Kubica WRC-sugen, SM-trio går vidare med överklagan, Victor H. jagar och ”Rallyskytte” nya popsporten!

BloggKubica kopia 10Efter time out i WRC Rally Argentina är nu Robert Kubica sugen på comeback i Portugal, men än verkar dock inte allt klart för race. Anledningen till att han avstod Argentina trots att hela teamet fanns på plats påstod Kubica berodde på att teamet behövde organiseras om. Han ville inte ge mer exakta skäl än så och det började genast spekuleras i att det var ny co-driver som skulle till för att polacken skulle fortsätta. Nu verkar detta dock inte stämma utan istället verkar det vara lite ansträngt mellan ” A-style” som är teamet som sköter Kubicas WRC-Fiesta som körs under hans eget namn RK World Rally Team. Till Portugal kommer A-style att ha en helt ny uppdaterad Fiesta i samma stil som Tänak och Evans, men frågan är om det blir Kubica som kör nya bilen? M-Sport har sagt sig vara beredda att leverera ytterligare en ny bil om Kubica väljer att avbryta samarbetet med det italienska teamet. Det spekuleras även i att det kan bli direkt under Cumbria-boende M-Sport som Kubica väljer att fortsätta WRC-säsongen.
Allt strul har öppnat upp för en kursändring tillbaka till racingen menar en del vilket Kubica dock dementerar direkt. Med ett stort skratt förklarar han sina känslor för WRC.
Jag kan garantera att jag verkligen saknade Argentina!

*
BloggMadsI Portugal håller Citroén-teamet och Mads Östberg på med tester och vad jag förstår under väldigt blöta förhållanden. Mads säger på Twitter.
Det har varit varierande förhållanden, mycket regn men även väldigt torra platser. I bland känns det som att vara ombord på en segelbåt, slirande runt i leran.
Norrmannen fortsätter med att berätta om de nya vägarna i norra Portugal.
Man har berättat vår testväg är väldigt lik vägarna i tävlingen vilket är en stor fördel. Än så länge jobbar vi på i samma riktning som i Argentina, bara få justeringar…
Nog bär Mads DS3 WRC syn för sägen att det verkar vara lite blött i Portugal!

*
Rally-SM ledaren Jerker Axelsson, Mats Jonsson och Robin Friberg ger sig inte och överklagar nu beslutet från SBF:s disciplinnämnd efter tidsstrulet i Östersund. Trion vill få tiderna omräknade, samt en ändring av det minst sagt diffusa/svårtolkade regelverket. Nu väljer de att gå vidare och har därför skickat in en skrivelse till juridiska kommittén.
Exakt samma sak hände ju i Sandviken (första deltävlingen), men de förarna som blev drabbade där fick en konstruerad tid i efterhand. De räknade alltså om deras tider, men i vårt fall gör man det inte. Ett dilemma är att olika arrangörer i SM har olika regler om vad som gäller. Vi måste få till en regeländring så att vi vet vad som gäller i framtiden, säger Jerker Axelsson till TTELA-sporten.
Den här överklagan gör jag lika mycket för min egen del som för sportens del. Om vi lutar oss tillbaka kommer det att hända igen och det är inte bra för sporten.

*
BloggSSROm en lite dryg vecka är det dags för 40:e upplagan av South Swedish Rally och fick syn på tävlingsprogrammet härom dagen, snyggt. Inte bara för att det råkar vara min bild på första sidan, Per-Arne Sääw i full attack utan gillade hela designen. Runt 90 ekipage är anmälda till den i år Karlskrona baserade klassikern som startar den 15 maj och med målgång dagen efter.
Storfavoriten Victor Henriksson är på jakt men inte efter något rådjur eller så, utan jagar istället motorn till den nya R3-Cittran. En liten plastgrej i kylaren orsakade att motorn gick i varm Östersund och motorn fick då skador som nu borde vara fixade av fransmännen, dock inget som gick på garantin. Nu hamnade dessvärre motorn på avvägar och var ute och turistade i Europa i runt två veckor.
 Det strulade med frakten och Oreca visste inte var motorn var, suckar Victor.
Nu har den hittats och fixats till men återigen är motorn ute på en resa.
– Vi jagar den så gott vi kan, men motorn har fortfarande inte kommit, konstaterar Victor bekymrat.
Jag är skitorolig, men intalar mig att det måste vända snart!BloggViktor

Att det ska vända, då syftar Victor på den jobbiga inledningen med nya bilen, inte ens start i premiären på grund av tekniskt fel. I Östersund snabbaste 2WD när kylaren packade ihop på sista transporten mot mål och så nu ett tomt motorrum. Känns faktiskt som att Victor haft nog av otur för ett bra tag!

*
BloggSkytteNi som är vana bloggläsare vet att Skidskytte inte tillhör mina favoritsporter, har aldrig gillat ”hittepå-sporter” och nu verkar det som att en ny sådan är på ingång. Dock har jag lite mer förståelse för nykomlingen och den kan kanske bli något. Sporten döpt till ”Rally-Skytte” hade häromkvällen första officiella träningen i trakterna av Tollarp, med deltagarna  stående från vänster Kenneth Rittbo, Gary Kajson, Mikael Lindén, Anders Månsson, Thomas Hallén. Sittande, Mats Jönsjö, Thord Johansson, Lars Mårtensson och Tommy Andersson som provade på nyheten. Enligt uppgift pågår förhandling mellan SBF och Svenska Sportskytteförbundet om var regelverket ska skrivas. Efter detta så kan allt vara klart för en ny ”succé” sport. Dock måste jag erkänna att jag drog helt andra slutsatser när jag såg bilden och personerna på den samma. För några av dessa trodde jag det var fokusskifte från rally till något enklare…

*
Har inte för avsikt att blåsa liv i debatten om vad avåkningälskande rallyåskådare kallas men vill ändå rikta ett stort tack för allt stöd från er som delade min uppfattning i frågan. Via mejl har jag uppmuntrats vilket onekligen känns bra inte bara för mig utan än viktigare, för rallysporten. När det uttalas stöd från SM-åkare som vill vara anonyma av risken att stöta sig med de nämnda ”åskådarna” tar jag detta som intäkt för att jag inte är helt ute och cyklar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *