Kulläng får minnesfond, WRC-Fordarna mörkertestade och Hägg bröt!

I syfte att vårda minnet den nyligen bortgångne store rallyprofilen Anders Kulläng har hustrun Marianne och de tre döttrarna startat en minnefond i syfte att stödja talangfulla svenska förare. Faktumet att ingen svensk har samma position i WRC som en gång Anders Kulläng hade i Rally-VM som fabriksförare för Opel, är något som bekymrade ”Kula”. Förhoppningsvis kan en minnesfond med stöd från rallyintresserade hjälpa till att ändra på detta.
Det blev ingen lyckad start för Trelleborgs Magnus Hägg och Kristian Lindberg i deras hårdsatsning på Danska Mästerskapet. I premiärtävlingen Wikinger-Rallye där danskarna samkör med Tyska Mästerskapet kom Trelleborgs-Subarun bara fyra sträckor innan tävlingen var över. Vad som hände Magnus är inte känt, men han var långtifrån ensam om att kasta in handduken i det tuffa asfaltsrallyt.
Wikinger-Rallye ingår även som premiär för den internationella Volvo Original-serien. Vad jag kan utläsa så är Kils Mattias Olsson snabbaste VOC:are med två sträckor kvar att köra.
Leder gör hemmaföraren Herbald i en Fiesta S2000, över minuten före Wallerwein i en S2000-Skoda. Bäste dansk är Lille-Mats bekantingen Brian Madsen på fjärde plats med sin Peugeot i S200-utförande.
Har som bekant fått mycket påläst tidigare för mitt gillande av Jari-Matti Latvala och inte blev det mindre efter Mexico-rullningen. Vägrar att ge mig, tippar honom som vinnare i nästa helgs deltävling i Portugal. Tror Latvala gör som Flink sjunger, ”jag reser mig igen”…
Just nu har Ford och M-sport precis avsluta framgångsrika tester, bland annat i mörker.
– Jag körde 48 kilometer mörkertest och det hjälpte verkligen, konstaterade Latvala på WRC:s hemsida. Han var dock bekymrad över kombinationen damm och mörker.
– Inte ens treminuter startmellanrum kan hjälpa för att få fri sikt!
Viktigare än normalt blir kvalificeringssträckan så att man kan välja en bra startposition enligt den 26-årige finnen.
– Här gäller det att ge järnet direkt!
Motsatt uppfattning om rallystarten har teamkamraten Petter Solberg som tänker gå ut sakta och försiktigt.
– Var lite för ivrig i Mexico och gjorde dumma små misstag, detta ska inte hända i Portugal!
Kollade lite på nästa IRC-deltävling på Irland. Totalt fyrtio anmälda i IRC-delen, med de flesta av toppåkarna från både i fjol och i år anmälda. Dock saknas fortfarande Patrik Flodin vilket känns tråkigt. Blir det överhuvudtaget något av hans IRC-äventyr? Fortfarande står Camaro-Cup premiären som nästa tävling på hans hemsida…
Tävlingen på Irland har även en nationell del med sextio anmälda. Här finns massor av spännande bilar, alltifrån WRC-Toyota till Skoda Octavia i samma utförande. Men den som sticker ut allra mest i startlistan är John O´Mahony från Limerick. John ställer upp med en Volvo 144S.
Skriver detta precis färdig med förberedelserna inför morgondagens RS-premiär Express-Specialen. Klockan 10.00 drar vi igång och det första riktiga vårtecknet visar sig i form av motorvrål och däckskrik. Kan man hälsa våren välkommen på ett bättre vis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *