It should be much quicker for the guys behind.”
För mig är det lite överraskande att Dani Sordo hänger med så bra som han gör, trea och knappt minuten långsammare. Har dock Andreas Mikkelsen flåsande i nacken, runt 20 sekunder skiljer.Bloggöstberg
Mads Östberg har svårt att få till det och dessutom rapporterades det att han hade växelproblem inne på SS12. Ännu värre problem fick här Hayden Paddon som krökte vänster bakhjul och tappade massor av tid. Något som gjorde att han och Östberg bytte plats så nu är norrmannen femma och ”The Kiwi” sexa.

*
I den tunna WRC2-klassen leder Teemu Sunninen i TMG:s R5-Skoda komfortabelt.

*
BloggFabrikÄven om Rally-VM är blodigt allvar med massor av miljoner i rullning känns det ändå rätt så bra att man vågar ta ut svängarna lite grann. Nu vet jag inte om Jost Capito var med och la banan eller om det var en ren tillfällighet att transportsträckan ut till El Chocolate passerade Volkswagens motorfabrik i Silao? Hur som helst så fick jobbarna ledigt och de 600 anställda radade upp sig längs vägen och hurrade när deras tre Volkswagen Polo R WRC passerade. Något som fick alla tre besättningarna att göra ett kort stopp för handskakningar och autografskrivande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *